به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و رسول منتجب نیا دبیرکل حزب جمهوریت برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم وارد وزارت کشور شدند.
آینده مال جبهه انقلاب خواهد بود
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بدو ورود به ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: اگر اقتصاد را حمل میکردند من وارد نمیشدم. اگر به هشدارها و توصیههای کارشناسان و اندیشمندان صاحب نظر اقتصادی کشور توجه میشد و این مشکلاتی که امروز برای معیشت ملت ایران به وجود آمده به وجود نمیآمد مطمئن باشید من وارد نمیشدم.
وی افزود: علت اصلی ورود من این است که اقتصاد ملی را باید نجات دهیم و دست مفسدان و دلالان را از بیت المال کشور کوتاه کنیم. باید برنامه داشته باشیم و اجازه شعار ندهیم.
رضایی تصریح کرد: با یک دید باز و حل مشکلات اقتصادی کشور و با تمام قدرت به جلو خواهیم رفت و آینده مال جبهه انقلاب خواهد بود و انشالله دولت جوان انقلابی را در کشور تاسیس میکنیم و اولین کاری که انجام خواهیم داد این است که با ملت ایران یک تعهد مکتوب مینویسیم که اگر من به وعدههای خود عمل نکنم جلوتر از هر نوع اعتراضی این صندلی را تحویل ملت ایران خواهم داد و به امانت خیانت نخواهم کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: شعار انتخاباتی من دولت کارآمد و تحول آفرین است.
وی ادامه داد: دولت مردمی دولتی است که به دنبال نجات اقتصاد است و برای این لحظه آخر آمدم تا همه حرفها و صحبتها را بشنود و متاسفانه دیدم که بسیاری از کسانی که آمدند چهار وعده نمیدهند که این انگیزه من را قویتر کرد تا حتماً در این انتخابات ورود کنم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از ثبت نام در ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: از اول انقلاب تا به امروز، ابتدا به اسم عادی سازی و بعد به اسم تنش زدایی سپس به نام گفتگو، اداره کشور را در قالب تغییر شیوه حکمرانی به چالش کشیدند.
رضایی افزود: امروز اگر کشور دچار آسیبهایی شده است، به خاطر همین تغییر ریلی است که در حکمرانی کشور انجام شده است.
وی ادامه داد: امروز ما مسئولان باید شرمنده مردم باشیم و با وجود اینکه در هیچ دولتی هیچ جایگاهی نداشتم، شرمنده مردم هستم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: خیلیها از ناکارآمدیها صحبت کردند، ولی از سهم خود در ناکارآمدیها و تبعیضها چیزی نگفتند.
وی ادامه داد: امروز لیله القدر ملت ایران است و باید دولتی جدید در پیش بگیریم؛ تکرار دولتهای گذشته دردی دوا نخواهد کرد.
رضایی عنوان کرد: امروز هر چیزی باید در جای خود قرار بگیرد؛ اقتصاد ایران از فلسفه بافیها آسیب جدی دیده است.
او افزود: امروز دولت نباید در پستوهای پاستور بنشیند و مردم را در بحران کرونا رها کند؛ دولتی تشکیل خواهیم داد که در کمتر از شش ماه همه را واکسیناسیون کند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: نیاز به دولتی داریم که با روحیه جهادی خود را سپر ملت ایران کنیم و ضمن اعلام شرمندگی بگوییم تغییر را از ملت خود آغاز میکنیم؛ آمدیم تا خوشی را به چهره مردم بازگردانیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: از طریق یک پیمان ۲۵ کشور اطراف خود را با هم متحد میکنیم و صلح و امنیت منطقه را برقرار میکنیم و تا نیازی به وجود خارجیها نداشته باشیم.
وی افزود: تراژدی امروز را دیدیم؛ عدهای میآیند و زیر گریه میزنند و عدهای گذشته خود را نمیبینند؛ بسیاری از کسانی که اینجا آمدند یک تراژدی به همراه یک نمایشنامه کمدی را رقم زدند، طوری که انگار در هیچ اتفاقی مقصر نبودند.
