ابعاد پنهان توطئه‌های خارجی باعث شده است تا حادثه‌ای همچون آتش‌سوزی بیمارستان الحسین (ع) ذی قار رخ دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مجتبی اسماعیلی، وزارت بهداشت و محیط زیست عراق روز گذشته (چهارشنبه) در بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد: بعد از پایان اقدامات دفاع مدنی و پزشکی قانونی در استان ذی قار مجموع شهدای حادثه بیمارستان امام حسین (ع) به ۳۹ نفر با هویت مشخص و ۲۱ نفر با هویت نامشخص رسید.

این گزارش می‌افزاید، دفاع مدنی درباره نشت اکسیژن در بخش ایزوله بیماران کرونایی در بیمارستان الحسین (ع) پیش از وقوع حادثه هشدار داده و تأکید کرده بود نباید ماده قابل اشتعال (مانند دیوار‌های پیش‌ساخته و سقف‌های کاذب قابل اشتعال) در ساخت مراکز ایزوله بیماران کرونایی بکار رود، اما وزارت بهداشت توجهی به این هشدار‌ها نکرد.


بیشتربخوانید


این در حالی است که منابع غیر رسمی و بیمارستانی استان ذی قار عراق پیش‌تر اعلام کرده بودند آمار کشته‌های حریق دوشنبه شب در بیمارستان الحسین (ع) شهر ناصریه در بخش ایزوله کرونا به ۱۲۴ نفر رسیده است. تحقیقات اولیه درباره علت حادثه بیمارستان حکایت از اتصال برق و در نتیجه آن وقوع آتش‌سوزی داشت، اما یک مسئول امنیتی به رسانه‌های عراقی گفت: طبق نتیجه اولیه تحقیق، این حادثه به علت اتصال برق نبود، بلکه اتصال به گسترش آتش دامن زد. آغاز آتش‌سوزی با آتشی بود که از منبعی نامعلوم در سه کانکس درگرفت.

طراحی توطئه محور شرارت علیه ملت‌های مسلمان منطقه

محور شرارت (آمریکا، رژیم صهیونیستی، عربستان و متحدانشان) سال‌هاست به‌دنبال بر هم زدن آرامش مردم منطقه و ایجاد فتنه در میان کشور‌های محور مقاومت هستند. ازجمله اقدامات آن‌ها ایجاد گروه‌های تروریستی و راه‌اندازی تجمعات اعتراض‌آمیز بوده و اکنون به خرابکاری‌های امنیتی رسیده است.

طراحی توطئه موضوعی نیست که نشئت گرفته از سابقه ذهنی یا تاریخی باشد، بلکه بسیاری از مقام‌های سیاسی و امنیتی غرب به آن اعتراف کرده‌اند. برای آگاه شدن از واقعیت موضوع کافی است اظهارات باراک اوباما و هیلاری کلینتون، رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه اسبق آمریکا مرور شود که معتقد بودند برای مقابله با جریان‌های اسلام‌گرا و گروه‌های مقاومت باید صحنه گردانی مقاومت را به‌وسیله تشکیل گروه‌های رادیکال و ایجاد هرج و مرج در دست گرفت. آن‌ها در این راستا گروه تروریستی داعش را خلق کردند و پس از شکست این گروه، به ایجاد ناامنی و هرج و مرج در کشور‌های عراق، سوریه و لبنان روی آورده‌اند.

پشت پرده  حادثه مشکوک آتش‌سوزی بیمارستان الحسین (ع) عراق

عراقی‌ها به یاد قربانیان حادثه بیمارستان الحسین شمع روشن کردند

علاوه بر مسئولان غربی، ادبیات بیان شده از سوی نظریه‌پردازان اروپایی و آمریکایی نشان می‌دهد واشنگتن چشم‌انداز پرخاشجویانه نسبت به منطقه غرب آسیا دارد و ماهیت و هدف آن‌ها از تشکیل گروه‌های تندرو و رادیکال برهم زدن نظم جهان، به‌ویژه کشور‌های عربی و اسلامی در منطقه غرب آسیاست.

از هر زاویه‌ای به تحولات منطقه و حوادث طبیعی و غیرطبیعی آن نگاه می‌کنیم، نمی‌توان تصور کرد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای ایران، خرابکاری در نوار مرزی ایران و افغانستان ازجمله گذرگاه مرزی اسلام قلعه که به آتش گرفتن ده‌ها تانکر سوخت منجر شد، تصادفی باشد. هم‌زمان تظاهرات در لبنان و عراق و آتش‌سوزی زنجیروار بیمارستان‌های عراق نشان می‌دهد باند‌های نفوذ و تروریسم در منطقه جان تازه‌ای گرفته‌اند.

