به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، مجید امتیازی متخصص طب سنتی گفت: بر اساس منابع طب ایرانی در فصلهای مختلف نوشیدنیهای خاصی وجود دارد.
او افزود: مصرف نوشیدنیها باید با مزاج و اقلیم زندگی فرد تناسب داشته باشد و بیماران خاص در مصرف انواع نوشیدنیها احتیاط کنند.
متخصص طب سنتی گفت: سکنجبینها انواع مختلفی دارند و ۱۲۶۰ نوع سکنجبین مختلف وجود دارد که اغلب آنها دارویی است.
او گفت: برخی از سکنجبینها دستور تهیه مختلف دارند که جنبه تغذیهای و خوراکی را شامل میشوند.
متخصص طب سنتی بیان کرد: معمولترین سکنجبین نوع ساده است که با سرکه انگور تهیه میشود و نسبت آن ۱۲۴ است یعنی یک مقدار سرکه، دو برابر شکر و چهار برابر آن را آب تشکیل میدهد.
او اظهار داشت: سکنجبین باید روی حرارت ملایم قرار بگیرد تا به قوام خود برسد و مورد استفاده افراد قرار بگیرد و متناسب با شرایط استفاده شود.
امتیازی گفت: از رایجترین سکنجبینها سکنجبین نعنایی است که در حین پخت بر اساس طرز تهیه که ۱۲۴ است باید ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم نعنا تازه همراه با بوته که شسته شده در مرحلهای که کمی مانده قوام پیدا کند به آن اضافه شود.
او افزود: بوته نعنا باید ۴ تا ۵ دقیقه بجوشد و بعد بوته را بیرون میآورند و پخت سکنجبین ادامه یابد تا به قوام برسد.
امتیازی گفت: افراد در تهیه سرکه انگبین به جای شکر از عسل استفاده میکنند و خواص آن متفاوت است.
متخصص طب سنتی گفت: توصیه ما مصرف سکنجبین ساده است که سبب تعدیل حرارت، تنظیم کننده رطوبت بدن و شکننده شدت خشکی است و در افراد با مزاج مختلف قابل استفاده است.
او عنوان کرد: بیماران دیابتی با احتیاط سکنجبین مصرف کنند همچنین مهمترین خاصیت سکنجبین صفرابری است و حالت ضد خشکی و ضد عطش دارد.
او گفت: برای افرادی که نقص عملکرد کبد دارند از بهترین نوشیدنیها سکنجبین است که سبب تعدیل گرما میشود.
امتیازی گفت: سکنجبین برای افراد که دچار خارش بدن، آلرژی و کهیر هستند نوشیدنی مفیدی است.
متخصص طب سنتی اظهار داشت: بسیاری از افراد عطش همراه با تلخی دهان دارند که سکنجبین برای این افراد مفید است.
او گفت: سکنجبین خود به تنهایی قابل استفاده است، اما همراه با ترکیبات سایر دانههای لعاب دار که رطوبت به بدن میدهد و سبب تعدیل حرارت میشود نیز مصرف میشود.
امتیازی گفت: به افرادی که شبها از حرارت کف پا شکایت دارند، مصرف سکنجبین توصیه میشود.
او تصریح کرد: سکنجبین را میتوان با سایر سرکهها نیز تهیه کرد و نوشیدنی بسیار خوشمزهای است.
انتهای پیام/ی