رضایی در ادامه گفت: ما به یک تحول اداری و ساختاری از بالا تا پایین دست خواهیم زد و با ایجاد ایالتهای اقتصادی در کنار مردم سالاری سیاسی، مردم سالاری اقتصادی و اجتماعی را هم ایجاد خواهیم کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص کنار کشیدن او به نفع سایر نامزدها گفت: جبهه انقلاب با قدرت وارد انتخابات شده و با قدرت ادامه خواهد داد و با رعایت اخلاق و برادریها پرده پوشی نخواهیم کرد و با صراحت همه چیز را خواهیم گفت.
ثبت نام حق شناس در انتخابات
محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری وارد وزارت کشور شد.
ثبت نام یک زن در انتخابات ریاست جمهوری
زهرا شجاعی رئیس مرکز مشارکت امور زنان دولت اصلاحات و دبیر کل مجمع زنان اصلاح طلب پس از ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای تحقق تفسیر عملی و رسمی اصل ۱۱۵ قانون اساسی از واژه «رجال» به میدان آمدهام.
بسم الله الرحمن الرحیم
بیانیه زهرا شجاعی
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ١٤٠٠
رَبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِی مِنْ لَدُنْکَ سُلْطَانًا نَصِیرًا
۴۲ سال از تاسیس نظام جمهوری اسلامی ایران میگذرد و سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، در حال شکل گرفتن است. این دوره، نقطه عطفی در تاریخ مردمسالاری دینی ایرانزمین است چراکه پس از سالها تلاش و کوشش، به مرحله نهادینهسازی پذیرش مسئولیت کلیدی زنان در سطوح بالای اداره کشور رسیده است.
این حرکت از صدر اسلام تا مشروطه و از مشروطه تا انقلاب اسلامی، تداوم داشته و در مجلس خبرگان قانون اساسی با اعتراض استاد «منیره گرجی» به شرط ذکوریت در انتخاب رئیس جمهور، مواجه و با تدبیر حکیمانه شهید آیتالله بهشتی با قید کلمه رجال از انسداد خارج شد. طی این سالها تفسیر روشن از واژه رجال صورت نگرفت و حرکت نمادین مرحومه «اعظم طالقانی» و حتی ابلاغیه مقام رهبری در رفع ابهام از این کلمه، افاقه نکرد.
در این دوره، جبهه اصلاحات ایران با درخواست برنامه از دو نفر از بانوان که با حمایت اعضاء آن، در نهاد اجماع ساز مورد بررسی قرار گرفت، اقدام موثری در راستای تفسیر عملی از واژه رجال سیاسی ـ مذهبی انجام داد که جای تشکر و تقدیر دارد.
من «زهرا شجاعی»، معتقد به اصلاحات، پایبند به اصول انقلاب اسلامی، حامی تحول و باورمند به شایستهسالاری و محو هرگونه تبعیض قومی، مذهبی و جنسیتی، با تجربه چند دهه فعالیت سیاسی و مدیریت اجرایی در سطح کلان در وزارت کشور و ریاست جمهوری، با ارائه برنامهای جامع از سوی حزب مجمع زنان اصلاحطلب برای اداره دولت سیزدهم و در مرحله اول برای تحقق تفسیر عملی و رسمی اصل ۱۱۵ قانون اساسی از واژه «رجال»، به میدان آمدهام.
حضورم در این مقطع تاریخی، نه نمادین و نه تشریفاتی و نه از سر قدرتطلبی، بلکه براساس تکلیف و اقدام هوشمندانه جبهه اصلاحات ایران و پیشنهاد اعضای محترم آن نهاد اجماعساز در معرفی بانوان و درخواست ارائه برنامه، جهت بررسی و ارزیابی آن صورت گرفته است.
پا به این عرصه گذاشتم تا هم از تلاش و کوشش زنان ایرانزمین در جهت رفع تبعیضها و استیفای حقوق و تحقق عدالت جنسیتی تقدیر کنم و صدای زنان خاموشی باشم که در نهایت عزت و آبرومندی در حفظ کیان خانواده و رشد جامعه و دستیابی به اهداف توسعه پایدار، متوازن، همهجانبه و درونزا، در جای جای این سرزمین، در مزارع، کارخانهها، ادارات، بیمارستانها و ... به فعالیت مشغولند و در انتظار تحقق قسط و عدالت اجتماعی هستند.
