به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، زهره بالاگبری کارشناس علوم تربیتی از آموزش مجازی به عنوان فصل جدیدی در آموزش دانشآموزان یاد کرد و گفت : گرچه در دوران قبل از کرونا آموزشهای از راه دور را برای بزرگسالان داشتیم، اما دانشآموزان این نوع آموزش را تجربه نکرده بودند، لذا طبیعتا دانشآموزان در این نوع آموزش دچار آسیبهایی خواهند شد که احتمال افت تحصیلی آنها را بالا میبرد.
او گفت : گرچه آموزش مجازی سختیهای خاص خود را برای همه دانشآموزان و معلمها و حتی خانوادهها داشت و تقریبا اغلب دانشآموزان را در معرض آسیب و افت تحصیلی قرار داده، اما در این بین برخی دانش آموزان بیشتر در معرض آسیب و افت تحصیلی قرار گرفتند.
این کارشناس علوم تربیتی با بیان اینکه دانشآموزان مقطع ابتدایی بیشتر از سایر دانشآموزان در دوران کرونا در معرض افت تحصیلی قرار دارند، افزود: آموزش مجازی در مقاطع پایین با توجه به نیاز به ارتباط رودرروی معلم و دانش آموز برای انتقال مفاهیم با سختیهای بیشتری همراه است، لذا دانش آموزان مقطع ابتدایی به ویژه کلاس اولیها بیشترین آسیب را از آموزش مجازی دیدهاند.
او با بیان اینکه تعلیم و تربیت فقط این نیست که معلم مطالب درسی را در اختیار دانش آموز قرار دهد، افزود: بخش زیادی از فرآیند تعلیم و تربیت در ارتباطات و تعامل بین دانش آموز با معلم، کادر مدرسه و حتی سایر دانش آموزان شکل میگیرد که همه اینها باعث میشود تا خلاءهای آموزش مجازی بیشتر به چشم بیاید.
بالاگبری ادامه داد: دانش آموزان مقطع ابتدایی برای یادگیری نیاز به کلاسهای حضوری و آموزش چهره به چهره دارند و کلاسهای مجازی بیشتر برای رفع اشکال است و میتواند مکملی برای آموزشهای آنلاین باشد.
بالاگبری با تاکید بر اینکه دانشآموزان با بهره هوشی بالاتر در دوران کرونا کمتر دچار افت تحصیلی میشوند، گفت: این دسته از دانشآموزان مفاهیم را سریعتر دریافت کرده و احتمال افت تحصیلی آنها کمتر است، در حالی که دانشآموزان با بهره هوشی پایینتر بیشتر آسیب خواهند دید.
او سپس با تاکید بر اینکه شیوع کرونا دانشآموزان دارای خانوادههای ضعیفتر از نظر اقتصادی را بیشتر در معرض آسیب و افت تحصیلی قرار داده، گفت: دانشآموزان آن دسته از خانوادههایی که به دلیل مشکلات اقتصادی نتوانسته اند برای فرزندان خود گوشی هوشمند تهیه کنند، به دلیل عدم برخورداری از امکانات اغلب دچار سرخوردگی و واماندگی شدهاند که آنها را در معرض افت تحصیلی قرار خواهد داد.
بالاگبری ادامه داد: مراجعات نشان میدهد اغلب دانشآموزانی که به دلیل ضعیف بودن بنیه اقتصادی خانوار خود دسترسی به گوشی هوشمند برای حضور در شبکه شاد ندارند، دچار نوعی سرخوردگی و حس ناامیدی هستند که این موضوع میتواند آسیبهای زیادی را متوجه آموزش آنها کرده و در نهایت افت تحصیلی آنها را در پی داشته باشد .
انتهای پیام/د