به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، برای بیش از یک دهه، جوئل مسکوویتز، محقق دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه برکلی و مدیر مرکز بهداشت خانواده و جامعه برکلی در تلاش بود تا اثبات کند که امواج تلفنهای همراه ایمن نیست؛ او گفت اما اکثر مردم نمیخواهند آن را بشنوند.
مسکوویتز میگوید: مردم به تلفنهای هوشمند خود اعتیاد دارند. ما اکنون از آنها برای همه چیز استفاده میکنیم و از بسیاری جهات برای عملکرد در زندگی روزمره به آنها نیاز داریم. فکر میکنم این ایده که به طور بالقوه به سلامتی ما آسیب میرساند، برای برخی از افراد بسیار زیاد است.
او میافزاید: از زمان ظهور تلفنهای همراه برای اولین بار در سال ۱۹۸۴، آنها از دستگاههای بد بو با استقبال بد به تلفنهای هوشمند زیبا و چند منظوره امروزی تبدیل شدهاند. اگرچه تلفنهای همراه اکنون تقریبا توسط همه بزرگسالان آمریکایی استفاده میشود، اما تحقیقات قابل توجه نشان میدهد که استفاده طولانی مدت از تلفن همراه به دلیل انتشار امواج، سلامتی افراد را به مخاطره میاندازد.
مسکوویتز ادامه میدهد: تلفنهای همراه، برجهای سلولی و سایر دستگاههای بیسیم توسط اکثر دولتها تنظیم میشوند. با این حال دولت ما بودجه تحقیق درباره اثرات پرتوی فرکانس رادیویی بر روی سلامتی را در دهه ۱۹۹۰ متوقف کرد.
او میگوید: از آن زمان، تحقیقات نشان داده است که تلفن همراه اثرات بیولوژیکی و سلامتی قابل توجهی از جمله سرطان مغز دارد؛ و حالا با پیدایش نسل پنجم فناوری تلفن همراه، معروف به ۵G، دلیل حتی بزرگتری برای نگرانی وجود دارد.
مسکوویتز میگوید: بررسی ما در سال ۲۰۰۹ نشان داد که استفاده زیاد از تلفن همراه با افزایش بروز سرطان مغز ارتباط دارد، به ویژه در مطالعاتی که از روشهای با کیفیت بالاتر و مطالعاتی استفاده میکردند که هیچ بودجهای برای صنعت ارتباط از راه دور نداشتند. سال گذشته، ما بررسی خود را که در مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی منتشر شده است، بر اساس متاآنالیز ۴۶ مطالعه کنترل موردی (دو برابر بیشتر از مطالعاتی که برای بررسی خود در سال ۲۰۰۹ انجام دادیم) به روز کردیم و یافتههای مشابهی را به دست آوردیم. نکته اصلی ما در بررسی فعلی این است که تقریبا ۱۰۰۰ ساعت استفاده از تلفن همراه در طول زندگی، یا حدود ۱۷ دقیقه در روز در طی یک دوره ۱۰ ساله، با افزایش قابل توجه ۶۰ درصدی سرطان مغز همراه است.
او میافزاید: به نظر من یک موضوعی که باید از ابتدا به آن بپردازیم، این است که این تحقیقات چقدر بحث انگیز است. برخی دانشمندان گفتهاند که این یافتهها بیاساس است و شواهد کافی مبنی بر مضر بودن اشعه تلفن همراه برای سلامتی ما وجود ندارد. اساسا هنگام تماس، امواج رادیویی را دریافت میکنید. این امواج به نزدیکترین برج سلول منتقل میشود؛ به اصطلاح هر برج سلولی دارای یک سلول جغرافیایی است که در آن میتواند با تلفنهای همراه در آن منطقه جغرافیایی یا سلول ارتباط برقرار کند.
او ادامه میدهد: سپس آن برج سلولی با یک ایستگاه سوئیچینگ ارتباط برقرار میکند، پس از آن از طریق کابل مسی یا فیبر نوری یا در بسیاری موارد، اتصال بی سیم از طریق اشعه مایکروویو با نقطه دسترسی بیسیم متصل میشود، در ادامه آن نقطه دستیابی مستقیما از طریق سیمهای مسی در تلفن ثابت ارتباط برقرار میکند یا اگر با تلفن همراه دیگری تماس بگیرید، سیگنالی به برج سلول درون سلول گیرنده و غیره ارسال میکند. تفاوت در نوع اشعه مایکروویو است که هر دستگاه ساطع میکند. با توجه به تلفنهای همراه و Wi-Fi و بلوتوث، یک ملفه جمع آوری اطلاعات وجود دارد. امواج به روشی کاملا متفاوت از اجاق مایکروویو شما تعدیل و پالس میشوند.
مسکوویتز تاکید میکند: بسیاری از زیست شناسان و دانشمندان حوزه الکترومغناطیسی بر این باورند که تعدیل دستگاههای بی سیم انرژی را از نظر بیولوژیکی فعال میکند که با مکانیسمهای سلولی ما تداخل دارد، به عنوان مثال کانالهای کلسیم را باز میکند و اجازه میدهد کلسیم به سلول و میتوکندری درون سلول جریان یابد و به این ترتیب در فرآیندهای سلولی طبیعی ما تداخل ایجاد کرده و منجر به ایجاد پروتئینهای استرس و رادیکالهای آزاد و احتمالا آسیب به DNA و در موارد دیگر ممکن است منجر به مرگ سلول شود.
