با توجه به قطعی های اخیر برق،ضروری است شهروندان آموزش‌های لازم برای مواجهه صحیح با حوادث قطعی برق را فرا گیرند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، مسعود آقازیارتی رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک گفت: با توجه به قطع مکرر برق در روز‌های اخیر،  گرفتار شدن شهروندان در داخل  آسانسور  در صدر عملیات‌های سازمان آتش‌نشانی بوده به نحوی که از نیمه ابتدایی تیرماه، در ۸۶ مورد حادثه آسانسور توسط ناجیان همیشه در صحنه ۱۲۵ امدادرسانی صورت پذیرفته است.

آقازیارتی افزود: اگر در ساختمان خالی از سکنه حضور دارند از آسانسور استفاده نکرده و در صورت گرفتار شدن در آسانسور در چنین شرایطی باید از انجام حرکات اضافی در آسانسور پیش از رسیدن مدیر ساختمان، تکنیسین‌های فنی، سرایداران و یا نیرو‌های آتش‌نشانی خودداری کنند.

او ادامه داد: اگر زمانی در آسانسور گرفتار شدند بدون هیچ‌گونه ترسی خونسردی خود را حفظ کرده و سپس زنگ خطر آسانسور (دکمه ای به شکل زنگ) را به صدا درآورند و با شماره تلفن درج شده در داخل کابین آسانسور که شامل شماره (نگهبان یا مسئول ساختمان، تکنسین فنی آسانسور و در نهایت شماره آتش‌نشانی «۱۲۵» است) تماس بگیرند و ضمن اعلام دقیق آدرس محل حادثه منتظر رسیدن امدادگران باشند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک تاکید کرد: در صورتی که فرد تلفن همراه هم در دسترس نداشته باشد کار سخت‌تر می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود در جایی که تردد کمتر است، ترجیحاً از آسانسور استفاده نشود و حد‌المقدور در صورت استفاده از تلفن همراه آنرا در دست داشته باشد تا بتواند در صورت بروز اتفاق آن را اعلام کند. در غیر این‌صورت با ضربه زدن به‌وسیله دست به شکل یکنواخت درخواست کمک کنند و در نظر داشته باشند که هوا در داخل کابین آسانسور به‌اندازه کافی وجود دارد و به دلیل منافذ زیاد هرگز اکسیژن تمام نمی‌شود و همچنین آسانسور نیز سقوط نمی‌کند.

آقازیارتی با بیان این مطلب که به گفته مسئولین مربوطه در روز‌های آینده نیز با قطعی برق در سطح شهر مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: به شهروندان گرامی پیشنهاد می‌کنیم که در صورت اطلاع نداشتن از زمان دقیق قطع برق در محدوده محل سکونت خود، سعی کنند در ساعات احتمال بروز خاموشی، ترجیحاً از آسانسور کمتر استفاده کنند.

ضرورت آموزش برای مواجهه با قطعی برق در آسانسور

او گفت: البته اقدامات پیشگیرانه دیگری هم هست که باید توسط صاحبان و مدیران ساختمان و مدیران فنی و تأسیسات مجتمع‌ها، مد نظر قرار بگیرد که مهم‌ترین آن‌ها بازرسی ادواری بخش‌ها و اجزای آسانسور به‌صورت ماهانه از سوی شرکت‌های معتبر و نصب سیستم برق اضطراری برای آسانسور، زنگ هشدار و تلفن یا آیفون اضطراری برای آسانسور است و در صورت وجود دیزل ژنراتور در مجموعه، نسبت به تست و راه‌اندازی آن اقدام نمایند و سوخت مورد مصرف دیزل ژنراتور‌ها تأمین شده باشد تا در زمان قطع برق، به‌سرعت در مدار قرار گرفته و جریان برق محل را تأمین کند.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک افزود: از ورود اطفال به داخل آسانسور بدون حضور والدین جلوگیری شود و آموزش‌های لازم در زمینه حبس شدن در آسانسور به کودکان داده شود، داشتن سیستم برق اضطراری در این روز‌ها که قطعی برق وجود دارد در مکان‌های عمومی ضروری است، همچنین سرویس منظم و بازدید‌های دوره‌ای توسط سرویس‌کاران مجاز امری بسیار ضروری است.

آقازیارتی از ساکنان و مالکان ساختمان‌ها درخواست کرد نسبت به نصب سیستم بلک اوت بر روی آسانسور خود اقدام کنند تا در زمان قطع برق کابین آسانسور بدون نیاز به برق به اولین درب خروج هدایت شود.

او اضافه کرد: نکات مربوط به ایمنی در روز‌هایی که با قطع برق مواجه هستیم فقط مربوط به آسانسور‌ها نیست بلکه استفاده نادرست از لوازم برقی نیز می‌تواند منجر به حوادث شود.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اراک تاکید کرد: شهروندان باید توجه داشته باشند اگر از لوازمی مانند اتو و سشوار استفاده می‌کنند در صورت قطع برق حتماً آن را از برق جدا کرده تا در زمان اتصال برق منجر به آتش‌سوزی نشود و تا جایی که امکان دارد برای وسایل برقی محافظ تهیه شود تا خسارت ناشی از قطع برق به حداقل برسد.

انتهای پیام / م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار