سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ صحرایی اظهار کرد: بنابر آخرین آمار تاکنون ۱۹ هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی در استانهای جنوبی صورت گرفته و هم اکنون مبارزه با پوره در استانهای خوزستان و بوشهر در حال انجام است.
او افزود: با توجه به شرایط جوی احتمال حمله ملخ صحرایی کم است، چرا که از اواخر خرداد، ملخ صحرایی به سمت هند و پاکستان میرود و ممکن است طی مسیر در استانهای جنوبی اتراق کند.
معین ادامه داد: با توجه به دستههای پروازی ملخ در عربستان، پیش بینی مبارزه سخت است؛ چرا که هنگام تابستان گذرا، ملخهای صحرایی از سمت حاشیه خلیج فارس میروند که سر راه ممکن است وارد استانهای بوشهر و خوزستان شود.
مدیرکل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ بومی گفت: بنابر آمار سطح مبارزه با ملخ بومی به ۱۲۰ هزار هکتار در ۲۱ استان کشور رسیده است و پیش بینی میشود که سطح مبارزه به ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار هکتار هم برسد.
او با اشاره به اینکه مشکلی در تامین سموم و آفت کش نداریم، بیان کرد: در ۶ ماهه ابتدای سال ۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد و همواره امیدوار هستیم که اعتبار درخواستی خرداد تصویب شود تا در پاییز و زمستان با ورود مهمان ناخوانده مشکلی نداشته باشیم.
معین ادامه داد: علی رغم کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی بارش در کشور ما، اما در عربستان بارشهای سیل آسا و بی سابقه اتفاق افتاده که با این وجود امکان حمله احتمالی ملخ در نیمه دوم سال وجود دارد که اگر تمهیدات لازم اندیشیده نشود، خسارت غیرقابل برگشتی وارد میشود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ملخهای بومی ارتباطی به ملخ صحرایی ندارد، بیان کرد: سالهاست که مبارزه علیه انواع ملخ صورت گرفته است، اما هیچ ارتباطی به ملخ صحرایی ندارد چرا که عمده مبارزه در سطح کشور با ملخ بومی به ویژه ملخ مراکشی است که خوشبختانه تا کنون مشکلی ایجاد نکرده است.
او در پایان تصریح کرد: با کمک ستاد بحران و سازمان مدیریت مشکلی در خصوص مبارزه علیه ملخ صحرایی نداریم و قبل از آنکه ملخ وارد مزارع و باغات شود، در مراتع و بیابان از بین میروند که با این وجود خسارتی وارد نمیشود.
انتهای پیام/