اینکه در بندر بیروت انفجاری رخ دهد، به مرگ ۲۰۷ نفر و زخمی شدن بیش از ۶ هزار نفر دیگر منجر شود، دولت استعفا دهد و جرقه‌های آن به‌وسیله محور شرارت در سایر نقاط این کشور گسترش یابد، نمی‌تواند تصادفی باشد. همچنین اینکه ۸۵ نقطه از سوریه مانند استان‌های حمص، طرطوس، لاذقیه و سایر مناطق به‌ویژه شهر القرادحة، زادگاه بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه بشار اسد و شرکت‌های معتبر این کشور هدف توطئه قرار بگیرند، تصادفی نیست.

آتش‌سوزی در بیمارستانی در جنوب عراق

چندی پیش حادثه آتش‌سوزی در بیمارستان ابن الخطیب بغداد رخ داد و بیماران با شعله‌های آتش کشته شدند و در روز‌های اخیر به همان شیوه حادثه آتش‌سوزی بیمارستان امام حسین (ع) در ناصریه تکرار شد. آیا مجموع این حوادث و فجایع در منطقه تصادفی است؟

ابعاد پنهان آتش‌سوزی بیمارستان ذی قار

برای بررسی این موضوع با یک کارشناس و مسئول عراقی گفتگو کرده‌ایم. کاطع الرکابی، نماینده مجلس عراق از استان ذی قار گفت: حادثه بسیار دردناکی در بیمارستان امام حسین (ع) ذی قار رخ داد و در آن ده‌ها نفر از زنان و مردان کشته شدند. نکته قابل توجه این بود که مدت‌ها از حادثه می‌گذشت و بیمارستان همچنان در آتش می‌سوخت و این نشان‌دهنده ضعف زیرساخت‌های خدمات‌رسانی در آتش‌نشانی عراق است.

پشت پرده  حادثه مشکوک آتش‌سوزی بیمارستان الحسین (ع) عراق

کاطع الرکابی، نماینده مجلس عراق از استان ذی قار

وی با بیان اینکه در این بیمارستان علاوه بر مردم عادی، زائران وجود داشتند که از شهر‌های مختلف برای سفر به نقاط زیارتی عازم بودند و فوت کردند، افزود: فاجعه به‌قدری وحشتناک بود که در قالب پیام‌های تسلیت و بیانیه‌های محکومیت و اقدامات نمایشی این‌چنینی نمی‌گنجد. سال‌هاست فریاد می‌زنیم، از زمانی که تظاهرات و ناآرامی‌های اجتماعی در عراق به وجود آمد که به داد مردم برسید. اهالی ذی قار جزو نخستین مردمی بودند که صدای اعتراض‌شان را به گوش مسئولان عراقی رساندند و تاکنون در راه خواسته‌های بحق‌شان ده‌ها جوان قربانی شده‌اند.

نقشه‌های کشور‌های استعمارگر در منطقه از پیش طراحی شده است و آن‌ها به هیچ وجه حاضر نیستند عراق را آرام بگذارند

نماینده مجلس عراق از استان ذی قار درباره علت حادثه بیمارستان امام حسین (ع) و اینکه آیا ابعاد تروریستی و سیاسی دارد یا از ناکارآمدی مسئولان ناشی می‌شود، تصریح کرد: تحلیل درستی نمی‌توان از فاجعه بیان کرد. ممکن است تروریستی باشد یا مجموعه‌ای از توطئه‌ها علیه مردم عراق، ولی نکته‌ای که به واقعیت نزدیک است، این است که باید کمیته حقیقت‌یاب در ذی قار تشکیل شود و تا ۴۸ ساعت آینده نخستین گزارش خود را ارائه کند.

