به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، آیتالله محمدرضا ناصری، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد در پیام جمعه این هفته با اشاره به شیوع کرونا اظهار داشت: امیدواریم با تلاشی که مردم و مسئولان برای مهار این ویروس انجام میدهند، به زودی شاهد بهبود شرایط باشیم و زمینه برای برقراری نمازجمعه فراهم شود تا مردم از فیض این فریضه مهم بهره بگیرند.
او همچنین با سفارش همگان به تقوا افزود: تقوا فلسفه روزه است و با توجه به اینکه آخرین روزهای ماه رمضان را سپری میکنیم، باید از این فرصت باقیمانده بهره ببریم و نتیجه روزه داری که تقواست و با اجتناب از خوردن و آشامیدن، خودداری از ارتکاب گناه و اصلاح اندیشه حاصل شده در خود تقویت کنیم.
ناصری اظهار امیدواری کرد: پس از ماه مبارک رمضان، روند زندگی ما بر اثر نعمات الهی و پیشه کردن صبوری بر پایه تقوا باشد.
امام جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آیه ۴۱ سوره عنکبوت که میفرماید: مَثَلُ الَّذِینَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِیَاءَ کَمَثَلِ الْعَنْکَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَیْتًا وَ إِنَّ أَوْهَنَ الْبُیُوتِ لَبَیْتُ الْعَنْکَبُوتِ لَوْ کَانُوا یَعْلَمُونَ اظهار داشت: ولی، سرپرست و هدایتگر انسان خداست و هدایت همه چیز در ید قدرت الهی است و او پشت و پناه قوی ماست بنابراین نباید به غیر از خدا بر هیچ قدرت دیگری تکیه کنیم.
ناصری با بیان اینکه به هر حال انسان اجتماعی خلق شده است و باید از بندگان خدا نیز همکاری بگیرد، عنوان کرد:، اما از دیگران تنها باید همکاری بگیریم و اتکا اصلی و پشتوانه پیشرفت ما باید خدا باشد.
امام جمعه یزد بیان کرد: اگر به شرق و غرب دل ببندیم و تکیهگاه ما آنها باشند و زندگی را منوط به توجه آنها کنیم، بر اساس آیه قرآن، به خانه عنکبوت اتکا کرده ایم که البته بسیار سست است و با کوچکترین حرکتی از بین میرود بنابراین به خدا اتکا کنیم و همه چیز را از خداوند متعال بخواهیم.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب به مناسبت روز معلم اظهار داشت: سخنان رهبری به نکات عمیق و کاربردی و بسیار مهمی اشاره داشت که به مسئولان سفارش میکنم این سخنان را بررسی و روی آن کار کنند.
او با اشاره به توصیههایی که رهبری به جامعه معلمان داشتند، افزود: ایشان اشاراتی به ویژگیهای شهید مطهری داشتند و از معلمان خواستند که دانش آموزان خود را با ویژگیهای شهید مطهری نظیر متفکر بودن ایشان، تربیت کنند.
ناصری با اشاره به اینکه یکی از نکتههایی که در آموزش ما مورد غفلت گرفته، تولید و نشر علم است، گفت: این مهم نیز از ویژگیهای شهید مطهری بود، زیرا او هم تولید علم میکرد و هم برای نشر آن تلاش میکرد که این مهم نشأت گرفته از قدرت تفکر این شهید بود و این مهم امروز باید در امر آموزش مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه یزد با بیان اینکه شهید مطهری به مخاطبان خود سیر فکری درست میداد و اولویتهای جامعه معیار تلاش او بود، عنوان کرد: معلمان و دانشمندان ما نیز باید فکر و ذهن خود را به اولویتهای جامعه معطوف کنند و درگیر موارد غیرضروری نشوند.
او تصریح کرد: معلمان ما باید از فکر و اندیشه دانش آموز، طلبه و دانشجو صیانت کنند و قدرت تفکر و تعقل را در آنها تقویت کنند، همچنانکه شهید مطهری این مهم را همواره مدنظر داشت.
ناصری با اشاره به سخنان رهبری در مورد کارگران نیز تاکید کرد: این سخنان باید در جامعه کارگری تبیین شود و مسئولان امر به این مهم توجه جدی داشته باشند.
او با اشاره به اینکه کارگران ما در همه صحنهها از دوران دفاع مقدس تاکنون جانفشانیهای بسیار کردند، افزود: به گفته رهبری، پشتیبانی فقط حمایت مالی نیست و باید در همه حوزهها از جمله مهارت آموزی، آنها را مورد حمایت قرار داد.
