به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، تغییرات اقلیمی و افزایش دما، کاهش رطوبت هوا، کاهش بارندگی و افت شدید سطح آبهای زیر زمینی، زمینهای برای بروز پدیده خشکسالی شد. البته عوامل انسانی نظیر دست اندازی بشر به طبیعت شامل استفاده از روشهای نامناسب کشاورزی برای آبیاری مزارع و به دنبال آن فرسایش آبی و بادی، تخریب اراضی ناشی از چرای مفرط آثار خشکسالی را افزایش داده است.
تنش آبی و دست و پنجه نرم کردن استانهای جنوب و جنوب شرق کشور با مشکلات کم آبی چند سالی است پای نذر جدیدی با عنوان نذر آب را به میان کشانده است.
کمپین نذر آب، حرکتی است که سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از ابتدای مردادماه ۹۷ کلید زد تا بخشی از آب شرب مورد نیاز مردم سیستان و بلوچستان را تامین کند.
این استان به شدت تحت تاثیر خشکسالی واقع شده به گونهای که براساس اخبار اعلام شده در آن سال نزدیک به بیش از ۵۰۰ روستای این استان فاقد آب آشامیدنی اعلام شد.
خشکسالی و کاهش بارندگی در سالهای اخیر دو عامل انتخاب هشت شهرستان در سیستان و بلوچستان، سه شهرستان خراسان جنوبی، دو شهرستان هرمزگان و دو شهرستان در جنوب کرمان برای اجرای طرح ملی نذر آب ۴ شد.
حسین درویشی مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، چهار سالی است که طرح ملی نذر آب را به منظور ارتقای سطح سلامت آب شرب و رفع مشکلات زیستی خانوارهای مناطق محروم که با خشکسالی مواجه هستند، آغاز کرده است.
او با بیان اینکه این طرح که برای چهارمین سال متوالی در استانهایی که دچار مشکل کم آبی هستند در دستور کار قرار گرفته است، افزود: طرح نذر آب فقط تامین آب آشامیدنی نیست، بلکه این طرحها در سه محور سلامت و بهداشت، معیشت و خدمات عمرانی در حال اجراست.
درویشی با بیان اینکه امسال طرح نذر آب ۴ از ابتدای تیر تا پایان شهریورماه در ۱۵ شهرستان استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی و کرمان اجرا میشود، ادامه داد: هشت شهرستان در سیستان و بلوچستان، سه شهرستان خراسان جنوبی، دو شهرستان هرمزگان و دو شهرستان در جنوب کرمان در طرح نذر آب ۴ پوشش خدمات میشوند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان فارس تصریح کرد: تحویل بستههای بهداشتی، اعزام تیمهای تخصصی و پزشکی، توزیع بستههای مواد غذایی و ایجاد زیرساختهای عمرانی شامل ساخت و تجهیز تاسیسات آبی به منظور ایجاد دسترسی پایدار به آب شرب، شیرین سازی و قابل شرب کردن آب موجود در مناطق و لایروبی قناتها و رودها از جمله اقدامات این طرح کشوری است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/