به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور در دیدار با رئیس نظام روانپزشکی با بیان اینکه فوریتهای پزشکی علاوه بر خدمات جمعی گاهی نیازمند ارائه خدمات روانی هستند اظهار کرد: در تصادفات کسانی که دچار سانحه میشوند مشکلات خاص روحی پیدا میکنند و نیازمند حمایت هستند در خط اول ارائه خدمات استرسها و فشارهای روانی حادثه دیدگان بر عملکرد کارکنان اورژانس هم تاثیر میگذارد.
او افزود: در کنار تیم فوریتهای پزشکی، تیم روانشناسی میتواند موجب حمایتهای روحی و روانی میشود.
حاتمی رئیس نظام روانپزشکی هم در این دیدار گفت: روانشناسی و مشاورهها در کرونا و حوادث میتواند کنار تیمهای عملیاتی حضور داشته باشند که در کل دنیا هم این در نظر گرفته شده است و باید پیش بینی آن از قبل انجام شود.
او افزود: کشور ما در حوادث غیر مترقبه تجربه دارد و پس از بحران، حوادث دیگری هم میتواند اسیبهای اجتماعی را ایجاد کند.
حاتمی گفت: افسردگی، وسواس و اختلال شخصیت مواردی است که در حوادث میتواند به افراد پس از سانحه آسیب بزند.
او تصریح کرد: ما به عنوان متولی سلامت روان جامعه ۲ خواسته داریم یکی اینکه کنار شیوه نامههای بهداشتی در کرونا باید پیوست سلامت روانی هم به بیمار داده شود. دوم اینکه غربالگری آموزش و پرورش باید انجام شود و شناسنامه سلامت روان داشته باشند.
رئیس نظام روانپزشکی گفت: میتوان در هر استان ۳۰_ ۴۰ روانشناس را آموزش داد که در بحرانهای خاص توانمندی داشته باشند تا بتوانند حمایتهای روانی پس از بحران را داشته باشند. آموزش این افراد به عهده ماست تا شما میتوانید در بحرانها از توانمندی آنها استفاده کنید.
او درباره بیماری کرونا افزود: کرونا تنهایی زا است تنهایی هم میتواند ایجاد افسردگی کند و اگر فرد زمینه داشته باشد میتواند سلامت روانی وی را تهدید کند.
حاتمی تصریح کرد: شکل گیری یک دبیر خانه مشترک بین سازمان اورژانس کشور و سازمان نظام روانپزشکی میتواند کمک شایانی بکند. این دبیرخانه میتواند با همکاری سازمانهای دیگری مانند هلال احمر و اورژانس اجتماعی _ بهزیستی نیز انجام شود.
او افزود: در مواقع بحران باید امکانات ملی در اختیار مدیریت بحران قرار بگیرد و این نیازمند ساماندهی و هماهنگی است.
انتهای پیام/