امام جمعه یزد یادآور شد: سطح مهارت و تخصص کارگران باید افزایش یابد تا هم برای کشور نافع باشند و هم خود کارگران در طول ۳۰ کار و تلاش، ارتقا پیدا کنند و به واسطه تجربه، مهارت و تخصصی که پیدا میکنند، تا پایان عمر کاری خود، کارگر نمانند و در ادامه کار نوآور و کارآفرین شوند.
ناصری با تاکید بر اینکه باید استقلال صنعت و تحقق شعارهای سال را از طریق همین کارگران پیگیری کنیم، ادامه داد: در دوران طاغوت به جامعه کارگری ظلم شد و بعد از انقلاب نیز آنگونه که باید به این قشر زحمتکش، استعدادها و توانمندیهای آنها توجه نشده که این روند باید تغییر کند.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بحث انتخابات گفت: کسانی که میخواهند در رقابت انتخاباتی شرکت کنند باید برنامه داشته باشند و از مشکلات کشور اطلاع کافی داشته و در برابر این مشکلات، برنامه، تدبیر سیاسی و تدبیر اقتصادی داشته باشند و زوایای مشکلات را بدانند و با بیتدبیری در گفتار و اعمال خود، دل دشمن را شاد نکنند و سخنگوی دشمن نباشند.
ناصری تاکید کرد: کسانی که وارد این عرصه میشوند باید علاوه بر اینکه در برابر دشمن تدبیر دارند، ضروریات کشور را نیز بشناسند و در کشور همبستگی ایجاد کنند و خدمات انقلاب و خدمات ملت را نادیده نگیرند.
امام جمعه یزد در مورد دیپلماسی سیاسی نیز بیان کرد: نقش میدان تا نباشد، دیپلماسی ثمرهای ندارد همچنانکه خداوند متعال نیز در قرآن کریم فرموده: وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ وَمِن رِباطِ الخَیلِ تُرهِبونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ، زیرا نقش میدان به قدری حائز اهمیت است که اگر نباشد، دشمن ما را سرکوب کرده و دست ما را میبندند.
او ادامه داد: نباید نقش میدان را نادیده بگیریم، زیرا اگر به این مهم توجه کنیم، آنگاه دشمنان در مقابل ما زانو خواهند زد و نباید گمان کنیم که همه چیز با دیپلماسی و با منطق استکبار پیش میرود، زیرا استکبار منطق ندارد.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روز قدس، عنوان کرد: روز قدس یادگار امام راحل است که در راستای محکوم کردن جنایات صهیونیستها شکل گرفت تا همگان این جرثومه فساد و فتنه را در منطقه بشناسند و بدانند که اینها در منطقه قدرتمند شدند تا کشورهای اسلامی را از بین ببرند.
او افزود: ایامی که نمیتوانیم راهپیمایی کنیم، باید از روشهای دیگر برای انجام تکلیف الهی خود در راستای حمایت از مسلمانان فلسطین و اعلام انزجار از صهیونیستهای غاصب استفاده کنیم و این امر باید نمود رسانهای داشته باشد تا مردم فلسطین بدانند که ملت ایران همچنان پشتیبان آنها هستند.
امام جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برخی مسائل استان از جمله خشکسالی بیان کرد: خشکسالی در پیش است و مسئولان باید برای آن تدابیر جدی داشته باشند.
او در مورد مسائل اقتصادی استان نیز اظهار داشت: لازم است برای رفع برخی مشکلات، بررسی مسائل، برنامه ریزی و ارائه راهکار، مسئولان استان و نمایندگان مردم در مجلس گردهم جمع شوند و در جلسهای مفصل این مسائل را حلاجی کنیم که امیدوارم این برنامه زودتر اجرا شود.
ناصری با تاکید بر اینکه مسئولان نباید هر کدام ساز خود را بزنند، افزود: برای بسیاری از مسائل استان از جمله آب، راهکارهایی وجود دارد که باید با مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس در میان گذاشته شود.
امام جمعه یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حادثه سیل اخیر که چهار کشته بر جا گذاشت، به خانوادههای درگذشتگان این حادثه تسلیت گفت و افزود: مسئولان مشکلات را شناسایی کنند و با یک هزینه اولیه و اصلاح نقایص از بروز این حوادث جلوگیری کنند، زیرا اگر برای پیشگیری هزینه نشود، برای جبران باید هزینههای بیشتری شود ضمن اینکه برای خسارات نظیر از دست رفتن جان انسانها نیز هرگز جبران نمیشود.
او همچنین توصیه کرد: در ادامه ماه رمضان از فیوضات این ماه بهرهمند شویم و آنچه را در شبهای قدر به دست آوردیم، به سادگی از دست ندهیم و استغفار را فراموش نکنیم و نسبت به یکدیگر مهربان و کمک یار یکدیگر باشیم.
انتهای پیام/ غ