افروز صفاری فرد معاون پیشگیری از معلولیت های دفتر توسعه پیشگیری بهزیستی کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال گفت: غربالگری اختلالات بینایی هرسال، از نیمه دوم سال شروع میشد و در سال ۱۳۹۹ نیز به دلیل شیوع کرونا، غربالگری از تیرماه ۹۹ شروع شد.
وی افزود: درسال ۱۴۰۰ برنامه غربالگری را زودتر آغاز کردیم و غربالگری از ۱۵ اردیبهشت ماه امسال شروع شده است همچنین ما پروتکلهایی به استانها اعلام کردیم که بتوانند با وجود کرونا، کار را پیش ببرند.
صفاری فرد درباره اینکه چه تعداد از کودکان، غربالگری میشوند، گفت: در سال ۱۴۰۰ پیش بینی کردیم که از حدود ۴ میلیون کودکی که در سن ۳ الی ۶ سال وجود دارند، حدود ۲میلیون و پانصد هزار نفر غربال شوند.
وی گفت: امسال اولین سالی است که تولیت مهدهای کودک در راستای فعالیت ما نیست، اما یک جلسه ای با مدیر کل دفتر سلامت و تندرستی آموزش و پرورش داشتیم، که درحال حاضر مهدهای کودک زیر مجموعه این دفتر هستند.
وی تصریح کرد: این تفاهم را داریم که برنامههای غربالگری اعم از شنوایی و بینایی همچنان در پایگاههای مهدهای کودک انجام شود. در عین حال مراکز مثبت زندگی را در سازمان بهزیستی داریم. مراکزی هستند که در محلههای مختلف شهرها و روستاها وجود دارد که این مراکز میتوانند یکی از پایگاههای غربالگری ما باشند.
صفاری فرد ادامه داد: خانوادهها میتوانند به پایگاههای غربالگری که در مراکز مثبت زندگی، مهدهای کودک و تعدادی از مراکز بهداشت وجود دارد مراجعه کنند. گاهی اوقات پایگاههای غربالگری در ادارات بهزیستی شهرستانها هم وجود دارد.
وی افزود: تعداد پایگاهها زیاد است و به لحاظ این که بتوانیم پروتکلها را بهتر رعایت کنیم. پروتکلی را با هماهنگی وزارت بهداشت تهیه کردیم.
معاون پیشگیری از معلولیت های دفتر توسعه پیشگیری بهزیستی کشور افزود: غربالگری جزء مشاغل گروه دو است و در مناطقی که قرمز هستند، غربالگری انجام نمیشود.
وی ادامه داد: در مناطق نارنجی با دستگاه غربالگری ترجیحا و با چارت بینایی E هم میتواند انجام شود. درمناطق زرد و سفید با همان چارت E و استفاده از حجابهای چشمی یکبار مصرف و رعایت پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی کار انجام میشود.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/