متخصصان می‌گویند احساس مزه فلز در دهان می‌تواند به دلیل بیماری‌های مختلف در فرد باشد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از هلث آنلاین، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد زمانی که سرفه می‌کنید مزه فلز را در دهانتان احساس کرده باشید. این موضوع می‌تواند به دلایل متعددی بروز کند.

برای مثال، احتمال دارد این موضوع ناشی از ابتلا به یک عفونت در بخش بالایی دستگاه تنفس باشد. در حقیقت سرفه‌ مداوم می‌تواند باعث بالا آوردن قطرات کوچک خون به همراه مخاط به دهان شده و همین موضوع باعث بروز مزه فلز در دهان شود.

گرچه این موضوع به طور عمومی گویای ابتلا به عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی است، اما موارد دیگری نیز می‌توانند باعث بروز این موضوع شوند که باید مورد توجه قرار گیرند. بروز مزه فلز در دهان یک علامت هشدار دهنده است، اما به طور عمومی به معنای یک مورد اضطراری پزشکی نیست.

در کنار ابتلا به سرماخوردگی و عفونت در بخش بالایی دستگاه تنفسی، سایر دلایل بروز این حالت شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- ورزش سنگین

ورزش سنگین می‌تواند باعث افزایش فشار بر روی قفسه سینه شود که در این حالت احتمال ورود مایعات به ریه‌ها افزایش می‌یابد. در صورت بروز این حالت، فرد به بیماری اِدم ریوی مبتلا شده و گلبول‌های قرمز خون موجود در مایعات می‌توانند وارد ریه‌ها شوند. در این حالت فرد زمانی که سرفه می‌کند باعث بالا آمدن خون و بروز مزه فلز در دهان می‌شود.

۲- آسم یا مشکلات تنفسی

کسانی که از مشکلات تنفسی مانند آسم رنج می‌برند گاهی ممکن است به تنگی نفس مبتلا شوند که همراه با خس خس سینه و سرفه است. در این حالت بروز مزه فلز در دهان دیده می‌شود.

۳- شوک آنافیلاکسی

شوک آنافیلاکسی یکی از شدیدترین واکنش‌های آلرژیک است که می‌تواند منجر به جان باختن بیمار شود. این موضوع می‌تواند پس از قرار گرفتن در مقابل طیف گسترده‌ای از مواد آلرژی زا بروز کند. سیستم ایمنی این افراد اقدام به پاسخ‌های شدید به مواد آلرژی زا کرده و فرد دچار شوک آلرژیک می‌شود.

برخی افراد در زمان شوک آنافیلاکسی به دلیل انسداد مجاری هوایی که می‌تواند همراه با سرفه و خس خس سینه باشد، مزه فلز را در دهانشان احساس می‌کنند.

مزه فلز

متخصصان می‌گویند تنها در صورت بروز شوک آنافیلاکسی، مزه فلز در دهان خطرناک بوده و فرد نیازمند آن است که سریعاً به پزشک مراجعه کند. در مواردی که به سرماخوردگی مبتلا شده اید، این موضوع پس از مدت کوتاهی التیام می‌یابد.

با این حال، اگر روند بهبود بیماری بیش از حد معمول طول کشید (بیش از ۱۰ روز) و یا به مدت بیش از ۵ روز شاهد تب بالا هستید مراجعه به پزشک ضروری است. همچنین به طور معمول طبیعی است که در زمان سرفه در مخاطی که بالا آورده اید شاهد کمی خون باشید.

با این وجود، در صورتی که شاهد بالا آوردن حجم بالا و قابل توجهی از خون هستید، این موضوع می‌تواند نشان دهنده ابتلا به بیماری‌های جدی مانند برونشیت مزمن، سرطان ریه، ذات الریه، آمبولی ریوی، و سِل باشد که مراجعه سریع به متخصص ضروری است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۳ ۰۶ تير ۱۴۰۰
مهمترين علت رانگفتيد:اگر كسي نارسايي كليه داشته باشد مزه فلز در دهان احساس ميكند
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۳:۲۳ ۰۶ تير ۱۴۰۰
سلام ،

تشنگی .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۶ تير ۱۴۰۰
خدایا شکرت
آخرین اخبار