امروزه ایران و همچنین جهان، با چالشها و ابرچالشهای زیادی مواجه است. درک احساس مشترک انسانی در مواجهه با این مسائل و پرهیز از تقابل و تعارض با یکدیگر، باید درس بزرگ زیست انسانی ما در دوران کرونا و پس از کرونا باشد.
شکافهای طبقاتی، قومی، مذهبی و جنسیتی، فقر، بحران آب و خاک، تغییرات آب و هوایی و مسائل محیط زیستی، افراطگرایی، بروز خشونتهای مذهبی – قومی، بحران هویت، تغییرات نسلی، سلامت، بهداشت، از همه مهمتر همهگیری کرونا و ... از مسائل و مشکلاتی است که مرزهای جغرافیایی را نمیشناسد و نیازمند عزم بینالمللی و همکاری و تشریک مساعی جهانی در حل این بحرانها است.
اما در ایران در عرصه سیاست داخلی با عدم یکپارچگی مدیریت سیاسی و دولت حجیم و نهادهای اضافی، عدم تناسب مسئولیتها و اختیارات در حکمرانی، وجود نهادهای موازی و نپذیرفتن مبانی و دستاوردهای دنیای مدرن، فقدان نظام حزبی در حکمرانی و بهرسمیت نشناختن احزاب در اداره کشور، تمرکزگرایی شدید و بیتوجهی به مدیریت استانی مواجه هستیم.
برای برونرفت از این شرایط و اصلاح ساختاری، نیازمند ایجاد وفاق و همدلی کلیه نیروهای دلسوز ایران و پرهیز از تضاد و تنازع و گروکشی سیاسی هستیم.
کاهش فاصله میان دولت و ملت، رفع انواع تبعیضها، تقویت جامعه مدنی و عرصه عمومی، گردش آزاد اطلاعات و بالا بردن شاخصهای انتخاب آزاد، شفافیت و پاسخگویی در مقابل مردم و تشکیل دولت ملی فراگیر قانونمدار، عدالتمحور، که مبارزه با فساد، رانت، تبعیض را سرلوحه برنامههای خود قرار دهد، راهگشاست؛ که در نتیجه آن، شهروندان، احساس رضایت، آرامش، آزادی، رفاه و مطلوبیت کنند.
من پا به این میدان گذاشتم تا نمونهای از تحقق کلام حضرت امام (ره) باشم که فرمود: زنان باید در مقدرات اساسی مملکت دخالت کنند و زنان مبدأ خیرات است و مقدرات اساسی مملکت فقط در پای صندوقهای رأی آورد و فقط در روز انتخابات نیست که در خروجی آن هم هست و برنامه ما حرکت در جهت خیرعمومی، حفظ وحدت و انسجام ملی، صلح و آشتی با یکدیگر و با جهان و مدیریتی مادرانه، منعطف، توام با شفقت و مهربانی است.
در حوزه بین الملل معتقدم که دوران نظام منسوخ دوقطبی سپری شده است و تنش زدایی با کشورهای قدرتمند جهان و کشورهای عربی منطقه و تبدیل تنش به رقابت و رقابت به همکاری، می¬تواند گام مثبتی در تحقق صلح و همزیستی مسالمت آمیز باشد.
برهم زدن ائتلاف عبری ـ عربی می¬تواند در جهت انسجام منطقهای مؤثر باشد.
خروج از استراتژی تک بعدی و شکل دهی به استراتژی متکثر متوازن در حوزه بین الملل و ترمیم و ارتقای وجه و تصویر ایران در میان جوامع منطقه با تمرکز بر قدرت نرم، بخشی از راه حل¬های بین المللی است.
در حوزه اجتماعی کاهش شدید سرمایه اجتماعی و تضعیف همبستگی ملی، بر شکافهای طبقاتی، و بروز ناهنجاریهای اجتماعی میافزاید.
