مشاور رئیس سازمان فضایی ایران گفت: طی ۵۰ سال گذشته بیش از ۵۰۰ ماهواره تصویربرداری و سنجش از راه دور به فضا پرتاب شده است.

ابوالقاسمی مشاور رئیس سازمان فضایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پردازش تصاویر ماهواره‌ای و داده‌های سنجش از راه دور اظهار کرد: طی سال‌های اخیر، داده‌های سنجش از راه دور به سرعت در حال رشد بوده و تحلیل و استفاده از این داده‌ها به موضوع مهم روز تبدیل شده است. توسعه اینترنت اشیاء، شبکه تلفن همراه و شبکه‌های اجتماعی باعث تولید حجم وسیعی از داده‌ها شد که مدیریت، تحلیل و استفاده از این داده‌ها جزو فناوری‌های روز محسوب می‌شوند.  طبق آمار موسسه بین المللی داده (IDC)، میزان داده‌های در حال استفاده در کل دنیا از ۳۳ زتابایت (ZB) در سال ۲۰۱۸ به ۱۷۵ زتابایت در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید که رقم بسیار بالایی است.

او افزود: طی ۵۰ سال گذشته بیش از ۵۰۰ ماهواره تصویربرداری و سنجش از راه دور به فضا پرتاب شده است که ۱۵۰ عدد از این ماهواره‌ها در ۱۰ سال اخیر پرتاب شده اند. این ماهوار‌ها، روزانه تصاویر و داده‌های ارزشمندی را به زمین ارسال می‌کنند که اغلب آن‌ها دارای حجم بالا هستند.  

ابوالقاسمی  بیان کرد: مدیریت، تحلیل و استفاده از این داده‌های ارزشمند ماهواره‌ای نمود واقعی تحلیل کلان داده است که یکی از فناوری‌های روز دنیا محسوب می‌شود و دارندگان این فناوری را قادر می‌کند تا با تحلیل و پردازش سریع داده‌های ماهواره‌ای، نتایج ارزشمندی تولیدکنند که استفاده‌های زیادی در مدیریت استراتژیک، مدیریت کشاورزی، مدریت شهری، مدیریت بلایای طبیعی، مدیریت منابع و مدیریت پهنه‌های آبی دارد.

مشاور رئیس سازمان فضایی با اشاره به اکتشافات فضایی گفت: فناوری واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR) یا همان اکتشافات فضایی این امکان را فراهم می‌کند تا با ایجاد محیط‌های فضایی، امکان آموزش فضانوردان فراهم و با استفاده از این فناوری‌ها بتوان محیط فضا را روی زمین شبیه سازی و ایجاد کرد. از این فناوری برای تولید بازی‌هایی با موضوع فضایی، توسعه صنعت توریسم فضایی و نجوم و اخترشناسی  نیز استفاده می‌شود.

ابوالقاسمی اظهار کرد: هوش مصنوعی در واقع به فناوری‌هایی گفته می‌شود که رایانه‌ها را قادر به کار‌هایی می‌کند که  انجام آن‌ها به هوش بشری نیاز دارد. ترکیب این فناوری و فناوری فضایی، قابلیت‌های عظیمی را ایجاد می‌کند تا بتوان با استفاده از آن و بدون دخالت انسان اقدامات استراتژیکی مثل پیش بینی، تصمیم گیری و واکنش سریع انجام داد.

او ادامه داد: در حوزه کشاورزی هوشمند، با ترکیب هوش مصنوعی و داده‌های ماهواره‌ای می‌توان در زمینه کاشت محصولات و همچنین زمان‌های آبیاری، کود دهی، سمپاشی، تصمیم گیری و اطلاع رسانی کرد. در حوزه مدیریت شهری می‌توان با ترکیب هوش مصنوعی و داده‌های فضایی در مورد روند ساخت ساز‌های غیر مجاز همچنین ارائه خدمات شهری سرویس‌های بسیار جالبی را ارائه کرد.

مشاور رئیس سازمان فضایی تصریح کرد: در حوزه مدیریت بلایای طبیعی می‌توان اخطار‌های به موقع را با استفاده از هوش مصنوعی به بخش‌های مختلف داده و آسیب‌های وارده را کاهش داد.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.