نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: هرچه «دولت سایه» فراگیر شود به نفع دولت‌هاست. نگاه ما این است که برای پیشرفت کشور و اعتلای انقلاب نیاز به حرکت همگانی است.

به گزارش  خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید جلیلی نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در نشست مشترک کارگروه‌های دولت سایه که با موضوع بررسی فرمان‌های اجرایی در روز اول دولت، در مجموعه سرچشمه برگزار شد، گفت: سال ۹۲ و پس از انتخابات ریاست جمهوری در اولین جلسه‌ای که برقرار شد، بنده گفتم که کارمان تازه شروع شده است.

وی بیان کرد: اعتقاد ما این است که برای پیشرفت کشور ما نیازمند یک تلاش همگانی هستیم. رأی مردم باید مورد احترام واقع شود و وظیفه همه این است که با همکاری با یکدیگر به پیشرفت کشور کمک کنند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: دولت سایه صرفاً یک تشکیلات یا حزب نیست بلکه یک گفتمان است. یعنی همه مردم باید سایه به سایه تحولات کشور را دنبال کنند و سعی کنند در آن یک تأثیر مثبت بگذارند.

جلیلی ادامه داد: دولت سایه در هشت سال گذشته به موضوعات کشور توجه جدی کرد و برای هر موضوع سعی کرد، پاسخ‌های معتبر پیدا کند.

وی تاکید کرد: این حرکت فقط در جلسات در بسته نبود بلکه با حضور در میدان تکمیل شد. ما در شهر‌ها و روستا‌های هر استانی حضور پیدا کردیم و سعی کردیم در دانشگاه‌های آن با دانشجویان مباحثه داشته باشیم و با اساتید، جلسات مختلف داشته باشیم و از شهرک‌های صنعتی بازدید کنیم و از توانمندی‌های آنان آگاه شویم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت سایه یک گفتمان است، تصریح کرد: نباید همه با هم یک ارتباط تشکیلاتی داشته باشیم. البته هر چقدر هم افزایی داشته باشیم، خوب است، اما بهتر این است که هر کسی در هر جایی که قرار دارد، معطل دیگری نباشد و سعی کند تحولات را در حد وسع خود دنبال کند و بر آن تأثیر مثبت بگذارد.

جلیلی با اشاره به اینکه دانشگاه می‌تواند یک دولت سایه باشد، افزود: دولت سایه، سایه مردم است بر سر دولت که اگر کار خوبی انجام می‌دهد، کار درست را دنبال می‌کند و مردم به کمک بیایند و آن کار را پشتیبانی کنند تا با قوت پیش برود.

وی اضافه کرد: همچنان که اگر کار غلطی را انجام دهد، کمک به دولت این است که آحاد مردم، نخبگان، اساتید، جوانان و مدیران باسابقه کمک کنند تا دولت ایرادات را برطرف کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر ظرفیتی مغفول مانده و کاری ناقص انجام می‌شود، همه باید کمک کنند که آن کار کامل و تکمیل شود. این حقیقت دولت سایه است و اگر فراگیرتر شود، به نفع دولت‌ها خواهد بود.

جلیلی تاکید کرد: ما این نگاه را عمیقاً باور داریم که اگر کشور می‌خواهد رشد و پیشرفت کند، بدون همکاری آحاد مردم ممکن نیست. همکاری آحاد مردم بستر‌های لازم را می‌خواهد که یکی از بستر‌های آن که می‌تواند مفید و مؤثر باشد، حرکت در جهت مدلی مانند دولت سایه است.

وی گفت: ما معتقدیم برای پیشرفت کشور حتی یک روز هم نباید معطل کرد. بعد از ۸ سال جلسات متعدد در عرصه‌های متعدد به یک جمع‌بندی اساسی رسیدیم و این است که برای ۴ سال آینده نباید کشور فقط اداره شود، توانمندی‌های کشور و ظرفیت‌های ما به گونه‌ای است که به خوبی می‌تواند ۴ سال آینده یک جهش در شأن ملت ایران داشته باشد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: ما در موضوعات خدمت‌رسانی به مردم نباید به حداقل‌ها اکتفا کرده از این رو خدمت‌رسانی به مردم باید ارتقا یابد و درخور و شأن انقلاب اسلامی و مردم باشد.

جلیلی تصریح کرد: ما در عرصه‌های مختلف بررسی کردیم و به این جمع‌بندی رسیدیم که کشور می‌تواند جهش پیدا کند و این ممکن است. برای حل مشکلات معیشتی مردم و مسائل مختلفی که امروز از آن رنج می‌برند، باید طرح‌های مختلفی داشته باشیم تا مردم طعم شیرین راحتی و رفاه و تفریحات سالم را داشته باشند.

