رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اکنون در مقطع بسیار حساسی قرار داریم، گفت: راه رسیدن به ایران قوی، مشارکت پرشور مردم در انتخابات و انتخاب اصلح است.

به گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نشست تخصصی «اقتدار و حضور حداکثری در انتخابات ۱۴۰۰» که با حضور فرمانده بسیج وزارتخانه‌ها و ادارات و جمعی از فرماندهان و اعضای شورای فرماندهی بسیج کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری پاسدار مردم سالاری دینی در این سرزمین هستند و نباید فراموش کنیم کشور ما در طول تاریخ چه دورانی را پشت سر گذاشته است.

او افزود: در گذشته پادشاهانی بر این مملکت حاکم بودند که خود را سایه خدا می‌دیدند و نباید با گذشت ایام، رفتار حاکمان و سرگذشت کشورمان از یاد برود. باید بدانیم کجا هستیم و به کجا می‌رویم، چرا که اگر این‌ها را ندانیم، اشتباهاتی در بزنگاه‌های تاریخ مرتکب می‌شویم که خسارات جبران ناپذیری را به وجود خواهد آورد.

طهرانچی یادآور شد: اسلام، دین به هنگام عمل کردن است و به همین دلیل است که نماز، روزه و عبادات واجب و مستحب، زمان خاص خود را دارد و نباید زودتر یا دیرتر از موعد آن انجام شود. همانطور که سه نهضت با جمعیت‌های ۱۰ هزار نفری پس از واقعه عاشورا به خونخواهی سیدالشهدا (ع) تشکیل شد، اما هیچکدام از آن‌ها به اندازه شهدای کربلا مأجور نشدند. این نشان از اهمیت هوشیار بودن در روز تصمیم گیری است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اهمیت انتخابات پیش رو گفت: هدف دشمن از اعمال تحریم‌های شدید علیه جمهوری اسلامی ایران، ایجاد فاصله بین حاکمیت و مردم بود و این موضوع را همواره مقامات آمریکایی در اظهارات خود بیان کرده‌اند. دشمن طی سال‌های اخیر تحریم‌های شدیدی را علیه ایران اسلامی وضع کرد تا تحریم انتخابات ۱۴۰۰ میوه آن باشد.

طهرانچی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در یک مقطع تاریخی حساس قرار دارد، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری در یکی از سخنرانی‌های خود فرمودند که «خواص وظیفه دارند در مشارکت نقش آفرینی کنند»، اما ایشان در سخنرانی اخیر خود که به مناسبت ۱۴ خرداد انجام شد، تأکید کردند که «آحاد مردم خود را به شرکت در انتخابات و تشویق دیگران به این کار ملزم بدانند» و ایشان شرکت در انتخابات و دعوت به مشارکت حداکثری را از مصادیق «تواصوا بالحق» سوره والعصر دانستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه انتخابات ۱۴۰۰ ویژگی منحصر به فرد خود را دارد، گفت: انتخابات پیش رو اساساً با همه انتخابات گذشته متفاوت است و عملاً هیچ ۴ سال ریاست جمهوری را نمی‌توان با ۴ سال گذشته آن مقایسه کرد، همانطور که دولت قبل در ۴ سال ابتدای خود یک رویه داشت، اما با روی کارآمدن ترامپ، برنامه‌های خود را در دولت دوم تغییر نداد و با همان روند وارد عرصه ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ شد.

او گفت: این در حالی بود که دولت یازدهم طی سال‌های ۹۲ تا ۹۶ توانسته بود، تورم را کنترل کند، اما در دولت دوازدهم شاهد یک فاجعه در حوزه اقتصاد بودیم و دولت آمادگی مواجهه با پدیده ترامپیسم و ویروس کرونا را نداشت. دلیلش این است که شرایط زمان و مکان در هر دوره متفاوت می‌شود و دولت‌ها باید تفاوت‌ها را درک کرده و بر مبنای آن برنامه ریزی داشته باشند.

رئیس دانشگاه آزاد تصریح کرد: در دنیایی که تغییرات به سرعت در حال اتفاق است، باید خود را با آن وفق دهیم و در این میان منافع ملی ملت ایران باید اصل و هدف باشد. امروز با سیستم‌های پیچیده‌ای مواجهه هستیم که اگر بخواهیم با تک نسخه اقتصادی و … با آن برخورد کنیم، فاجعه به بار می‌آید، بنابراین اکنون کشور نیازمند جامعیت و جامع نگری است، نه دو قطبی و قطبی سازی.

