در گزارش زیر طرز تهیه سس مرغ مجلسی را به شما آموزش می‌دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مرغ یکی از مواد غذایی پر مصرف در خانواده‌های ایرانی است که به روش‌های مختلف پخته و سرو می‌شود. این روش‌ها شامل کبابی کردن، تهیه خوراک و چلو با مرغ هستند که هرکدام طرفداران خود را دارند. یکی از محبوبترین غذا‌های تهیه شده با مرغ، زرشک پلو با مرغ است که در مناسبت‌های مختلف پخته می‌شود. این غذا از دو جزء پلو و خوراک مرغ تشکیل شده است که پلو آن معمولا همراه با کمی زعفران و زرشک و مرغ آن هم با سس مخصوصی سرو می‌شود. این سس نقش مهمی در خوشمزگی و خوش عطری این غذا ایفا می‌کند و به همین دلیل می‌توان آن را مهم‌ترین جزء این خوراک همه پسند نام برد. طرز تهیه سس مرغ مجلسی در دستور زیر آمده است که شامل تمام نکات و فون و فن‌های آماده کردن سس و موارد دیگر است که مطمئنا برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. امیدواریم از امتحان کردن آن لذت ببرید.

مواد لازم

مرغ متوسط خرد شده (چهارتکه) یک عدد
روغن به مقدار لازم
کره پاستوریزه  یک قاشق چای‌خوری
پیاز متوسط دو عدد
هویج دو عدد
فلفل دلمه‌ای متوسط یک عدد
فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
نمک یک قاشق چای‌خوری
زردچوبه یک قاشق چای‌خوری
رب گوجه فرنگی سه قاشق غذاخوری
آب یک فنجان
لیمو ترش تازه یک عدد
زعفران نصف قاشق چای‌خوری
یخ دو قالب
برنج چهار پیمانه
زرشک تازه سه قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده دو قاشق غذاخوری


بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از چیز کیک خوشمزه ماکارونی و پوره سیب زمینی به سبک ایرلندی تا انواع بستنی و فالوده خانگی + تصاویر


طرز تهیه سس مرغ مجلسی؛ یک چاشنی عالی برای خوراک مرغ

برای تهیه یک سس مرغ مجلسی برای زرشک پلو با مرغ خود باید حواستان باشد که اگر از مرغ یخ‌زده استفاده می‌کنید آن را از چند ساعت قبل از شروع به کار از فریزر بیرون بیاورید تا یخ‌زدایی شود. در غیر این صورت مرغ تازه را به چند چهار تکه خرد کنید. پوست پیاز‌ها را بکنید و آن‌ها را رشته‌ای خرد کنید. دقت کنید که پیاز‌ها نباید خیلی ریز شوند. هویج را خوب بشویید و پوستش را بگیرید و آن را به قطعات کوچک‌تر خرد کنید. فلفل دلمه‌ای را هم بشویید و خرد کنید.

یک پیاله بردارید و دو قالب یخ داخل آن بیاندازید. نصف قاشق چای‌خوری زعفران روی قالب‌های یخ بریزید. پیاله را برای چند دقیقه در دمای اتاق قرار دهید تا یخ‌ها ذوب شوند و زعفران کاملا حل شود. دم کردن زعفران با یخ باعث خوشبوتر و خوشرنگ‌تر شدن آن است و نسبت به روش دم کردن آن با آب جوش نتیجه بهتری به شما می‌دهد.

یک ماهیتابه بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه، یک قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق چای‌خوری زردچوبه را داخل ماهیتابه بریزید و به مدت ۳۰ ثانیه ادویه‌ها را هم بزنید تا به خوبی ترکیب شوند. سه قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و هم بزنید. یک فنجان آب اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. اجازه دهید به مدت دو تا سه دقیقه مخلوط بجوشد. سپس حرارت را خاموش کنید و ماهیتابه را کنار بگذارید.

اکنون تکه‌های مرغ را با مقداری نمک و فلفل سیاه ماساژ دهید. یک ماهیتابه بزرگ بردارید و مقداری روغن داخل آن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. کره را اضافه کنید تا ذوب شود. تکه‌های مرغ را داخل ماهیتابه قرار دهید. در این مرحله ترجیحا پوست مرغ را به سمت پایین و در تماس با روغن قرار دهید. محلول زعفران را روی تکه‌های مرغ بریزید تا کاملا رنگ بگیرند.

مرغ را به مدت تقریبا هفت دقیقه سرخ کنید تا جایی که تغییر رنگ دهد و پوست آن قهوه‌ای-طلایی شود. سپس مرغ را زیر و رو کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. پس از پنج دقیقه و زمانی که هر دو طرف مرغ‌ها به خوبی سرخ شدند، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید و داخل یک بشقاب قرار دهید. پیاز، فلفل دلمه‌ای و هویج خرد شده را داخل همان ماهیتابه بریزید. توجه کنید که نیازی به اضافه کردن روغن در این مرحله نیست، چون روغن مرغ همچنان در ماهیتابه باقی است. سبزیجات را به مدت دو دقیقه تفت دهید.

سپس مرغ سرخ شده را روی سبزیجات تفت داده شده قرار دهید. مخلوط رب را هم روی مرغ‌ها بریزید. در صورت تمایل در این مرحله می‌توانید مقداری زعفران دم شده هم اضافه کنید. هنگامی که سس شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و در ماهیتابه را قرار دهید. اجازه دهید تا همه مواد به مدت ۴۰-۴۵ دقیقه روی حرارت کم بپزند تا هم سبزیجات نرم شوند و هم گوشت مرغ کاملا بپزد.

در حالی که مرغ در حال پختن است برنج را دم کنید. چند دقیقه قبل از سرو، مقداری روغن داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت کم قرار دهید. زرشک را داخل آن بریزید. یک قاشق شکر اضافه کنید و برای چند دقیقه هم بزنید تا زرشک حل شود. پس از چند دقیقه که زرشک‌ها براق شدند قابلمه را از روی حرارت بردارید.

هنگامی که مرغ‌ها آماده شدند، آن‌ها را داخل یک ظرف مخصوص پذیرایی بریزید و مقداری از سس مرغ را هم روی آن‌ها بریزید. باقیمانده سس را داخل یک پیاله یا ظرف سس بریزید و برای سرو داخل سفره قرار دهید. برنج را هم داخل دیس بکشید و روی آن را با زعفران دم کرده و زرشک تزئین کنید. این غذای خوشمزه را می‌توانید در کنار یک کاسه سالاد شیرازی و ماست سون نوش جان کنید.

نکات طرز تهیه سس مرغ مجلسی

این غذا را می‌توانید تا چهار روز در یک ظرف در بسته داخل یخچال نگهداری کنید.

منبع: کتاب کاله

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام پیازچی شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
سرخ شد