او میگوید: در سال ۲۰۰۱ بر اساس تحقیقات بیولوژیک و اپیدمیولوژیک انسانی، آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) سازمان جهانی بهداشت زمینههای با فرکانس پایین را به عنوان «احتمالا سرطان زا» طبقه بندی کرد. در سال ۲۰۱۱، IARC بر اساس مطالعات مربوط به اشعه تلفن همراه و خطر تومور مغزی در انسان، تابش فرکانس رادیویی را «احتمالا سرطان زا برای انسان» طبقه بندی کرد. در حال حاضر ما به طور قابل توجهی شواهد بیشتری داریم که طبقه بندی قوی تری را تضمین میکند. اخیرا در تاریخ ۱ مارس ۲۰۲۱، گزارشی توسط مدیر سابق مرکز ملی بهداشت محیط در مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری منتشر شد که نتیجه گرفت یک احتمال زیاد وجود دارد که اشعه فرکانس رادیویی منتشر شده توسط تلفنهای همراه گلیوم و نوروم صوتی باعث ایجاد دو نوع تومور مغزی میشوند.
مسکوویتز ادامه میدهد برای اولین بار علاوه بر مایکروویو، فناوری 5G از امواج میلی متری استفاده میکند که فرکانس آنها بسیار بالاتر از مایکروویوهایی است که ۳G و ۴G استفاده میکنند. امواج میلی متری نمیتوانند خیلی دور حرکت کنند و بر اثر مه یا باران، درختان و مصالح ساختمانی مسدود میشوند، بنابراین صنعت تخمین میزند که به ۸۰۰۰۰۰ سایت آنتن سلول جدید احتیاج داشته باشد.
او میگوید هر یک از این سایتها ممکن است دارای آنتنهای سلولی از ارائه دهندگان مختلف تلفن همراه باشد و هر یک دارای ریزآرایههای متشکل از دهها یا حتی شاید صدها آنتن کوچک باشد. تابش موج میلی متر بر اساس تحقیقات انجام شده روی امواج میلی متری، تا حد زیادی در پوست، غدد عرق، اعصاب محیطی، چشمها و بیضهها جذب میشود. علاوه بر این، این اشعه ممکن است باعث حساسیت زیاد و تغییرات بیوشیمیایی در سیستم ایمنی و گردش خون، قلب، کبد، کلیهها و مغز شود. امواج میلی متری همچنین میتواند به حشرات آسیب برساند و رشد پاتوژنهای مقاوم در برابر دارو را افزایش دهد، بنابراین احتمالا برخی اثرات گسترده زیست محیطی را برای محیطهای خرد اطراف این سایتهای آنتن سلول ایجاد میکند.
چند راهکار ساده برای کاهش خطرات ناشی از امواج تلفن همراه
ابتدا استفاده از تلفنهای همراه یا تلفنهای بی سیم را به حداقل برسانید، هر زمان که ممکن است از تلفن ثابت استفاده کنید. اگر از تلفن همراه استفاده میکنید، در صورت عدم استفاده از Wi-Fi و بلوتوث، آنها را خاموش کنید. هنگام نزدیک شدن به روتر Wi-Fi، بهتر است از تلفن همراه خود روی Wi-Fi استفاده کنید و تلفن همراه را خاموش کنید، زیرا این امر در مقایسه با استفاده از شبکه تلفن همراه، در معرض تابش اشعه کمتر خواهد بود.
تلفن خود را از سر و بدن خود دور نگه دارید. آن را در کیف یا کوله پشتی نگه دارید. اگر مجبورید آن را در جیب خود بگذارید، حتما آن را در حالت پرواز قرار دهید. برای مکالمه از هدفون سیمی یا بلندگو استفاده کنید. هنگام خواب آن را کنار سر نگذارید، آن را خاموش یا در اتاق دیگری قرار دهید.
سوم، فقط در مواقعی که سیگنال قوی است از تلفن خود استفاده کنید. تلفنهای همراه طوری برنامه ریزی شدهاند که وقتی سیگنال ضعیف است، تابش را افزایش میدهد، این زمانی است که یک یا دو نوار بر روی تلفن شما نمایش داده میشود. به عنوان مثال، از تلفن خود در آسانسور یا اتومبیل استفاده نکنید، زیرا ساختارهای فلزی با سیگنال تداخل دارند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
باعرض سلام
خواهشمندم خواهران در حضور مرد نامحرم از جوراب ضخیم بجای جوراب نازک زنانه پانما در رنگ های مختلف استفاده نمایند
باتشکر
التماس دعا
بعد از گذشت چند سال الان بخاطر سردرد به پزشک مراجعه کرد
جواب ام آر آی یه تومور توی سرش معلوم شد
سعی کنید با گوشی همیشه فاصله داشته باشین
هنگام مکالمه از هندزفری استفاده کنید یا روی بلندگو بذارین
وقتی هم خیلی از ضررهاش صحبت کنی و فکر کنی همون ها رو جذب خودت میکنی و کسایی که دایم میگن فلان چیز ضرر داره و مضره و .... بیشتر از همه مریض هستن چون دائم استرس دارن و امواج منفی رو به سمت خودشون جذب میکنن