او با بیان اینکه ایران سرزمینی خاص، دارای گذشته قوی، امروزی پرافتخار و فردایی پر تلالو است، گفت: این کشور یک ظهور و بروز خواهد داشت و این ایران اسلامی است که می‌تواند برای ما آینده ساز باشد، اما اگر کسی گذشته خود را نبیند، مانند انسانی که آلزایمر دارد، فردایی نیز نخواهد داشت، بنابراین جامعه‌ای که دچار آلزایمر و فراموشی شود نیز آینده درخشانی نمی‌تواند داشته باشد. جای تعجب دارد که عده‌ای می‌گویند باید از حرکت ایستاد و در تعیین سرنوشت و رأی دادن مشارکت نکرد.

طهرانچی با اشاره به کتاب «فراتر از اسپوتنیک» گفت: این کتاب که توسط رئیس انجمن فیزیک آمریکا نوشته و از سوی دانشگاه میشیگان منتشر شده، به بررسی تاریخ علم از سال ۱۹۱۴ می‌پردازد.

براساس نوشته‌های این کتاب، تا پیش از سال ۱۹۱۴ و آغاز جنگ جهانی اول، دولت‌ها مداخله‌ای در حوزه علم نداشتند و دوران «علم برای علم» و علم معرفت ساز و فناوری‌های رفاه آفرین منجر به انقلاب اسلامی صنعتی شد، اما پس از این دوران، اروپا وارد کنش و واکنش شد و با ترور پادشاه مجارستان، دنیا طی سال‌های ۱۹۱۴ تا ۱۹۴۹ اولین جنگ جهانی را تجربه کرد.

او ادامه داد: در بررسی تاریخی متوجه می‌شویم که با وجود آنکه جنگ جهانی اول در اروپا و آسیای دور اتفاق افتاد، اما ایران در آن برهه نیمی از جمعیت خود را به واسطه قحطی و توطئه انگلستان از دست داد و در جنگ جهانی دوم نیز علیرغم بی طرفی ایران، کشورمان درگیر خسارت شد. نمی‌شود از جنگ جهانی دوم صحبت کرد و تحقیر بزرگ ایران را به یاد نیاورد، چرا که در پایان جنگ جهانی دوم، کنفرانسی با حضور سه رئیس جمهور فاتح جنگ جهانی و بدون اطلاع دولت وقت ایران به میزبانی تهران برگزار شد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: بنابراین مرور تاریخ لازم است تا یادمان نرود در گذشته چه بودیم و اکنون به کجا رسیده‌ایم. پس از دوران جنگ جهانی، کشور‌ها به این واقعیت پی بردند که تنها راه پیروزی، از منظر علم است. آمریکایی‌ها دانشمندان آلمانی ناراضی را با محوریت انیشتن گرد هم آوردند و در یک پروژه ۷۰ هزار نفری به ساخت بمب هسته‌ای دست یافتند. به این ترتیب آمریکا دو سلاح هسته‌ای را در ژاپن امتحان کرد و پس از آن از سال ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۶ ایالات متحده تبدیل به حاکم بلامنازع و پیروز جنگ جهانی شد.

او ادامه داد: آمریکا به واسطه دستیابی به سلاح هسته‌ای که حاصل علم بود، سازمان ملل را به وجود آورد و شورای امنیت با حضور پیروزان جنگ جهانی شکل گرفت و هنوز نیز پس از گذشت بیش از نیم قرن همچنان در این شورا اعضایی که در جنگ جهانی پیروز شدند، حق وتو دارند. تا سال ۱۹۵۶ که آمریکایی‌ها سرمست از دستیابی به سلاح هسته‌ای بودند، به یکباره شوروی سابق ماهواره اسپوتنیک را به فضا پرتاب کرد و با پرتاب این ماهواره که به واسطه فعالیت دانشمندان بود، شوک قوی به ایالات متحده وارد آمد و به واسطه آن جنگ سرد آغاز شد.