سیاست گذاریهای ما باید مبتنی بر:
- ترمیم سرمایه اجتماعی و تزریق امید و نشاط به جامعه، تمرکز بر بهبود در رفاه برای عموم مردم ایران، و اصلاح سیاست¬های رفاهی ارتقاء امنیت انسانی و عدالت اجتماعی و سلامت و بهبود کیفیت زندگی و بر اساس طرح آمایش سرزمین و توازن منطقهای باشد.
در حوزه اقتصادی رشد اشتغالزا و مهار پایدار تورم و فقرزدایی غیر تورمی و مقابله جدی و همه جانبه با فساد و ارتقاء جایگاه بین المللی اقتصاد کشور باید در اولویت قرار گیرد.
بحران در اشتغال زنان تحصیل کرده و شکل گیری انتظارات و خواستههای نوین جامعه نسوان و عدم پاسخگویی و غفلت و بی توجهی به این مطالبات عوارض نامطلوبی خواهد داشت.
به باور من دولت مظهر اراده عمومی است و این اراده باید به تحقق رسد، رأی مردم عقد اجتماعی است و رئیس جمهور مکلف به تحقق ارادهای است که وی را انتخاب کرده است.
دولت واجد معنی مرجع سیاست گذاری ملی، اعمال سیاستهای اتخاذی و مظهر اراده ملی و عمومی است. مشکل آنجاست که برخی دولتها پیشاپیش پذیرفتهاند که آنها کارگزارند و نه سیاستگذار، از این رو اغلب در ورطه تضاد و تعارض گرفتار میشوند.
به طور خلاصه اگر بخواهم به ۵ بحران و چالش اصلی ایران در آغاز قرن ۱۵ اشاره کنم، باید بگویم:
۱ ـ بحران در کارآمدی حاکم بر حیات امور اقتصادی ایران
۲ ـ بحران در کارآمدی عرصههای اجتماعی و فرهنگی کشور و انزوای نخبگان
۳ ـ بحران در کارآمدی سپهر حاکمیت نظام مدیریتی و سیاسی کشور
۴ ـ بحران در کارآمدی تعامل مؤثر ایران با جهان و منطقه
۵ ـ بحران در کارآمدی اداره عرصههای زیست بوم و محیط زیست ایران
سیاست داخلی ایران از معضلاتی عمیق و ریشه دار رنج میبرد و تا زمانی که بر طرف نشود، قدم از قدم به درستی بر داشته نخواهد شد.
گفتمان فراگیر ملی، یکی از همان اصول اساسی اولیه و بنیادین است.
نخبگان جامعه باید تضادهای فلسفی خود را کاهش دهند و اجماعی گسترده را بر سر اهداف اصلی و بنیان-های بنیادین حکومت انجام دهند
همه کسانی که دل در گرو عشق به ایران دارند باید به این اجماع اتفاق کنند و برای رهایی و نجات کشور دست به دست هم دهند.
حضور من در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری گواه همت و غیرت زنان این مرز و بوم برای عبور از شی وارگی و نگاه ابزاری و تلاش جدی پابه پای مردان غیور برای اصلاح امور است.
آینده از آن کسانی است که با صداقت و همت با فقر و فساد و تبعیض مبارزه جدی و عملی کنند.
ما باید با اساس خرد جمعی و وحدت ملّی و تأکید بر منافع ملی و بررسی اقدامات و کامیابیها و ناکامیهای دولت¬های قبل، و پرهیز از اشتباهات گذشته و بهره مندی از عقل و دانش بشری و تجارب دنیا در جهت تحقق بخشیدن به آرمان¬های والای امام راحل ره و پاسداری از خون شهیدایی که برای ما امنیت و استقلال را تضمین کردند تلاش کنیم.
در پایان با الهام از این دعا که اللَّهُمَّ إِنَّا نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِی دَوْلَةٍ کَرِیمَةٍ امید دارم که دولتی عزتمند و شهروندانی با کرامت و نظامی شفاف و صادق که خیر و سعادت دنیا و آخرت را مستقر سازد، نصیب مان گردد.
زهرا شجاعی
کاندیدای ریاست جمهوری ۱۴۰۰
انتهای پیام/