به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تا قبل از بروز ویروس کرونا بورس محمل سرمایهگذاران زبدهای بود و هر کسی توش و توان حضور در آن را نداشت؛ اما با تبلیغات دولت به جولانگاه اکثر غریب به اتفاق مردم با هر سطحی از سواد و علم اقتصاد بورسی شد.
این بازار با سرعتی زیاد هر روز سبز پوشتر میشد و مردم شادمان از چند برابر شدن سرمایه محدودشان بودند که ناگهان بورس با سرعتی عجیب و غریب قرمز پوش شد و مردم زیان دیده در بهت فرو رفتند. با شروع رقابت انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم بسیاری از کاندیداها علاوه بر پرده برداری از اقدامات دولت در بورس وعدههایی از جنس سبز پوشی بازار بورس را سر داده اند.
امیرحسین قاضی زاده نایب رئیس مجلس شورای اسلامی درباره پیگیری مطالبات سهامداران بورس و راهکارهای عملی خود برای حل مشکل بورس گفت: سه روزه مشکل بورس را حل میکنم. بنده در مقام نماینده مجلس که باید پیگیر احقاق حقوق مردم باشم، باید پیگیری میکردم و خود من هم هیچ نفعی نمیبرم، اما به عنوان نماینده مشهد تجربه تلخی در موسسه مالی اعتباری داشتیم، مسئله یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بود، اما در بورس با ۲۰ میلیون نفر طرف هستیم، متاسفانه میشود خیلی از مسائل را گفت، اما وضعیت خوبی رقم نخورد.
وی افزود: شکایتی تنظیم کردیم و در قوه قضائیه تشکیل پرونده دادیم و ۱۳۰ میلیارد تومان زیان پیش بینی کردیم، ۳ وکیل در کانون وکلا به صورت داوطلبانه و رایگان از حقوق زیان دیدگان دفاع میکنند و این فرآیند کمی طولانی است؛ امیدواریم زودتر حکم شود. ۹۰ درصد بازار دست دولت است و اگر کسی در راس دولت باشد که با مجلس و قوه قضائیه همراه باشد، ۳ روزه این موضوع پیگیری میشود و یک سال است که مجلس و قوه قضائیه به دنبال آن هستند، اما دولت مانع اقدامات ما میشود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینکه بیشتر بازار دست دولت است جای تاسف دارد؛ در کشور نظام خصوصی سازی درستی نداریم. برخیها فکر میکنند عصای موسی در دست دارند و میتوانند مشکلات را حل کنند که درست نیست. اولین کاری که پس از ریاست جمهوری انجام میدهم بورس است.
علی مطهری هم درباره مشکلات این روزهای بورس گفت: برنامههایی برای اصلاح ساختار اقتصادی و کاهش تورم و مسئله بورس و مشکل بازنشستگان دارم، اما در وهله اول مشکل امروز ما وضع زندگی مردم است.
سعید محمد فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیاء درباره وضعیت بازار سرمایه و راهکار تیم اقتصادیاش برای برونرفت از این شرایط اظهار کرد: بازار سرمایه از موضوعاتی است که برای تامین مالی پروژهها بر روی آن حساب باز کردهایم. در حال حاضر ۵۵ میلیون نفر با احتساب دارندگان سهام عدالت، کد بورسی دارند. اغلب کد بورسیهای جدید سال گذشته با اعلام فراخوان فریب وارد بازار شدند و بعد جیب مردم را در این بازار زدند.
محمد ادامه داد: برنامه جامعی را برای احیای بورس و بازار سرمایه تدوین کردهایم. قدم اول برای احیای این بازار بازگرداندن اعتماد مردم است. برای بازگشت اعتماد مردم اول باید با متخلفان بورسی که سال گذشته باعث شدند بسیاری از مردم در این بازار آسیب ببینند برخورد شود. متاسفانه متخلفان که باعث زیان مردم در بازار سرمایه شدند در حال حاضر رها هستند. .
محمد شریعتمداری وزیر کار رفاه و تامین اجتماعی هم توضیح داد: باید عرضه کالاهایی که امکان ارائه در بورس دارند ممنوع شود و این کالاها در اختیار مردم قرار بگیرد. در تمام صحبتهای خود در ارتباط با شستا، صیانت از سهامداران را مورد تاکید قرار داده و بیان کردهایم که حمایت نکردن از حقوق مردم جفا در حق آن هاست.
محسن رضایی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به شرایط بورس گفت: در مهرماه سال ۹۸ اتفاقی در بورس شروع شد که افرادی ناآگاهانه دنبال این حرکت راه افتادند و مردم را در این مسیر کشیدند، عدهای سپردههای خود را آوردند که وقتی دیدند ارزش سهام بالا میرود سهام از کارخانجات و شرکتها خریدند و ارزش از ۱۰۰ هزار به ۵۰۰ هزار رسید و ارزش آنها پنج برابر شد و عدهای از قشر متوسط هم وارد بورس شدند و قیمت سهام بازهم افزایش یافت و حتی قشر محروم هم آمدند و ارزش به ۲۰ برابر رسید، اما در میان عدهای آمدند سهامشان را ریختند و ارزش کاهش یافت.
مصطفی کواکبیان دبیرکل حزب مردم سالاری توضیح داد: اعتماد عمومی به بورس از دست رفته است. تقویت اعتماد عمومی به بورس و کل سیستم باید باز گردد. من با شعار دولت مردم سالار در انتخابات شرکت کرده ام و معتقدم با مردم باید صادق بود. بورس از سایر بازارها اثر میپذیرد.
علیرضا زاکانی نیز در این باره گفته است: تشویق مردم به حضور در بورس یک جنایت بزرگ بود و زیان جمعی مردم اسفبار است. بورس از آن کلاههای گشادی بود که بر سرِ مردم گذاشتند، اینکه بورس باید تقویت بشود، کاملا حرف درستی است. اینکه بورس به عنوان یک جزئی تحت عنوان بازار سرمایه باید مورد دقت قرار بگیرد حرف درستی است، اما اینکه زیرساختها فراهم نیست و از مردم دعوت میکنید که به بورس بیایند و به مردم آموزش هم نمیدهید این ظلم در حق مردم است.
سید ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضائیه هم در مورد بازار بورس میگوید: با ابراز تأسف از زیانهای وارد شده به مردم، خواستار تهیه گزارشی مستند از جزئیات تخلفات و ترک فعلهای صورت گرفته در بازار سرمایه هستیم تا از بروز مشکلات جلوگیری کنیم.
حال باید منتظر ماند و دید در نهایت و بعد از انتخابات ریاست جمهوری چه بر سر بورس خواهد آمد و نامزد منتخب مردم برای بهبود وضعیت بورس چه خواهد کرد. آیا داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم همان طور که هم اکنون داعیه دفاع از حقوق ملت را سر می دهند زمان ورود به پاستور هم گروهی به نام مردم را به یاد خواهند داشت یا خیر...
انتهای پیام/
تو چندین ماه گذشته برای زیان و مسئولین در حق سهامداران کردن
چه کردند؟؟
بعدش چی میشه؟؟
بعدی هم داره اصن؟؟
بدهکار میشم به دولت...
به هوش باشید مردم
این افزایش قبل انتخابات موقته و سیاسته
ولی برای بورس که به دعوت خودشون مردم اومدن هیچ کاری نکردند
70 درصد سرمایه من رفت
خدا نگذره همه مسببانش رو
بدید از دولت و رئیس بورس گزارش تهیه کنید
اگه یه نفر تو صف بربری بی نوبت بگیره
داد و فریاد می کنیم
این همه دزدی میشه ........
از راه قانونی پیگیر نمی شیم
مثل نیکزاد که مسکن مهر راه انداخت
الان احمدی نژاد تنهاست و هیچ تیمی نداره
کجا زندگی میکنی
همین آقایان در پستهای مختلف مجموعه دولت هستند
فکر میکنی دولت یه غول بی شاخ و دم و ساکن پشت کوه قافه؟؟؟