طهرانچی با بیان اینکه بمب هسته‌ای و صنعت فضایی دو بال جنگ سرد بودند، اظهار کرد: ساخت ۱۴ هزار و ۵۷۰ بمب هسته‌ای ماحصل این اتفاق بود و بلافاصله پس از آغاز جنگ سرد، دو باشگاه فضایی‌ها و هسته‌ای‌ها با هدف مانع شدن برای پیوستن کشور‌های جدید به این دو صنعت تشکیل شد و به دنبال آن دو پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای (CTBT) و پیمان عدم اشاعه سلاح‌های هسته‌ای (NPT) را ایجاد کردند تا کشور‌هایی جدید نتوانند وارد این عرصه شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی افزود: سال ۱۹۸۹ مبانی تئوریک کمونیست شکست خورد. همچنین یک دهه پیش از این واقعه، در ایران، انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده بود و امام خمینی (ره) در سال ۱۹۸۷ در نامه‌ای به گورباچف، فروپاشی کمونیست را پیش بینی کرده و هشدار داده بودند که کشور‌های کمونیست باید به سراغ اندیشه‌های اسلامی بیایند.

او افزود: پس از این فروپاشی، آمریکا تا سال ۲۰۰۱ احساس دوباره حاکم شدن بر جهان را داشت و بحث جهانی سازی را مطرح می‌کرد. طی آن سال‌ها تنها اندیشه اسلام ناب محمدی (ص) در مقابل سیاست‌های استبکاری آمریکا قرار داشت.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: شعار «علم برای اقتصاد»، «اقتصاد دانش بنیان» طی این سال‌ها مطرح شد، اما ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ اتفاقی در آمریکا افتاد که نتیجه آن تعریف جنگ جهانی علیه تروریسم توسط آمریکا بود و پس از آن دوران علم برای امنیت با محوریت بایوتکنولوژی و فضای مجازی آغاز شد و آزمایشگاه‌ها، فعالیت‌های پیشرفته بایوتکنولوژی را در دستور کار خود قرار دادند که منجر به در اختیار گرفتن امنیت غذایی و آزمایشات روی انسان و حیوانات شد.

او افزود: براساس کتاب «فراتر از اسپوتنیک» این مسیر پیشرفت از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۹ ادامه داشت که پیش بینی شد دنیا با یک پاندمی یا جنگ بیولوژیکی مواجهه خواهد شد و برای مقابله با آن نیازمند یک اسپوتنیک دیگر است. براساس این تحقیقات، آمریکا در دوره اوباما به این نتیجه رسید که چین، روسیه، هند و ایران رقبای علمی ایالات متحده محسوب می‌شوند و اخیراً نیز اعلام شد که جنگ آمریکا با چین علمی است نه اقتصادی. به این ترتیب در پایان دولت اوباما تصمیم گرفتند روش دیگری را در پیش بگیرند که به وجود آوردن پدیده ترامپیسم بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به شیوع جهانی ویروس کرونا گفت: پاندمی ویروس کرونا، مانند سلاح هسته‌ای در سطح جهان کشته به همراه داشت و جالب است، زمانی که روسیه در مواجهه با این تهدید، واکسن ساخت، از نام اسپوتنیک برای آن استفاده کرد که نشان از جنگ جهانی دیگری دارد که یک طرف آن روسیه و چین، سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران و طرف دیگر این جنگ، آمریکا قرار دارد.

او گفت: در این واکاوی تاریخی است که به اهمیت پیشرفت علمی در کشور پی می‌بریم که چرا مقام معظم رهبری همواره از پیشرفت علمی دفاع کردند و فرمودند که «بنده در دفاع از جامعه‌ی نخبگان و از حرکت علمی کشور، تا نَفس دارم ذرّه‌ای کوتاه نخواهم آمد، و میدانم که این حرکت، حرکت بابرکتی است و ان‌شاءالله عاقبت‌به‌خیر است». این پیشرفت علمی بود که ایران را به یکی از کشور‌های تولیدکننده واکسن کرونا تبدیل کرد.

طهرانچی اضافه کرد: ایران وابسته، در گذشته به عنوان ژاندارم آمریکا در منطقه، دارای علمی مقلد و صنایع و کارخانه‌های وارداتی بود که به یُمن انقلاب اسلامی، اکنون محصولات فناورانه‌ای در اختیار دارد که پرچم کشور را در حوزه موشکی و هسته‌ای بالا گرفته و اکنون نیز ساخت واکسن کرونا به عنوان یکی دیگر از افتخارات جمهوری اسلامی ایران مطرح است.

