به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،حجت الاسلام علی مصطفوی نیا رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته قوه قضاییه گفت: مردم ایران در انتخابات نشان دادند حرفهای دشمنان تأثیر ندارد و هرچه آنان زیادتر گفتند که به صحنه نیایید، اما این مردم خداجو نشان دادند که انقلاب و نظام بیشاز اینها ارزش دارد، زیرا برایش شهیدان بزرگواری تقدیم شده است.
وی افزود: مردم وظیفه خودشان را انجام دادند اینک ما باید وعدههای خودمان را انجام دهیم قطعاً اصحاب رسانه کمک خواهند کرد که موفقیتها و ضعفها نشان داده شود از اینرو ضعفها و نقصهایی که میبینید مثل همیشه بیان کنید.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با اشاره به هفته قوه قضاییه بیان کرد: این هفته بزرگداشت یکسال تلاش همکاران این قوه است که در اجرا، گسترش، ایجاد عدالت، گام دوم انقلاب و همچنین اجرای سند تحول قدمهای خوبی برداشته شده است.
وی با اشاره به برنامههای هفته قوه قضاییه تصریح کرد: روز سهشنبه گسترش عدالت در گام دوم انقلاب با اجرای سند تحول، چهارشنبه پشتیبانی قضایی از تولید و رفع موانع آن، پنجشنبه حفظ کرامت مردم و تکریم همکاران، جمعه پیشگیری از جرم و صلح و سازش و اصلاح مجرمان، شنبه هوشمندی و هوشمندسازی و فناوریهای نوین، یکشنبه حمایت از حقوق عامه و دوشنبه مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری نامگذاری است.
وی با اشاره به عملکرد سیستان و بلوچستان در سال گذشته گفت: یکی از گلوگاههای فساد در دستگاه قضاییه اطاله دادرسی است یعنی شکایتی که انجام میدهید به جای اینکه ظرف زمان خودش انجام شود طول میکشد که این مهم بستر خیلی از فسادهاست برای این مهم موفقیتهای خوبی استان داشته و از ۹۴ هزار پرونده در دادگستری این آمار به ۴۶ هزار فقره در پایان سال ۹۹ رسیده است.
حجت الاسلام علی مصطفوی نیا وی با بیان اینکه سال ۹۹ کل پروندههای وارده به دادگستری بیش از ۲۶۹ هزار مورد بود خاطرنشان کرد: نرخ رشد ورودی پروندههای ما در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸، ۱۱ درصد بیشتر بوده است.
وی اظهارداشت: در ابلاغ الکترونیکی یکی از استانهای موفق بودیم و از مجموع ابلاغهای ما در این استان بیش از ۸۳ درصد آن الکترونیکی بوده است.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه با اجرای ابلاغیههای الکترونیکی بیش از یک میلیون و ۷۶۵ هزار و ۱۱۰ برگ کاغذ صرفهجویی شده است تصریح کرد: در زمینه هوشمندسازی و استفاده از روشهای نوین گامهای خوبی برداشته شده و در خصوص پروندههای تمام الکترونیک استان توانسته از مجموعه کل پروندهها ۱۲ هزار پرونده را به صورت تمام الکترونیکی پیش ببرد.
وی با اشاره به اینکه در این سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ بیش از سه هزار و ۴۰۰ پرونده تمام الکترونیک تشکیل شده است گفت: استفاده از شورای حل اختلاف در سیستان و بلوچستان خیلی قابل توجه است و در سال قبل برای یکهزار نفر ابلاغ صادر کردیم که به عنوان همیار این شورا باشند.
حجت الاسلام مصطفوی نیا با بیان اینکه سال قبل بیش از ۴۰ فقره قتل عمد با ورود ریشسفیدان حل و فصل شد خاطرنشان کرد: سال ۹۸ رتبه پنجم از حیث رضایت پروندههای قتل را سیستان و بلوچستان در کشور به دست آورد.
وی با بیان اینکه ۲۴۷ فقره قتل عمد در سال قبل داشتیم که رشد ۳۷ درصدی نسبت به ۹۸ قبل داشته است اظهارداشت: در قتل مسلحانه ۱۸۱ فقره با سلاح گرم، ۴۹ فقره با سلاح سرد،۶ فقره سوزاندن و ۱۰ فقره سایر روشها بوده است.
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان ادامه داد: از این تعداد قتل بیشاز ۱۱۲ مورد نزاع، ۳۵ فقره اختلافات خانوادگی، ۲۷ فقره موضوعات مالی، ۱۴ فقره سرقت، ۱۱ فقره منکراتی، هشت فقره طایفهای، ۶ فقره موادمخدر، سه فقره سهوی و سه فقره موضوع اعتیاد بوده است.
وی تصریح کرد: بیش از ۵۰ هزار فقره پرونده وارده به شورای حل اختلاف داشتیم که ۳۵ درصد آن منتهی به رضایت شده و رشد پروندههای مصالحه در این شورا بیش از ۶۲ درصد نسبت به سال قبل بوده است.
حجت الاسلام مصطفوی نیا بیان کرد: یکی از سیاستهای محوری کاهش جمعیت کیفری زندانها در بحث کرونا اعطای مرخصیها بوده که در سال گذشته ۴۶۲ نفر آزادی مشروط، ۱۷۰ نفر تعلیق مجازات ۶۰۰ نفر عفو و ۲۵۵ نفر تبدیل مجازات انجام شد.
وی اظهارداشت: بازدید و ملاقات زندانیان با خانوادههایشان در بستر الکترونیک فراهم شد و همچنین بازدید و ملاقات همکاران این دستگاه با زندانیان یک هزار و ۶۰۰ مورد بوده است
رییس کل دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سال گذشته ۱۲۷ مورد از محکومان جرایم غیرعمد با کمکهای مردمی از زندان آزاد شدند که ۱۱ نفر آنها محکومان دیه، ۴۰نفر بدهکاران مالی با مبالغ کم، ۶۶ نفر مهریه، ۱۰ نفقه نفر که در مجموع سه میلیارد و ۲۰۸ میلیون تومان از سوی ستاد دیه برای این موارد پرداخت شد.
وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ متاسفانه سیستان و بلوچستان در قتل رتبه اول، سرقتهای مسلحانه رتبه دوم، کشفیات مواد مخدر در رتبه دوم، آدمربایی رتبه دوم، زورگیری رتبه هشتم، نزاع و درگیری رتبه ۲۵، تجاوز به عنف رتبه ۳۰، سرقتهای خرد ۳۲، سرقتهای مهم ۳۳، شرارت ۳۳ و خودکشی ۳۳ بوده است.
حجت الاسلام مصطفوی نیا با بیان اینکه در رابطه با برخورد با فساد سال گذشته برای ۱۰۸ نفر از مدیران پرونده تشکیل شد که میزان تخلفات مالی کشف شده یکهزار و ۱۴۶ میلیارد ریال بوده است گفت: در خصوص زمینهای دولتی و ملی که مورد تعدی و تصرف شده بود یک هزار و ۷۰۰ هکتار از این اراضی رفع تصرف شد
انتهای پیام/گ