به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، امروز قصد داریم دستورالعمل تهیه رشته پلوی مخصوص را به شما عزیزان آموزش دهیم.
مواد لازم
برنج ۳ پیمانه
گوشت گوسفندی چرخ شده ۳۰۰ گرم
سویا خیس خرده یک لیوان
لوبیا سبز خردشده و پخته ۲ لیوان
ورمیشل ریزخردشده دو لیوان
کشمش پلویی یک و نیم لیوان
هویج نگینی شده دو سوم لیوان
سیب زمینی نگینی شده دو سوم لیوان
رب گوجه فرنگی وری انار (هرکدام) ۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و ادویه کاری به مقدار لازم
کره محلی ۷۰تا۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذا خوری
آب ونمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج رو میشوریم و با مقداری نمک و آب خیس میدهیم کشمش را میشوییم و نیم ساعت در آب خیس میدهیم و بعد نیم ساعت آبکش کرده و روی یک پارچه پهن میکنیم تا آبش کشیده شود و بعد در کره داغ کرده میریزیم تا کره به خورد کشمش برود
تکههای گوشت را با مقداری پیاز و چند عدد دارچین و فلفل و بعد یک ساعت نمک میگذاریم تا آب پز شود بعد آب پز شدن گوشت را از آبش جدا میکنیم و آب را برای داخل مواد نگه میداریم مقداری روغن در تابه میریزیم و سیب زمینی و هویج نگینی شده را دران تفت میدهیم.
هویج و سیب زمینی سرخ شده را برداشته و تکههای گوشت را سرخ میکنیم اگر از گوشت چرخ کرده استفاده میکنیم ابتدا پیاز نگینی شده را کمی تفت میدهیم و بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده تف داده و بعد سویای خیس خورده را اضافه کرده و تفت میدهیم در این مرحله در صورت نیاز کمی روغن اضافه میکنیم.
حالا لوبیا سبز آب پز شده را اضافه کرده و کمی تفت میدهیم میتوانیم لوبیا سبز را جدا تفت داده و به مواد اضافه کنیم بعد ورمیشل را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و در این مرحله رب گوجه فرنگی و رب انار یا آلوچه را به اندازه دلخواه اضافه کرده و تفت میدهیم نمک فلفل و ادویه فراموش نشود آب گوشت را به مواد اضافه میکنیم تا مواد با هم چند دقیقه جوش بخورند و مواد ما غلیظ شود شعله را کم میکنیم تا روغن پس بدهد.
در یک دیگ دو برابر برنج آب و نمک میریزیم تا به جوش بیاید و بعد برنج را اضافه میکنیم بعد از چند دقیقه که جوشید برنج را زیر دندان تست میکنیم و کمی برنج را زندهترتر برمیداریم تا زمان دم کشیدن له نشود.
برنج را آبکش کرده و با توجه به ته دیگ دلخواهمان آب و روغن و زردچوبه ته دیگ ریخته و کمی روی شعله قرار میدهیم و بعد نون لواش یا سیب زمینی یا برنج را کف قابلمه میریزیم و حالا یک لایه برنج کمی زعفران و یک لایه مواد و مقداری کشمش و کره میریزیم و با کمک دو قاشق مواد را با هم مخلوط میکنیم و تا پایان برنج و مواد کشمش این کار را انجام میدهیم و برنج را دم میدهیم و بعد آماده شدن در صورت تمایل با کمی کره داغ شده و ماست دلال زده سرو میکنیم.
سایر نکات
اگر از گوشت گوسفندی یاگوساله یا حتی مرغ استفاده کردید بعد تفت دادن مواد گوشت را با مواد مخلوط کنید.
اصل این پلو با گوشت گوسفندی و قسمت راسته یا ماهیچه است.
زعفران را میتوانید زمان جوشاندن برنج هم اضافه کنید.
اگر کره محلی نداشتید از کره پاستوریزه حیوانی استفاده کنید.
مقدار گوشت رو میتونید کمتر یا بیشتر بریزید علت استفاده از سویا جدا از فایده اش کمک به جایگزینی گوشت در مواقع ضروری هست.
منبع: سرآشپز پاپیون
انتهای پیام/