او افزود: دشمنان جمهوری اسلامی می‌خواهند، ایران مستقل را که حضور مقتدرانه‌ای در منطقه دارد، مهار کنند و برای همین است که انتخابات ۱۴۰۰ از اهمیت منحصر به فردی برخوردار است. هدف دشمنان انقلاب از به تنگنا کشیدن معیشت مردم این است که از ادامه خط انقلاب و پیشرفت ایران اسلامی جلوگیری کنند.

رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: خداوند وعده داده که اگر مردم وحدت داشته باشند، برکات خود را نصیب آن‌ها خواهد کرد. اگر اکنون کشور در اقتصاد با مشکل مواجه شده، پاسخ آن مشارکت در انتخابات، انتخاب درست، فعالیت و تبعیت است، چرا که سنت‌های الهی پایدار است.

او گفت: همه آن‌هایی که به معیشت فکر می‌کنند، راه آن، شرکت در انتخابات و انتخاب صحیح است. آن‌ها که به ایران فردا و قوی می‌اندیشند، راه آن، مشارکت پرشور مردم در انتخابات و انتخاب اصلح است. برای تحقق این امر مهم باید چهره به چهره صحبت کنیم، چرا که اگر برهان قاطع داشته باشیم و استدلال قرآنی بیاوریم، دشمنان نمی‌توانند ما را در مسیر مشارکت افزایی منحرف کنند.

طهرانچی تصریح کرد: زمانی افراد منحرف می‌شوند که دچار جزء نگری شوند، چرا که در دید جزئی مشکلات کشور فراوان است، اما مگر این مشکلات را جمهوری اسلامی خلق کرده است. به وجود آورنده این مشکلات، بدعهدی است که شیطان بزرگ خلق کرده و ما نباید اشتباه کنیم.

او گفت: دشمنان انقلاب رسماً اعلام کردند که می‌خواهند کشور ما را تحریم کنند تا میان حاکمیت و مردم فاصله بیاندازند و معاون وقت رئیس جمهور آمریکا نیز گفته بود که می‌خواهند ریشه ملت ایران را خشک کنند. این موضوع نشان می‌دهد که دشمنی آن‌ها با حزب اللهی و غیرحزب اللهی نیست، بلکه آن‌ها دشمن بزرگ ملت ایران هستند. اگر آمریکا با چین و روسیه سر جنگ دارد، مشکل آن‌ها جمهوری اسلامی ایران است و اگر رژیم صهیونیستی با امارات و دیگر کشور‌های عربی ارتباط برقرار می‌کند، هدف آن‌ها مواجهه با ایران است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: راه مبارزه با این دشمنی‌ها تسلیم شدن نیست، بلکه باید با منطق قوی سخن گفت و نگذاشت تا فتنه دشمن برای کاهش مشارکت در انتخابات در خانواده‌ها نفوذ کند. آیا با شرکت نکردن در انتخابات مشکلات درست خواهد شد؟ آیا با تسلیم در برابر دشمن گشایشی اتفاق می‌افتد؟ خیر، چرا که ما دیدیم لیبی با تسلیم شدن در برابر استکبار چه سرگذشتی پیدا کرد.

او اظهار کرد: اکنون در مقطع بسیار حساسی قرار داریم و مقام معظم رهبری نیز تکلیف کردند که همه پای صندوق رأی بیایند. باید همه وارد صحنه شویم و مشارکت و انتخاب اصلح را یادآوری کنیم، چرا که وعده خداست که منطق نظری و اعمالمان را درست کنیم تا برکات و گشایش حاصل شود. از خدا می‌خواهیم که بصیرت در دین و امر جامع که در این دوره انتخابات است را به ما عطا کند و بتوانیم با منطق برتر و زبان صریح مُبلغ اسلام ناب محمدی (ص) بوده و توفیق سربازی امام زمان (عج) و کسب رضایت، ولی خدا را داشته باشیم.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
استعفا استعفا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
انصافا فقط سخنران خوبی است و بس.
Iran (Islamic Republic of)
دکتر طهمورث شیری
۰۹:۵۳ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰
بهتر نیست با این تسلط بر کتب تاریخی فیزیک هسته ای ، به تحقیق و پژوهش در رشته تحصیلی خود یپردازیم
آخرین اخبار