به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن وفایی سردبیر گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در یادداشتی به آخرین وضعیت چگونگی حضور آیتالله رئیسی و علی لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم پرداخت.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
میتوان این سیوچند ساعت هم نازوکرشمه «میآید-نمیآیدِ» چهرههای اصلی و بازیبههمزن را نظاره کرد و از شامگاه اول هفته، آسودهخاطر درباره دوقطبیهای محتمل انتخابات ۱۴۰۰ گمانهزنی کرد. اما بیایید خطر کنیم و پیش از اتمام ثبتنامها، به روزهای آتی سفر و حالوهوای آن را ترسیم کنیم.
از همین اول توافق کنیم که بیهیچ وسواسی و عذابوجدانی نادیده بگیریم قشونکشیها و هیاهوهای افرادی که تلاش دارند خود را نماینده وضعیتِ «اصولگرا-اصلاحطلب دیگه تمومه ماجرا» جا بزنند؛ این گزاره نامربوط در توضیح آرایش انتخابات کنونی کمکی نمیکند هیچ، گمراهکننده هم هست.
چون عبور از دو جریان اصلی، نامی موقت برای وضعیتی خاص بود که اکنون دیگر موضوعیت ندارد؛ وضعیتی که نتیجه فشار حداکثری و طرح عقیمِ آمریکا برای انهدام ساختار اجتماعی و سیاسی ایران بود. در چنان شرایطی سراب سرنگونی برای براندازها پدیدار شده بود و هلهلهکنان این گزاره را تکرار میکردند.
برخلاف تصور، انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ ایران منطقا نباید تفاوت چندانی با انتخابات گذشته داشته باشد، چرا؟ چون علیرغم کشاکشها، پیروزیها و عقبنشینیها، هنوز جدالِ نیروهای درگیر در انقلاب بزرگ اسلامی ۵۷ (و حتی دیرینهتر، عاملانِ انقلاب مشروطه) تعیین تکلیف نشده است؛ جدال بر سر این است که نظام برآمده از زلزله ۵۷، نوع رابطهاش با غرب چگونه باید باشد؟ انقلابی و سربلند یا «شهروندِ سربهزیرِ نظم جهانی».
از قضا انتخابات ریاستجمهوری، آوردگاه اصلیِ نیروهای متخاصمِ عرصه سیاست ایران است؛ جریانهای سیاسی با تمام توشوتوانشان به عرصه میآیند و به راحتی میدان را برای حریف خالی نمیکنند؛ نیروهایی که شاید و با اغماض بسیار تا اطلاع ثانوی عنوان کلی و نادقیق «اصولگرا و اصلاحطلب» همچنان برای نامیدن آنها معتبر باشد و اگر بخواهیم دقیقتر شویم، شاید عناوینی چون «مقاومت و استحالهطلب» برای نامیدن این دو جریان مناسبتر باشد.
به اعتبار آنچه در بالا گفته شد، در انتخابات ۱۴۰۰ هم تحت هر شرایطی، منطقاً باید دوقطبی اصولگرا و اصلاحطلب ( یا مقاومت و استحالهطلب) شکل بگیرد. اما نماینده این دو جریان چه کسانی هستند و اینکه چه شخصیتهایی میتوانند این دو جریان را بهتر نمایندگی کنند و فضا را دوقطبی کنند.
در جریان اصولگرایی گویا تکلیف روشن شده و آقای رئیسی نماینده این جریان است. اما اگر نیاید وضعیت پیچیده میشود و باید دید از میان گزینههای موجود کدام یک کفایت نمایندگیِ اصولگراها را دارد.
اما جریان اصلاحطلب، انگار هنوز تکلیفش مشخص نیست. بخش زیادی از این بلاتکلیفی به تغییر شرایط در منطقه و جهان به ضررِ اصلاحطلبها، عملکرد دولت مستقر، و از همه مهمتر شکستِ سنگین پروژه برجام برمیگردد که گفتمان این جریان را نامربوط و غیرجذاب کرده است.