وی افزود: ما منتظر چنین اقدامی هستیم تا ابعاد حادثه مشخص شود. در مجلس عراق میزبان اعضای کمیته حقیقت‌یاب خواهیم بود تا نتیجه تحقیقاتشان را اعلام کنند. این نتیجه هر چه باشد حتی اگر به زیان برخی مقام‌های ارشد کشور، باید اطلاع‌رسانی شود. فاجعه ابعاد بسیار بزرگی دارد. ما در شهر ذی قار هشت بیمارستان بزرگ داریم که بخش عمده‌ای از آن‌ها مستهلک شده‌اند و به بازسازی نیاز دارند که بیمارستان ناصریه ازجمله آن‌هاست؛ بیمارستانی که مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق حدود ۱۰ روز پیش افتتاح کرد و درواقع پروژه‌ای نیمه‌کاره بود که با عجله بازسازی و بخش‌هایی از آن افتتاح شد؛ ولی همچنان به رسیدگی و تعمیرات نیاز دارد.

الرکابی گفت: در کمیسیون پارلمانی که ساعاتی پیش حضور داشتم، موضوع پیگیری امور از وزیر کشور، استانداری ذی قار و نماینده وزیر بهداشت (عراق در حال حاضر وزیر بهداشت ندارد) مطرح و حتی موضوع استیضاح نخست‌وزیر مطرح شد. ما در ذی قار از زمانی که شیوع کرونا شکل جدی به خود گرفت، با مشکل تأمین دستگاه اکسیژن‌ساز مواجه بودیم و بار‌ها از مسئولان خواستیم این دستگاه را از ایران و کویت تأمین کنند، ولی بهای آن سنگین بود و دولت نمی‌توانست پرداخت کند.

در بحث بیمارستان‌ها وزارت بهداشت قصوری ندارد، ولی مشکل عمده از دولت است. دولت کاظمی نمی‌تواند ظرفیت‌های لازم را برای حل مشکلات کشور فراهم کند و دامنه این ناکارآمدی را در زمینه‌های دیگر ازجمله آب، وضعیت مدارس، انرژی برق و سوخت مشاهده می‌کنیم.

عراق درگیر بحران‌های از پیش طراحی شده

محمدعلی الحکیم، فعال رسانه‌ای عراق ازجمله تحلیلگرانی است که در بررسی ابعاد فاجعه بیمارستان ذی قار بر ابعاد خارجی و احتمال توطئه آمریکا و انگلیس در این‌گونه حوادث معتقد است. با وی دراین‌باره گفتگو کرده‌ایم.

آنا: درباره حادثه آتش‌سوزی بیمارستان امام حسین (ع)، علاوه بر موضوعی که در رابطه با ناکارآمدی مسئولان عراقی مطرح می‌شود، آیا موضوع توطئه در میان است؟ چه اینکه این حادثه شباهت‌های زیادی به حوادث مشابه در ایران و منطقه دارد.

حکیم: حادثه آتش‌سوزی در ایران و عراق از نظر ماهیتی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند، گرچه امنیت جمهوری اسلامی ایران با امنیت عراق به هم گره خورده است. حادثه عراق از اختلافات ریشه‌ای سیاسی نشئت می‌گیرد و در بطن آن می‌توان ردپای اختلافات حزبی و جناحی اعم از سنی، شیعه و کُرد را دریافت. متأسفانه دخالت کشور‌های منطقه و جهان و کشور‌های عربی در امور عراق بیش از حد زیاد شده است؛ در یک مورد دو روز پیش سفیر انگلیس در بغداد بر سر ماده ۵۷ قانون اساسی با رئیس فراکسیون قانونی پارلمان گفتگو می‌کردند.

دخالت‌های انگلیس در عراق بیش از حد شده‌است و تقریباً دو ماه پیش بود که سفیر انگلیس در عراق در اظهارنظری مشکوک گفت «امسال ملتهب و سخت است و تابستان گرمی در راه داریم». این نشان می‌دهد نقشه‌های کشور‌های استعمارگر در منطقه از پیش طراحی شده است و آن‌ها به هیچ وجه حاضر نیستند عراق را آرام بگذارند، زیرا در حالت آرام شدن و ثبات عراق، اوضاع منطقه دگرگون خواهد شد.

علت مخالفت محور شرارت با برقراری ثبات و امنیت در عراق چیست؟

حکیم: ثبات عراق و به‌ویژه قدرت گرفتن حشدالشعبی که توانست جلوی داعش و نقشه‌های پلید آمریکا، اسرائیل و متحدانشان بایستد، خطر بزرگی برای دشمن صهیونیستی و بعضی کشور‌های هم‌پیمان با کشور‌های استعمارگر منطقه به‌شمار می‌رود؛ بنابراین آن‌ها به هیچ وجه حاضر نیستند بگذارند عراق باثبات شود، زیرا ثبات عراق به هیچ وجه به نفعشان نیست.

