به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، عطاءالله ابراهیمی رئیس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به بروز پدیده خشکسالی و کاهش شدید منابع آب گفت: کشت متراکم گلخانهای نیاز آبی را ۱۰ برابر کمتر میکند.
او افزود: با تغییر الگوی کشت در بخش کشاورزی و توسعه کشت متراکم گلخانهای میتوان علاوه بر صرفهجویی قابلتوجه در منابع آبی، زمینه افزایش تولید تا ۱۵ برابر را فراهم کرد.
بیشتر بخوانید
ابراهیمی اضافه کرد: در همین راستا الگوی کشت باید با محوریت بهرهوری بهینه از منابع آب تهیه، تدوین و اجرایی شود.
او توسعه شهرکهای کشاورزی و دامپروری و کارگاههای تولید قارچ خوراکی در چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام کرد و ادامه داد: استفاده از پایههای مقاوم به خشکی مانند بادام، انگور و پسته میتواند در مدیریت منابع آب و ارتقای کمی و کیفی تولید محصولات نقشآفرین باشد.
ابراهیمی گفت: استفاده از کشت گیاهان دارویی در استان مانند گلمحمدی، موسیر و زعفران علاوه بر صرفهجویی در منابع آب، باعث افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری، رونق اقتصادی و بهرهوری در تولید خواهد شد.
او افزود: در کشت بهاره باید استفاده از ارقامی با دوره رشد کوتاه و تطابق بیشتر با پراکنش بارندگی منطقه بهرهگیری شود.
ابراهیمی اضافه کرد: کشت گیاهان کمتوقع و ارقام زودرس پُرمحصول مانند گلرنگ و همچنین اولویتدهی به گیاهان پاییزه برای استفاده از ظرفیت بارندگیهای پاییز، زمستان و بهار سالانه مورد توجه کشاورزان قرار گیرد.
او ادامه داد: در کشتهای گلخانهای میتوان با مصرف یک لیتر آب بر ثانیه ۲۰۰ تن سبزی و صیفی برداشت کرد و این در حالی است که در فضای باز کشاورزی با همین مقدار آب و زمین، تنها ۲۵ تن محصول برداشت میشود.
ابراهیمی گفت: تولید قارچ کمترین نیاز به آب در بخش کشاورزی را دارد بهطوری که با مصرف سهدهم لیتر آب بر ثانیه میتوان از هر ۲ هزار مترمربع زمین، سالانه ۲۰۰ تن محصول برداشت کرد.
انتهای پیام/ف