تاکنون فرد قابلی را نمیشناسیم که توانِ نمایندگی وضعیت کنونی اصلاحطلبان را داشته باشد. لاریجانی؟ آقای لاریجانی کسی مانند رضایی، غرضی، مطهری و دیگران نیست که فقط بیاید که آمده باشد.
در ساختار قدرت کنونی ایران، علی لاریجانی با تیزهوشی و فراست زیاد توانسته به وزنهای بسیار سنگین تبدیل شود و هماکنون خود را در قدوقواره نمایندگی یکی از این دو جریان اصلی عرصه سیاست ایران میداند. اینکه لاریجانی میتواند همزمان نماینده دو جریان باشد، خود موضوعی جذاب برای تحلیل و تحقیق بیشتر است.
کوتاه سخن اینکه اگر رئیسی را نماینده جریان اصولگرا در انتخابات بدانیم، لاریجانی باید نماینده قطب مخالف باشد، و تنها در این صورت است که حضور همزمان لاریجانی و رئیسی معنادار میشود؛ لاریجانی تنها در صورت یک سرِ دوقطبی ۱۴۰۰ و برای پیروزی وارد گود میشود.
اما سوال این است آیا لاریجانی تن به نمایندگی قطب اصلاحطلب خواهد داد؟ آیا با توجه به نشانههای بازی خطرناک و #ظریفِ اصلاحطلبان در انتخابات پیشرو، این خطر را میپذیرد که با نظام سیاسی زاویه پیدا کند؟
آرایش انتخابات ۱۴۰۰ در نهایت به هر شکلی که درآید، «منطقا» نباید رئیسی و لاریجانی همزمان در گود رقابتها باشند و جریان اصلاحطلب نیز نماینده خود را داشته باشد.
هر چند تا ساعت ۱۸ روز شنبه تصویر آرایش انتخابات ۱۴۰۰ روشنتر خواهد شد، اما با توجه به آنچه گفته شد میتوان این خطر را پذیرفت و تأکید کرد که یکی از دو نفر آقایان رئیسی و لاریجانی ثبتنام خواهد کرد و یا در روز رأیگیری تنها یکی از آنها در عرصه رقابتها خواهد ماند، مگر اینکه لاریجانی بخواهد تصمیم جدی و خطرناکی برای آینده سیاسی خود بگیرد.
انتهای پیام/
در غیر این صورت
آخه ما ها هم، اگه به جای صلاح مملکت و هموطنان خودمون، موقع انتخاب ، به فکر ، ( نظر خودم... نظر خودم...کردن ها باشیم )
مصداق همون حکمایی هست که تا حالا دارن ، منم منم میکنن...
**همه و همه از ( "خودم" ) باید بیرون بیاییم ، و به همنوع و به خدا فکر کنیم
و دلسوزانه دلسوزانه دلسوزانه ، در مسیر " حق " و واااااااااقعا" خداشناسانه نگاه کنیم و انتخاب کنیم
***تا دردهای همگانی مان درمان بشه..
انشالله همه بنده خوب خدا باشیم
سلامت و شاد باشید
در پناه خدا
هر چهار سال یکبار این بحث ها داغ میشه و یه عده از مردم گرم میشن با هم بحث های بی خود می کنند گاهی هم دعوا مثل طرفداران یک بازی فوتبال این وسط مردم متحمل خسارات ، جراحات می شوند و بازی کن پول و شهرت را به جیب میزنه
در کل اینها همگی به فکر باند و قبایل خود هستند تا به فکر احاد مردم
خسته نباشید
چرا چهره های اشخاص شاخص رو تیره و تار شاید بگویم کدر میکند
چهره ای که من مشاهده میکنم در ویکی پدیا به عنوان قوه قضاییه شناخته نشد
که به دستور فرمانده کل نظام به طور رسمی برای پنج سال به عنوان قوه قضاییه معرفی شد
بگوییم دو سال یا بهتر سه سال
شاید بهتر است بگوییم سلبریتی
میدانم با این واژه آشنا هستید و نیازی به تعریف نداره
چرا و برای چه؟!
