منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به کاهش قیمت گوشت در بازار اظهار کرد: طی هفته های اخیر قیمت هر کیلو گوشت تا محدوده ۱۰ هزار تومان ناشی از فراوانی گوشت گرم و گوشت منجمد تولید داخل کاهش یافت و این موضوع قابل پیش بینی بود چرا که در اسفند گوشت زیادی تولید شد که با عرضه آن به بازار، قیمت تحت تاثیر قرار گرفت.
وی قیمت کنونی هر کیلو دام سبک را ۵۰ تا ۵۱ هزار تومان و دام سنگین را ۴۲ تا ۴۵ هزار تومان اعلام کرد و افزود: طبق سنوات گذشته عرضه در این مقطع به سبب تولید دام زمستان، زیاد می شود که همینموضوع بازار را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
پوریان قیمت کنونی هر کیلو لاشه گوسفندی درب کشتارگاه را ۱۰۵ هزار تومان و لاشه گوساله را ۹۰ هزار تومان اعلام کرد.
رئیس شورای تامین کنندگان دام با اشاره به دلایل گرانی گوشت در بازار خرده فروشی بیان کرد: گوشت در مغازه ها به قطعات مختلفی تقسیم می شود که هر یک از قطعات قیمت خود را دارد، اما به طور کلی بخش عمده مشکلات بازار خرده فروشی ناشی از مشکلات سیستم توزیع است.
این مقام مسئول با بیان اینکه صنعت دامپروری با مشکلات عدیده ای روبروست، گفت: یکی از عمده مشکلات صنعت دامپروری مربوط به بخش نهاده است که برای حل این مشکل تنها نمی توان به واردات اکتفا کرد چرا که سیستم توزیع دچار مشکلاتی است که حمایت مالی از دامدار و جایگزینی تزریق نقدینگی به جای نهاده تنها راه حل خروج از بحران فعلی است.
به گفته وی، اگر بر مبنای تولید سالیانه گوشت توسط هر واحد دامداری، نقدینگی در اختیار دامداران قرار دهیم، این موضوع در افزایش تولید گوشت تاثیر بسزایی دارد چرا که با استمرار روش قبلی تامین نهاده همچنان دچار مشکل خواهیم بود.
پوریان با اشاره به اینکه خرید حمایتی دام در جلوگیری از خروج ارز تاثیر بسزایی داشت، بیان کرد: سال گذشته خرید حمایتی دام و عرضه از سوی پشتیبانی امور دام علاوه بر جلوگیری از خروج ارز بر قیمت های بازار هم تاثیر گذاشت و در شرایط کنونی هم مشکل واحدهای دامپروری نقدینگی است که با حمایت می توان آن را مرتفع کرد.
اینمقام مسئول در پایان هزینه تولید یک کیلو دام زنده را بالای ۵۵ هزار تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر دام سبک با قیمت های پایین تری از دامدار خریداری می شود، درحالیکه با تزریق نقدینگی و حمایت از دامدار شاهد افزایش تولید خواهیم بود.
انتهای پیام/