کل امور و مشکلاتی که در عراق و به‌ویژه جنوب کشور مشاهده می‌کنیم نقشه‌های از پیش طراحی‌شده برای تحقق اهداف و اغراض شوم استعمارگران در عراق است. آمریکایی‌ها در ظاهر از افغانستان بعد از ۲۰ خارج شدند و حتی نتوانستند یک نیرو در برابر طالبان تربیت کنند؛ بنابراین نقشه‌های پلید آمریکا همچنان ادامه دارد و ادامه خواهد داشت.

آمریکایی‌ها حاضر نیستند منطقه را ترک کنند و خبر‌های رسیده نشان می‌دهد قرار است ۲ هزار و ۵۰۰ نیروی آمریکایی تا چند وقت دیگر وارد عراق شوند. هدف این نیرو‌ها فقط مواجهه با حشدالشعبی و نیرو‌های مورد حمایت ایران است. طبعاً اگر وارد عراق و با حشدالشعبی مواجه شوند، خطری جدی برای ثبات منطقه خواهد بود، زیرا آن‌ها به‌دنبال حفظ موجودیت اسرائیل هستند و ثبات اسرائیل برایشان از ثبات کل اروپا و آسیا مهم‌تر است.

 علاوه بر آتش‌سوزی‌ها، یکی از موضوعات مهم در عراق بحث ساقط کردن دکل‌های انتقال برق و خاموشی‌های اخیر در این کشور است که باعث افزایش ناآرامی‌ها و اعتراضات مردمی شده. آیا این موضوع تعمدی است؟

حکیم: چیزی که می‌بینم، این است که تعمدی در ماجرا وجود دارد. در ماجرای دکل‌های برق شرکت جنرال الکتریک آمریکا به هیج وجه اجازه نمی‌دهد شرکت‌های دیگر در حوزه انرژی دخالت کنند. شرکت زیمنس آلمان دو سال پیش اعلام کرده بود در مدت مدت کوتاهی (شاید یک سال) می‌توانند کل بحران برق را حل کنند، ولی جنرال الکتریک آن را قبول نکرد و اجازه نداد.

حدود یک ماه پیش سفیر آلمان در بغداد به نیابت از شرکت زیمنس مجدد اعلام کرد می‌توانند در مدت یک یا دو سال کل بحران برق را اداره کنند، ولی باز هم جنرال الکتریک و نیرو‌های آمریکایی اجازه ندادند.

متأسفانه تأثیر ورود و دخالت‌های واشنگتن در امور عراق خیلی قوی‌تر از قبل است و این تقصیر آمریکا نیست، بلکه تقصیر سیاسیون عراقی است که اجازه می‌دهند کشور‌های دیگر دخالت کنند و از آن‌ها اجازه می‌گیرند. ظاهراً بعضی‌ها رضایت آمریکا را به رضایت ملت خودشان و مرجعیت ترجیح می‌دهند و این بدبختی بزرگ ما در مقابل سیاسیونی است که غربگرا هستند.

زیمنس آلمان دو سال پیش اعلام کرده بود در مدت مدت کوتاهی می‌توانند کل بحران برق عراق را حل کند، ولی آمریکا قبول نکرد

معتقدم ایستادگی در مقابل بعضی از سیاست‌ها واقعاً افتخار است، زیرا ایجاد فتنه هدف اول و آخر غربی‌هاست و اجازه نمی‌دهند ملت آزادی‌خواه دولتی باثبات داشته باشند و در صلح و امنیت زندگی کنند. آن‌ها به هر نحوی دنبال ایجاد فتنه هستند. با توجه به تحولات کنونی بعید نیست تا چند روز آینده فضایی امنیتی را تجربه کنیم، زیرا برخی‌ها می‌خواهند موضوع بحران بیمارستان امام حسین (ع) از یاد مردم برود و مردم بر موضوع انتخابات متمرکز شوند.

به گزارش آنا، کارشناسان و تئوریسین‌های منطقه معتقدند محور شرارت با انجام تحرکاتی همچون آتش زدن بیمارستان‌ها، مکان‌های دولتی و خصوصی و نیز ساقط کردن دکل‌های انتقال برق در حال طراحی توطئه و ایجاد هرج و مرج و ناآرامی در میان کشور‌های محور مقاومت هستند تا بتوانند از این رهگذر آن‌ها را در راه تحقق منافع خود ناکام بگذارند و بتوانند غنایم را میان بازیگران اصلی تقسیم کنند.

منبع: آنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.