به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شاید درباره گیاه کینوآ شنیده باشید. کینوآ نوعی دانه گیاهی است که به عنوان منبع غنی فیبر و پروتئین شناخته میشود، به همین در میان گیاهخواران و ورزشکاران بسیار پر طرفدار است. جالب است بدانید که برخلاف ظاهر آن، کینوآ غلات محسوب نمیشود و به خانواده اسفناج شباهت دارد. کینوآ خام شامل ۱۳% آب، ۶۴% کربوهیدرات، ۱۴% پروتئین، فیبر خوراکی، ویتامینهای B و املاح معدنی است. گراتن کینوآ با گل کلم، سوسیس مرغ و گوجه فرنگی یک خوراک بدون گلوتن سالم پر از سبزیجات و یک لایه کینوآ با پنیر پارمسان روی آن است که قول میدهیم عاشق طعم متفاوت و خوشمزه آن خواهید شد. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه این گراتن کینوآ را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه گراتن کینوآ
گل کلم (خرد شده) یک عدد بزرگ
گوجه فرنگی یک عدد
فلفل دلمه یکدوم
سوسیس مرغ (مکعبی خرد شده) ۳۵۰ گرم
سیر (له شده) پنج حبه
ریحان (خرد شده) یکچهارم فنجان
نمک یک قاشق غذاخوری
فلفل سیاه یک قاشق غذاخوری
کینوآ یک و نیم فنجان
آب یکونیم فنجان
روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
جعفری یکچهارم فنجان (خرد شده)
پنیر پارمسان به مقدار لازم
پنیر چدار به مقدار لازم
بیشتر بخوانید:
آموزش آشپزی؛ از فوت و فنهای پخت باقالی پلوی خوشمزه و استرامبولی ایتالیایی تا دونات خامهای + تصاویر
طرز تهیه
کینوآ از مشتقات گیاهان است و شباهت بیشتری به مواد غذایی مثل اسفناج، چغندر و برگ چغندر دارد و بیشتر افراد آن را با نام خاویار گیاهی میشناسند. شما با این گیاه محبوب میتوانید غذاهای خوشمزه و مقوی زیادی مانند سوپ کینوآ و سالاد کینوآ یا همین گراتن کینوآ تهیه کنید. برای تهیه این گراتن ابتدا باید کینوآ را خوب بشویید و آبکش کنید. سپس یک قابلمه آب روی حرارت گاز بگذارید و اجازه دهید تا به جوش بیاید. سپس کینوآهای شسته شده را داخل آبجوش بریزید و حرارت زیر آن را کم کنید و اجازه دهید کینوآ برای ۱۵ دقیقه خوب پخته و آماده شوند.
پس از گذشت این مدت کینوآی پخته شده را آبکش کرده و کنار بگذارید. سوسیسهای مرغ را داخل یک ماهیتابه سرخ کنید و سپس گوجهفرنگی و فلفل دلمه خرد شده را به تابه اضافه کرده و خوب هم بزنید. سیر خرد شده، نمک، فلفل و پنیر چدار خرد شده را نیز به مواد داخل اضافه کنید و خوب هم بزنید. در آخر کینوآ پخته شده را نیز با مواد آماده شده در تابه خوب ترکیب کنید.
حالا یک ظرف گود با دیواره بلند انتخاب کنید و مایه آماده شده گراتن را داخل آن بریزید و روی ظرف را با باقیمانده پنیر چدار و پنیر پارمسان کاملا بپوشانید. ظرف گراتن را به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر قرار دهید و زمانی که پنیرهای روی غذای شما آب شده و طلایی شد آن را از فر بیرون بیاورید و روی آن را با کمی جعفری خرد شده تزئین و سرو کنید. نوش جان!
منبع: کتاب کاله
انتهای پیام/