طرز تهیه فالوده خانگی به دو روش شیرازی و یزدی را در ادامه بخوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در روز‌های گرم سال چه چیزی بیشتر از یک نوشیدنی یا دسر خنک به شما می‌چسبد؟ به نظر می‌رسد از انواع نوشیدنی، میلک شیک، اسموتی و گلاسه گرفته تا دسر‌های سنتی‌تر مثل بستنی فالوده هم سرحال‌تان می‌آورند و هم دل و جگرتان را خنک می‌کنند. در این میان پالوده یا فالوده شیرازی و یزدی هر کدام با پیشینه‌ای تاریخی، مدعی‌اند که خوشمزه‌ترین فالوده را آن‌ها درست می‌کنند. فالوده را هم با نشاسته و هم با رشته درست می‌کنند. طرز تهیه فالوده در خانه به دو روش شیرازی و یزدی را در ادامه بخوانید.


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از سیب زمینی عسلی کنجدی و بورانی عدس و اسفناج با کوفته قلقلی تا مینی کیک‌های پنیری + تصاویر


طرز درست کردن فالوده یزدی در خانه

طرز تهیه ۲ نوع فالود اصل شیرازی و یزدی با رشته یا نشاسته در خانه


مواد لازم

آب جوشیده گرم: ۲ پیمانه

آب سرد: ۸ پیمانه

نشاسته گل: ۲ پیمانه

گلاب: ۴ قاشق غذاخوری

تخم شربتی: ۳ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای شهد فالوده

شکر: ۴ پیمانه

گلاب: ۴ قاشق غذاخوری

آب: ۲ پیمانه

طرز تهیه

برای درست کردن فالوده یزدی در خانه ابتدا باید شکر را با دو پیمانه آب در یک قابلمه بریزید و زیر شعله را زیاد کنید تا به دمای جوش برسد. سپس زیر شعله را کم کنید تا قوام پیدا کند و به غلظت مناسب برسد. در این فاصله مرتب آب و شکر را هم بزنید. وقتی شهد به غلظت مورد نظر شما رسید گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید.

برای درست کردن فالوده ابتدا تخم شربتی را در مقداری آب خیس کنید تا نرم و باز شود. در یک ظرف جداگانه نشاسته، آب سرد و ۲ قاشق گلاب را با هم مخلوط کنید تا نشاسته در آب و گلاب حل شود. برای این‌که ترکیب یکدستی داشته باشید و مایه نشاسته صاف‌تر شود آن را از صافی رد کنید.

مایه نشاسته را در یک قابلمه مناسب بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید تا طعم خامی آن گرفته شود و به غلظتی مثل غلظت ماست برسد. مایه را در یک سینی فلزی بریزید و در تمام نقاط سینی پخش کنید تا یکدست شود. سینی را به مدت ۶ ساعت در یخچال بگذارید تا حسابی سرد شود و خودش را بگیرد.

سپس سینی را از یخچال بیرون بیاورید و با یک چاقوی تیز آن را به صورت نوار‌های کوچک یا مربعی برش بزنید و تکه تکه کنید (فالوده یزدی معمولا به جای رشته حاوی تکه‌های مربعی نشاسته است). شهد را با آب سرد و تخم شربتی و چند قالب یخ مخلوط کنید و اجازه دهید حسابی سرد شود سپس رشته‌های نواری یا مکعبی فالوده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. مقداری عرق بیدمشک یا هر نوع عرقیجات دیگری که دوست دارید به فالوده یزدی اضافه و سپس میل کنید. خوب است بدانید که کرمانی‌ها هم فالوده را به همین روش درست می‌کنند.

