به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اغلب با افزایش سن، رنگ و جنس موها تغییر میکند، به طوریکه افرادی که در جوانی موهایی به رنگ سیاه، قهوهای یا بلوند دارند، با بالا رفتن سن آنها ممکن است موهایشان رنگ اصلی خود را از دست داده و به رنگ خاکستری یا سفید تغییر کند.
اگرچه موهای سفید از ویژگیهای پیری است، اما تارهای موی بی رنگ میتوانند در هر سنی پدیدار شوند.
طبق تحقیقات از مهمترین دلایل پدیدار شدن تارهای سفید مو در جوانان و نوجوانان میتوان به این موارد اشاره کرد:
۱. ژنتیک
ژنتیک اصلیترین عامل در تعیین سفیدی مو است، متاسفانه این موضوع در برخی خانواده ها حتی قبل از سن ۲۰ سالگی هم ممکن است بروز پیدا کند.
۲. کمبود ملانین در بدن
در بسیاری موارد کمبود ملانین عامل اصلی سفید شدن مو است که البته تولید ملانین بستگی به تغذیه و مصرف مکملهای پروتئینی دارد.
۳. اختلالات پزشکی
برخی از اختلالات پزشکی میتوانند سبب کمبود رنگدانه در موهای افراد شوند، این اختلالات از کمبود ویتامین B ۱۲ و یا مشکلات غده تیروئید و غده هیپوفیز بوجود می آیند.
۴. هورمونها
هورمون بدن تاثیر بسزایی در رنگدانه موی سر دارد، به طوریکه عدم تعادل هورمونی باعث سفیدی موی افراد می شوند.
۵. استرس
فشار و استرس ناشی از مشاغل کاری از علل عمده سفید شدن بی موقع موها هستند که البته مصرف الکل و استفاده از غذاهای فرآوری شده نیز در این راستا تاثیر بسزایی دارد.
۶. مواد شیمیایی
استفاده از شامپوهای شیمیایی، صابونها، رنگ مو در بروز این مشکل نقش دارند.
۷. عوامل بیرونی
سفید شدن و تغییر در رنگ موها ممکن است به دلیل عوامل خارجی همانند آب و هوا، آلودگی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص باشد.
۱. افزایش مصرف ویتامین B ۱۲
در اثر کمبود ویتامین B ۱۲ موها سفید میشوند، لذا مصرف این ویتامین می تواند از سفید شدن موها تا حدودی جلوگیری کند.
۲. تیروئیدتان را بررسی کنید
کمکاری تیروئید یک بیماری مزمن جدی است. برخی غذاها میتوانند با فعالیت غده تیروئید تداخل ایجاد کنند، غده تیروئید بر تمام عملکردهای حیاتی بدن تاثیر میگذارد، یک تیروئید کمکار، میتواند سبب سفید شدن موهای افراد شود.
۳. ترک سیگار
سیگار دارای اثرات نامطلوبی بر بدن است و میتواند به سفید شدن موها کمک کند.
۴. مصرف میزان فراوانی از آنتیاکسیدانها
رژیم غذایی میتواند به جلوگیری از پدیدار شدن تارهای سفید مو کمک میکند، همچنین از دست دادن رنگدانه میتواند رادیکالهای آزاد را تولید کرده و مقدار آنها را در حین بالا رفتن سن، افزایش دهد.
۵. غذاهایی که به کاهش روند سفید شدن موها کمک میکنند
غذاهای دریایی، تخممرغ و گوشت از جمله گوشت گاو و گوشت گوسفند را به میزان بیشتری مصرف کرده و از محصولات لبنی مانند شیر و پنیر نیز منابع خوبی برای تامین این ویتامین بهره ببرید، همچنین افرادیکه رژیم گیاهخواری یا وگان دارند میتوانند مکملها یا محصولاتی را که با ویتامین B ۱۲ غنی شدهاند را انتخاب کنند، غذاهای غنی از آنتیاکسیدان مانند انواع توت، انگور، سبزیجات برگ سبز و چای سبز مصرف کنید.
برخی از خوراکیهایی که به شما کمک میکنند رنگ موی خود را حفظ کنید، عبارتند از:
– توتها، زیرا غنی از ویتامین C هستند.
– جگر، زیرا به مبارزه با کم خونی و کمبود آهن کمک میکند.
– هویج زیرا غنی از ویتامین آ است.
– اسفناج به تولید ملانین کمک میکند.
– تخممرغ، زیرا غنی از ویتامین B ۱۲ است.
– لوبیا که منبع غنی پروتئین محسوب میشود.
– تخمه آفتابگردان که غنی از آنتیاکسیدانها و مواد معدنی است.
– چهارمغز منبع غنی از مس است که به تولید ملانین کمک میکند.
در صورت تشخیص و درمان مناسب، روند سفید شدن تارهای مو را میتوان معکوس کرد اما اگر این موضوع اختلال ژنتیکی باشد، بعید است که این روند معکوس شود، با این حال، میتوان با یک رژیم متعادل و یک برنامهی مناسب از مو مراقبت کرد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/