مردم ولی به بقیه رای بدن
اداره افتضاح مجلس و وکیل الدوله بودن تام. و. تمام. روحانی انتظار داری. مردم به شما رای بدن چقدر. رو. دارین شما
دوباره طرفدار های احمدی نژاد به پای صندوق ها نیاییند و امثال روحانی رای بیارن
احمدی نژاد ۴ سال اول عالی بود!
ولی ۴ سال دوم از روحانی کم نمیاره تو اداره کردن!
و الآن هم فکر کنم دست به دامان اصلاح طلبان هستش
هوشیار باشید گول نخورید دوباره
که اونموقعه فااااتحههههه
آخه ما ها هم، اگه به جای صلاح مملکت و هموطنان خودمون، موقع انتخاب ، به فکر ، نظر خودم... نظر خودم...کردن ها باشیم
مصداق همون حکمایی هست که تا حالا دارن ، منم منم میکنن...
**همه و همه از "خودم" باید بیرون بیاییم ، و به همنوع و به خدا فکر کنیم
و دلسوزانه دلسوزانه دلسوزانه ، در مسیر " حق " و واااااااااقعا" خداشناسانه نگاه کنیم و انتخاب کنیم
***تا دردهای همگانی مان درمان بشه..
انشالله همه بنده خوب خدا باشیم
سلامت و شاد باشید
در پناه خدا
روحانی از اول معلو م بود برای منافع خودش دست به هر دروغ دست زد و می زند، آیا آقای رئیسی هم همین طوری بود؟؛ برای منافع خودش کار کرد؛در همان زمان انتخابات همان موقع که آقا فریدن ( روحانی) دیگران را با حرف های به چالش کشید ؛آقایان روحانی و رئیسی به خاطر منافع اجتماع پاسخ ندادن ؛ واقعا چبی رو با چی کقایسه می کنید
خدمات این چند ساله آقای رئیسی را با کدام خدمت روحانی مقایسه می کنید؟
از خدا بترسیم و درست حرف بزنیم که حرف زدن مون برای ما مسئولیت دارد؛در این دنیا و ان دنیا
درصورتیکه شرکت کند درواقع دروغ بزرگ به مردم گفته است
و مسلمان دروغ نمیگوید...
دروغ نوعی فریب است و نابخشودنی است...
جناب آقای رئیسی مرد میدان وعمل است واقعأ عالی ومقید ومتعهد است، وقطعأ با شجاعت تمام با رانت خواری وفساد و رشوه و قانون شکنی وغیره... مبارزه می کند ومدیر ومدبر است وهمه شرایط را برای رییس جمهوری دارد. اما خیلیها دوست ندارند که آقای رئیسی در راس قوه قضائیه باشد چون بعضیها نقطه ضعف دارند وجناب آقای رئیسی در قضاوت بی نظیر است و با کسی تعارف ندارد، و کشور راه
فقط ایشون به درد این ممکلت میخورن
تمام ویژگی رو ایشون دارن
میشه روشون حساب کرد برای
"انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ ایران منطقا نباید تفاوت چندانی با انتخابات گذشته داشته باشد - باید دو قطبی اصلاح طلب و اصول گرا شکل بگیرد"
این شعار اصلاح طلب اصولگرا دیگه تمام ماجرا شعار آمریکا یا براندازها نیست. شعار مردم میهن پرست هست سخنان سردار سلیمانی در مورد مخالفتش با این حزب و حزب بازی ها را ببینید.مردم را نباید به این حزب و آن حزب دسته بندی کرد. هی بگوییم این حزب خوب است آن حزب بد است به این حزب رای دهید به آن حزب رای ندهید و ...
به جای این حزب آن حزب باید هر کاندید بیاید کارنامه ی پیشین خود را به مردم معرفی کند و برنامه ی خود را برای آینده ی ایران عزیزی در چهار سال آینده بیان و تشریح کند تا فرد به درد بخور توسط مردم مشخص و انتخاب گردد نه اینکه نماینده دوتا حزب بیایند این علیه آن حزب دست به تخریب بزند و آن هم این حزب را بکوبد در پایان هم مردم به صورت هیجانی و بدون منطق به هرکسی که بیشتر سرو صدا کرد و پوپولیست بازی در آورد رای دهند.
