وسیم بزی معتقد است سعد الحریری در شرایط کنونی در نقش کسی ظاهر شده که مأموریت وقت کشی دارد و هیچ تلاشی برای تشکیل کابینه انجام نمی‌دهد.

پس از آغاز اعتراضات مردمی در لبنان به دلیل وخامت اوضاع معیشتی و گسترش فساد گروه‌ های سیاسی در این کشور، حسان دیاب، نخست وزیر لبنان مجبور به استعفا و کناره گیری از سمت خود شد و اوضاع سیاسی به دلیل اختلافات گروه‌ های تاثیرگذار  از یک طرف و دخالت بیگانگان مانند آمریکا و غرب از طرف دیگر، به شدت پیچیده شد.

پس از استعفای دیاب از نخست وزیری و ادامه کار او به عنوان نخست وزیر پیشبرد امور، مجلس لبنان و رئیس جمهور این کشور پس از ماه ها کش و قوس در نهایت سعد الحریری رئیس جریان المستقبل را به عنوان نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه معرفی کردند.

علی رغم گذشت هشت ماه از مأموریت سعدالحریری برای تشکیل کابینه، اما او هنوز نتوانسته با گروه های سیاسی در این خصوص به توافق برسد که این عدم موفقیت دلایل متعددی داشته و از همین رو بحران لبنان روز به روز در حال تشدید و وخیم تر شدن است.

وسیم بزی، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل لبنان در گفتگو با خبرنگار گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان در ارتباط با اوضاع سیاسی لبنان و تنگنایی که این کشور در تشکیل کابینه جدید با آن مواجه است تصریح کرد: لبنان بیش از دو سال است با یک تنگنای سیاسی بی سابقه و چند وجهی روبه روست و حل اختلافات بین گروه‌های سیاسی در این کشور به پیچیدگی خاصی دچار شده که این تنگنا با وقوع انفجار در بندر بیروت و پیامد‌های برآمده از آن، تشدید شد.

وسیم بزی افزود: یک وجه این بحران به نزاع موجود بین گروه‌های سیاسی و فهم قانون و اجرای آن به ویژه در مورد مکانیزم تشکیل کابینه و تفسیر آن مربوط است؛ وجه دیگر بحران لبنان با فهم و درک متفاوت این گروه‌ها از مشارکت در دولت و اولویت بندی‌ها در این خصوص مرتبط است.

استاد دانشگاه لبنان ادامه داد: اما بخش مهمتر و خطرناکتر بحران لبنان جنگ آمریکا و کشور‌های غربی تحت عنوان تعرض به حزب الله و مقاومت در لبنان در حالی است که بیش از یک دهه و نیم تلاش آن‌ها برای از بین بردن مقاومت با سلاح به ویژه در جنگ تموز به شکست کشیده شد و همچنین موفق نشدند تروریست‌ها را به لبنان وارد و آنجا را نیز به مانند سوریه به ویرانی بکشانند؛ به گونه‌ای که مقاومت لبنان در نبرد جرود با تروریست‌ها پیروز شد و میشل عون ریاست جمهوری را برعهده گرفت.

وی گفت: پس از آنکه لبنان با مشارکت حزب الله و ارتش بر تروریست‌ها پیروز شد، آمریکا به جنگ نرم علیه مقاومت متوسل شد و هنگامی که در این جنگ نیز بنا به دلایل متعدد ناکام ماند، تصمیم گرفت تا دولت و همه مردم لبنان را هدف قرار دهد؛ از همین رو فرانسه نیز پس از انفجار بندر بیروت، با ادعای همدردی با لبنان تلاش کرد تا دستور العمل‌های غربی را در روند تشکیل دولت لبنان تحمیل کند تا کشور را تحت سیطره خود قرار داده و امنیت اجتماعی و اقتصادی را هدف قرار دهد.

وسیم بزی تأکید کرد: حزب الله در قبال تمام طرح‌های پیشنهادی تاکنون رویکرد ایجابی و مثبت داشته و منافع ملی لبنان را بر همه چیز مقدم داشته است؛ به همین منظور موضوع تشکیل دولت را تسهیل کرده و از هیچ تلاشی برای کمک به این روند فروگذار نکرده است. سید حسن نصرالله همواره با سخنرانی‌های خود کوشیده تا طرف‌های سیاسی را به توافق در مورد تشکیل کابینه ترغیب کند و مانند یک میانجی بین نبیه بری، رئیس پارلمان و میشل عون، رئیس جمهور تلاش کرده است تا اختلافات بر سر تشکیل دولت برطرف شود.

تحلیلگر مسائل لبنان تأکید کرد: حزب الله بسیاری از اولویت‌های خود را نادیده گرفته تا این روند هرچه بیشتر تسهیل شود؛ اما واضح است که سعد الحریری پس از گذشت بیش از هشت ماه از مأموریتش برای تشکیل کابینه، برای خود مکانیزم‌های خاصی چه از لحاظ داخلی و چه از لحاظ خارجی قائل است که از جمله آن فشار عربستان سعودی بر او برای جلوگیری از تشکیل کابینه است؛ از همین رو سعد الحریری در شرایط کنونی در نقش کسی که مأموریت وقت کشی دارد ظاهر شده و هیچ تلاشی واقعی را برای تشکیل کابینه انجام نمی‌دهد تا از این طریق بر نتایج انتخابات آتی تاثیر بگذارد و اولویت‌ها را تغییر دهد.