طرز تهیه فالوده شیرازی در خانه

طرز تهیه ۲ نوع فالود اصل شیرازی و یزدی با رشته یا نشاسته در خانه

مواد لازم

رشته برنجی چینی یا همان نودل: ۱ بسته (از فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا سوپر مارکت‌ها تهیه کنید)

آب: ۲ لیوان

گلاب: ¼ پیمانه

شکر: ۱ و نیم پیمانه


طرز تهیه

برای درست کردن فالوده شیرازی در خانه شکر و آب را در یک قابلمه بریزید و روی شعله زیاد گاز بگذارید. وقتی این محلول به جوش آمد شعله گاز را کم کنید و مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و یک شهد غلیظ به دست بیاورید. گلاب را اضافه کنید و شعله گاز را خاموش کنید. وقتی این شهد در دمای محیط خنک شد به مدت ۶ ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزند. برای این‌که فالوده زعفرانی داشته باشید می‌توانید در صورت دلخواه به شهد در حال درست شدن مقداری زعفران دم کرده هم اضافه کنید.
حتما بخوانید چگونه در خانه باسلوق درست کنیم؟ طرز تهیه و فوت و فن باسلوق گردویی

در یک قابلمه آب را جوش بیاورید و رشته چینی را به ۲ یا چهار تکه تقسیم کنید و در آن بریزید تا به مدت ده دقیقه در آب جوش روی شعله ملایم گاز نرم شود. سپس آن‌ها را مثل ماکارونی آبکش کنید و زیر آب سرد. شهد یخ زده را بعد از شش ساعت از فریزر بیرون بیاورید. با یک قاشق چوبی شهد یخ زده را بخراشید و حالت پوره کنید.

در یک ظرف فلزی ابتدا یک لایه رشته بریزید و روی آن یک لایه پوره شهد یخ زده بگذارید. به همین ترتیب عمل کنید تا به لایه آخر برسید. لایه آخر باید پوره شهد یخ زده باشد. ترکیب فوق را به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر بگذارید سپس به آرامی با هم ترکیب کنید و در ظرف‌های مناسب سرو کنید. فالوده شیرازی را معمولا با آبلیمو یا شربت آلبالو و بستنی سرو می‌کنند.

نکته تهیه فالوده:

طرز تهیه ۲ نوع فالود اصل شیرازی و یزدی با رشته یا نشاسته در خانه

مصرف فالوده همانطور که فواید شگفت انگیزی دارد و در فصل گرما مثرف آن توصیه می‌شود، اما افرادی که مزاج و یا به اصطلاح معده سرد و‌تر دارند، بهتر است که از خوردن فالوده بپرهیزند، ضمن اینکه برای سالمندان و سرد مزاجان جهت شیرین کردن فالوده توصیه می‌شود از عسل استفاده کنند.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
۰۰
۰۳:۰۳ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
عالی
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۷:۵۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فالوده یزدی همون فالوده کرمانی هست از زمانی که یزد برق و نفت آمد و توانستند در تابستان یخ داشته باشند این فالوده رواج پیدا کرد. یادتان باشد یزد هیچ یخدانی نداشته و در تابستان یخی برای تولید فالوده نداشته اند.
در کرمان تعداد چند یخدان وجود داشته که هنوز چند تای آن سالم هستند. لطفا اگر آموزشی هم میدهید در مورد تاریچه آن هم مطالعه کنید
این فالوده کرمانی هست نه یزدی
Iran (Islamic Republic of)
آناهیتا
۱۳:۰۰ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
خیلی راحت بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
آموزشتون خیلی غیر اصولی هست .
Iran (Islamic Republic of)
هانیه
۰۱:۵۱ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فالوده کرمانیم داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
فالوده یزدی نداریم. فالوده ای که با نشاسته تهیه میشه به فالوده کرمانه معروفه و اصالتا فالوده کرمانی است
Iran (Islamic Republic of)
نعمت
۰۰:۰۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰
اصلا طرز تهیه فالوده شیرازی اینجور نیست. نشاسته رو باید با آب و گلاب حل و بپزید و بعد از یه صافی که سوراخ ریز داره نشاسته رو رد کنید که نشاسته ها بریزن تو یه ظرف پراز آب و یخ بعد جمع کنید و باشربت مخلوط کنیدو در فریزر بذارید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰
البته شیرازی خوشمزه تره