YJC عزیز لطفا نظر مخالف من با این مقاله را هم منتشر کنید.
دوازده سال تکه بر کرسی مجلس چه گلی به سر مردم زد.
ولی آقا رئیسی در دولت می تونه جلوی خیلی از مفاسد رو بگیره و این تجربه ایشون در قوه قضائیه می تونه کمک کنه دولتی انقلابی کارآمد و ضد فساد و ضد تحریم ایجاد کنه که تو قوه قضائیه در این زمینه ها کار کرده و نتیجه مثبت کرفته و همین برای نجات ممکلت مان کافی است ؛انشالله
لاریجانی هم بهتره نیاد
فقط جلیلی
ایشان باید با مدیریت و درایت وزیرهای متخصصش را اداره کند
رخت ریاست جمهوری بر قامت افرادی چون احمدی نژاد زیبنده است .
و من الله توفیق
همان رئیس جمهوری که با صلابت از عزت و اقتدار ایران سخن می گفت و همه به غرور ملی مان افتخار می کردیم !
این احمدی نژادی که دیروز ثبت نام کرد و گفت اگر تایید صلاحیت نشوم انتخابات را قبول ندارم آن احمدی نژاد نبود !!!
این که رهبر میگن مشارکت حداکثری بر انتخاب اصلح اولیویت دارد با توجه به مقبولیت انکار ناپذیر احمدی نژاد میفهمید یعنی چه؟ یعنی اصلح ساختگی شما کشک
طی فقط دو سال کار دیگه باید چه کار می کرد؟
نه مث بعضی ها با اینکه اقا مخالفت کردن ولی بازم میان (احمدینژاد)
اما با این ترفندها اعتماد مردم برنمیگرده. بهتر بگم حناتون رنگ نداره
فرمودند. لیبرال دموکرات هستند .. بسیاری از هوا داران رفتند به سمتی دیگر .. دبگر. شدند از گروه نا اهلان ..
اهای. مردم عزیز و گرامی. ...... . باید به هیچبک از افراد گذشته در هر سمتی بوده اند نباید
رای بدهید. ... ... از افراد جدید و دارای برنامه و ساده زیست و ایمانی پیدا کردید مکلفید به ایشان رای بدهید .. تشخیص اسان است
خودتان با تفکر در این مورد خواهید دید که. اگر با موردی که. تشخیص دادید بهتر است .. تمام شد.
کاندید شدن علی لاریجانی مسخره کردن مردم هست.
آقای رییسی هم فقط توی کار خودش (امر قضاوت استاد هستند بهتر هست سنگر قضاوت حفظ کنند
بزارید شخصی کار کن و دارای تخصص و آشنا به کار اجرایی وارد این کارزار شوند
نه اینکه بیاد بنزین را از ۱۰۰۰ تومان به ۳۰۰۰ تومان کنه
با اون کابینه اش که حتی مدرک تحصیلی تقلبی داشتند
8 سال رییس جمهور بو چکار کرد؟
وایجیسی، تو را به خدا کامنتم حذف نکن.
بزار یه چند وقت مردم از دستتون راحت باشن
این رو حوزه مشخص می کند
دقیقا موضوع همینه
نمایندگان مجلس در حال نامه نگاری به بیت رهبری هستن تا اجازه ثبت نام ایشان بگیرند
شاید این مانع سخت از سر راه اختلاس و دزدی خود بردارند
امید واریم جناب رییسی کمی ذکاوت و هوشمندی خود را بکار ببرند
از این بهتر برا ریاست جمهوری توی این افراد نداریم
چطور خودشو در حد ریاست جمهوری میبینه ....خدا داند.
اعتماد به نفسش منو کشته
خودش و اخوی چندین سال ریاست دو قوه مهم کشور رو بر عهده داشتن اما چیکار کردن ؟!! .