وی افزود: اگر فرهنگ سیاسی کشور دچار آسیب‌هایی مثل کار نمایشی شود، حتماً ما دچار آفت‌های جدی خواهیم شد. نمایش نمی‌تواند جای کار واقعی را بگیرد و با نمایش نمی‌شود کشور را اداره کرد چه برسد که بتوان جهش داد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه یک موضوع مهم مدیریت، زمان است گفت: ما زمان زیادی نداریم برای اینکه بخواهیم خودمان را معطل کنیم و باید کار‌ها را جدی شروع کنیم و نباید زمان را از دست داد.

جلیلی متذکر شد: متاسفانه در ۸ سال گذشته برخی کندی‌ها و توقف‌ها در برخی عرصه‌ها کشور را در برخی شاخص‌ها متوقف و بلکه شاخص‌هایی را منفی کرد. به همین دلیل باید با قدرت و با شتابی که شایسته است، برای یک جهش و یک حرکت جدی کار را کلید بزنیم و شروع کنیم.

وی تاکید کرد: باید دولتی که سر کار می‌آید، از روز اول کار‌های خود را شروع کند. امروز ما یک توفیق خوبی که داریم این است، پس از ۸ سال مطالعه به جمع بندی و برنامه‌های رسیدیم که مبتنی بر آن از روز اول می‌توان کار را شروع کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: ما در کارگروه‌های دولت سایه بررسی‌هایی را برای فرمان‌های اجرایی روز اول دولت انجام دادیم. ما معتقدیم که رئیس جمهور پس از مراسم تحلیف، باید پشت میز خود بنشیند و به صدور دستوراتی که در حیطه و اختیاراتش است، اقدام کند و این موضوع احتیاجی به قانون جدید ندارد و می‌تواند از همان روز اول دستور، شروع کار‌ها را دهد.

جلیلی تصریح کرد: البته روی موضوعات اصلی کار دقیق شده است و معتقدیم که این کار‌ها نباید از سر شتابزدگی و نمایشی باشد بلکه باید مبتنی بر یک مطالعه عمیق باشد و البته ما نباید زمان را هم از دست دهیم.

وی با بیان اینکه لازمه جهش تولید، جهش صادرات است که در تعاملات با کشور‌های خارجی محقق می‌شود، گفت: ما اگر این نگاه را داشته باشیم، لازم است برای تعامل سازنده و گسترده با جهان برنامه داشته باشم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: برای اینکه بتوانید بازار‌های مختلف را در سطح جهان شناسایی و آن را پیدا کنید، لازمه اش این است که یک بستر مناسب در عرصه سیاست خارجی شکل بگیرد.

جلیلی با اشاره به اینکه برای تعاملات گسترده و سازنده با کشور‌های دیگر یکی از بحث‌هایی که بسیار اهمیت دارد این است که سیاست خارجی ما نباید معطل یک یا چند قدرت بزرگ باشد که آن‌ها بخواهند برای ما تعیین تکلیف کنند، گفت: ما فکر می‌کنیم امروز فرصت‌هایی که در سیاست خارجی وجود دارد، فرصت‌های بسیار ارزشمندی است.

وی تاکید کرد: با تعامل گسترده و سازنده با جهان می‌توان این فرصت‌ها را به بهترین شکل و با حداکثر ممکن استفاده کرد. ما متناسب با پیشرفت‌هایی که در داخل داریم، باید تعامل گسترده و سازنده هم با جهان داشته باشیم.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: وقتی صحبت از اصلاح کشور و مبارزه با فساد می‌کنیم، نقش قوه مجریه می‌تواند مهم‌تر و موثرتر از قوه قضائیه باشد چرا که قوه مجریه می‌تواند سازوکار‌هایی را بیاندیشد که اصلاً زمینه فساد پیش نیاید.

جلیلی گفت: سه چهارم بودجه سنواتی عمومی کشور متعلق به شرکت‌های دولتی است. باید در آنجا هیئت مدیره قبل از هر دستگاه نظارتی مدعی باشد و نظارت کند که در این صورت، این شرکت‌ها نه تنها فسادی نخواهند داشت بلکه ارتقای کارآمدی هم خواهند داشت.

وی تاکید کرد: یکی از موضوعاتی که وجود دارد این است که رئیس جمهور هر حکمی را که امضا می‌کند، آن حکم باید برای اجرا باشد و برای این نیست که کسی بخواهد از زیر بار اجرای آن فرار کند یا آن را به نوعی دیگر تعبیر کند.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: لذا حتما باید در هر حکمی که از سوی رئیس جمهور صادر می‌شود، مشخص باشد که تخطی از آن چه فرجامی خواهد داشت و انجام آن چه نتیجه‌ای دارد.

در حال تکمیل...

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
تعامل با کدوم جهان !!!!!!!!؟؟؟؟؟
میشه بگین؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا در دوران مسولیتت نتوانستی ،لطفا شعار توخالی ندین!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۷ ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
برادر ارجمند جناب آقای جلیلی تلاش شما قابل ستودن است وبرنامه های شما اجرایی اما در مقابل فریب . ریا وتزویر قرار گرفته اید که باید روشنگری کرد .تا آنهای که باید درجایگاه پاسخگو باشند مظلوم نمایی ننمایند.
آخرین اخبار