علیرضا زاکانی رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اشتغال فارغ التحصیلان اظهار کرد: موضوع اشتغال در کشور یک معضل همگانی است.
او افزود: به گفته دولت در حال حاضر نرخ بیکاری در کشور ۱۰ درصد است، اما این رقم بیشتر بوده و با حسابهای انجام شده در مرکز پژوهشها این رقم ۱۳ درصد بوده است، البته خانمهای سرپرست خانوار، کارگران فصلی و کارگران ساختمانی در این آمار حساب نشده اند و خیلی از افرادی که متقاضی اشتغال نبوده اند هم از این لیست خارج شده اند.
زاکانی تصریح کرد: سهم افراد باسواد و با مدارک تحصیلی فوق در بیکاری بسیار بالاست، برای این کار توجه دولت به رونق تولید در پایه دانش بنیانها و بهره مندی از ظرفیتهای فکری برای کشور مهم است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اساس جهتی که برای جهش تولید دنبال میکنیم، باید مبتنی بر آخرین دستاوردهای بشری و دانش باشد تا از این طریق هیچ فردی در کشور بیکار نماند.
زاکانی گفت: برای مثال، ۱۳۰ هزار هکتار بافت فرسوده و بافتهای غیررسمی داریم و ۲۳ میلیون نفر در معرض خطر هستند که با یک نوسازی شهری میتوان امکانی را ایجاد کرد تا هم تسهیلات مسکن ایجاد شود و هم آمار اشتغال را در سطوح مختلف جامعه افزایش داد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر به صنایع گاز، نفت و پتروشیمی دقت کنیم متوجه میشویم که نوع حضور افراد با مدرک تحصیلی بالا در آنجا بسیار زیاد است.
زاکانی با بیان اینکه ۲ و نیم میلیون نفر در جامعه بیکار داریم، تاکید کرد: از این میان تنها ۲۵۰ هزار نفر بیمه بیکاری دریافت میکنند، بنابراین باید در گام اول بیمه بیکاری را توسعه داد و افرادی که بعد از فارغ التحصیلی به عنوان کار اولی حساب میشوند، هم در همان ابتدا در صورتی که آموزش دیده باشند مورد پذیرش قرار میگیرند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/