وی در انتها اضافه کرد: به طور قطع شرایط سیاسی اکنون بسیار دشوار و موازی با شرایط سخت معیشتی است که علت آن در وهله اول فشار و محاصره اقتصادی آمریکا علیه مردم لبنان است که می‌خواهد از این طریق این کشور را به سمت فروپاشی بکشاند تا مکانیزم‌های حکومتی خود را بر لبنان حاکم کند. بحران سوخت هم همسو با دیگر بحران‌ها مزید بر علت شده و علت آن هم این است که آمریکا از ورود کمک‌های متعدد به لبنان ممانعت می‌کند، در حالی که سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان بار‌ها اعلام کرده است ایران برای تأمین نیاز سوخت لبنان با دریافت لیر این کشور و کمک به خروج ملت لبنان از تنگنا آمادگی دارد، اما متأسفانه لبنان دهه هاست که گروه‌های سیاسی آن تحت تأثیر دیکته‌های آمریکایی قرار دارند و تا این لحظه تصمیمی برای حل این بحران‌ها اتخاذ نشده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جهانگیر روحانی
۱۸:۴۱ ۱۷ تير ۱۴۰۰
از اولش هم معلوم بود پادوی عربستان و آمریکاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۱۷ تير ۱۴۰۰
لبنان محل تفریح و راحت طلبان .خوشگذران.....حالا کمبودها تحملش برایشان سخته ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۱۷ تير ۱۴۰۰
« اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید »
یکی از مشهور ترین سخنان امام حسین(علیه السلام) ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۷ تير ۱۴۰۰
« اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید »
یکی از مشهور ترین سخنان امام حسین(علیه السلام)

پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله) در احوال مردم آخر الزمان فرمودند:
« زمانی بر مردم بیاید که شکم هاشان خدایان آنها شود..، و زنان شان قبله گاهشان.. و
پولشان همان دین شان.. شود و کالاهای دنیوی را مایه شرف و اعتبار و ارزش خویش دانند...
از ایمان جز نامی.. و از اسلام جز آثاری.. و از قرآن جز درس.. نماند.
ساختمان های مسجدهایشان آباد باشد.. ولی دلهایشان از جهت هدایت خدا خراب شود. .. » ؛

« قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(صلی اللهعلیه و اله) یَاْتِی عَلَی النَّاسِ زَمَانٌ بُطُونُهُمْ آلِهَتُهُمْ وَ نِسَاوُهُمْ قِبْلَتُهُمْ وَ دَنَانِیرُهُمْ دِینُهُمْ وَ شَرَفُهُمْ مَتَاعُهُمْ لَا یَبْقَی مِنَ الْاِیمَانِ اِلَّا اسْمُهُ وَ لَا مِنَ الْاِسْلَامِ اِلَّا رَسْمُهُ وَ لَا مِنَ الْقُرْآنِ اِلَّا دَرْسُهُ مَسَاجِدُهُمْ مَعْمُورَهٌ مِنَ الْبِنَاءِ وَ قُلُوبُهُمْ خَرَابٌ عَنِ الْهُدَی. ..».

* این کلام زنگ خطر و مایه ترس و وحشت برای ماست
که از سرنوشت مردم کوفه درس گرفته و با اجتناب از اعمال و رفتاری که بوی تبعیت از هوا و هوس می دهد
و یا برگرفته از جهل و نادانی و تعصب و جمود است خود را از بی ایمانی و ضعف دینداری در امان نگه داریم.
امید است که برای دفاع از قیام آخر الزمان و همراهی موعود جهانی آماده و مهیا باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۱۷ تير ۱۴۰۰
همیشه کسانی در هر کشور هستند که دل به خارج دارند مملکت به فنا میدهند
United States of America
ناشناس
۱۴:۰۱ ۱۷ تير ۱۴۰۰
برق قطع شده
United States of America
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۷ تير ۱۴۰۰
غرب باوری یا استعمارگر دوستی
اصلی‌ترین ابزار غرب برای نفوذ در مردم جهان سوم است
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۰۹ ۱۷ تير ۱۴۰۰
بزرگواری تحت عنوان « ناشناس » نوشته اند چطور به کسی که مدتی در عربستان بوده اعتماد کرده اند ؛ جهت اطلاع این برادر یا خواهر عرض کنم که پدر سعد حریری یعنی رفیق الحریری که به دست عوامل پنهانی موساد و برخی دیگر برای ایجاد فتنه بزرگ ، کشته شد؛ برکشیده و بزرگ شده دست آل سعود و به نقلی، همسرش از خاندان سعودی است و بنا بر این سعد حریری از طرف مادری از خاندان سعودی و حامی بی چون و چرای آنان است و آب در آسیاب آنها می ریزد در ضمن خودش به خوبی می داند که قاتل واقعی پدرش کیست!!!
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۱:۴۷ ۱۷ تير ۱۴۰۰
سلام هر جا کارها گره خورده و باز نمیشه جای پای یه خائن پیداست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۱۷ تير ۱۴۰۰
مردم لبنان چطور به کسی یه مدت تو عربستان به اون صورت بود اعتماد کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۷ تير ۱۴۰۰
کسی نیست این حریری راسرنگون کند این کشورتان رابه نابودی میکشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۷ تير ۱۴۰۰
من‌نمیدانم‌چرا‌با‌اونکه‌همه‌مردم‌لبنان‌می‌دانند‌
که‌حریری‌طرف‌امریکا‌وسعودی‌
هستش‌‌بازم‌‌به‌عنوان‌‌نخست‌وزیر
انتخاب‌میشه‌‌مگر‌عقل‌ندارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۳ ۱۷ تير ۱۴۰۰
برای من سوال پیشامد طرفداران آقای حریری این موارد نمی فهمند و اگر می فهمند به نظر من دخیل هستند در خیانت آقای حریری
آخرین اخبار