به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از لیکو نیوز؛ تصویر جدیدی از یک شاهکار کیهانی در کهکشان راه شیری منتشر شده که با استفاده از اشعه ایکس فضاپیمای Chandra ناسا و دادههای تلسکوپ رادیویی MeerKAT در آفریقای جنوبی تهیه شده است. این تصویر چشم انداز جدیدی از مرکز کهکشانی، براساس بررسیهای قبلی از چاندرا و تلسکوپهای دیگر است.
بیشتر بخوانید
در این تصویر اشعه ایکس منتشر شده از Chandra نارنجی، سبز، آبی و بنفش است که انرژیهای مختلف اشعه X را نشان میدهد و دادههای رادیویی MeerKAT به صورت بنفش یاسی و خاکستری نشان داده شده است. همچنین این تصویر یک موضوع به ویژه جذاب است، زیرا اشعه ایکس و امواج رادیویی در هم آمیخته شده و عمود بر صفحه کهکشان است که طول آن حدود ۲۰ سال نوری و عرض آن فقط یک صدم است.
مطالعه جدیدی در مورد اشعه ایکس و ویژگیهای رادیویی توسط Q. Daniel Daniel از دانشگاه ماساچوست در Amherst نشان میدهد که این صورت فلکی توسط نوارهای نازکی از میدانهای مغناطیسی به هم متصل میشوند. این نوارها ممکن است در هنگام فرآیندی موسوم به اتصال مجدد مغناطیسی یعنی هنگامی که میدانهای مغناطیسی در جهات مختلف تراز میشوند، با هم برخورد کرده و به دور یکدیگر پیچ خورده و تشکیل این تصویر را داده باشند.
چنین رویدادهای اتصال مجدد در کهکشان به طور معمول انرژی کافی برای تشخیص داده شدن توسط اشعه ایکس را ندارند، به جز موارد پرانرژی در مرکز کهکشان، که میدان مغناطیسی بین ستارهای بسیار قویتر است. حوادث اتصال مجدد مغناطیسی ممکن است نقش اصلی در گرم شدن گاز موجود بین ستارهها (محیط بین ستاره ای) داشته باشد. این روند همچنین ممکن است مسئول شتاب بخشیدن به ذرات برای تولید پرتوهای کیهانی مانند آنچه در زمین مشاهده شده و ایجاد تلاطم در محیط بین ستارهای که باعث ایجاد نسلهای جدیدی از ستاره میشود، باشند.
این تصویر نشان میدهد که رشتههای مغناطیسی تمایل دارند در مرزهای خارجی گازهای گرم رخ دهند. همچنین نشان میدهد که گاز موجود در رشتهها باعث هدایت میدانهای مغناطیسی برای برخورد رشتهها با هم میشود.
انتهای پیام/