جلیل کوهپایه زاده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد آخرین وضعیت کرونا در کشور اظهار کرد: در دنیا اکثر کشورها شدیدا درگیر جهش جدید دلتا شده اند و با افزایش آمار مواجه اند. در ایران هم، اغلب شهرهای کشور به رنگ قرمز در آمده اند و مراجعات بیمارستانها به ویژه در کلان شهرهایی مثل تهران به سرعت در حال افزایش است .
کوهپایه زاده افزود: با توجه به پیک پنجم کرونا مراجعات به مراکز بهداشتی درمانی و بیمارستانی ما چه خصوصی و چه دولتی، افزایش پیدا کرده است و به لحاظ مراجعات به بخش های مختلف بیمارستانی و حتی بستری در بخشهای مراقبتهای ویژه تا امروز این حجم از مراجعات را در پیکهای قبلی نداشته ایم و این به عنوان یک رکورد خطرناک قابل ثبت است.
او ادامه داد: با هماهنگیهایی که با معاونت درمان استان و زیرمجموعههای ستاد کرونای استان تهران داشتیم، تصمیم بر آن شده تا تختهای بستری افزایش پیدا کند و بیمارستانهای بیشتری، بار کرونا را تحمل کنند.
او گفت: نکتهای که باعث شده حجم کادر درمانی، بیشتر شود این است که در پیکهای قبلی شاهد مراجعات کمتری از سوی مردم به بیمارستانها بودیم، اما در حال حاضر علاوه بر اطلاعرسانیهای که صورت میگیرد برخی از مراجعات غیر کرونایی در بیمارستانها همچنان ادامه دارد این در حالی است که میتوان این مراجعات را به بعد موکول کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: برخی از عملهای جراحی و یا اقدامات تشخیصی را میتوان به چند ماه آینده نیز موکول کرد و یا حتی برخی موارد را میتوان از طریق سرپایی حل کرد، اما توجیه این مسئله برای مردم راحت نیست، پیش از این مردم از ترس ابتلا به کرونا به اندازه کافی این موارد درمانی را به تعویق انداخته اند و در حال حاضر هم که به دلیل از بین رفتن ترس قبلی و مسئله عادی انگاری و همچنین عدم تحمل وضعیت بیماریشان، شاهد مراجعات غیرکرونایی هستیم، در این شرایط سعی ما بر این شده که سرعت ترخیص بیماران کرونایی و غیرکرونایی را در بیمارستانها بالا ببریم.
کوهپایه زاده گفت: همزمان با راه افتادن کلینیکهای تنفسی و کلینیک های سرپایی کووید برای بیمارانی که درمان تزریقی دارند در هر بیمارستانی، تعدادی تخت مشخص کردهایم و در تلاشیم تا یکی دو روز آینده این حجم درمانهای سرپایی تزریقی کووید را دو تا سه برابر افزایش دهیم که این مورد به خودی خود میتواند بار مراجعات و هجوم به تختهای بستری را به مقدار زیادی کاهش دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: از سوی دیگر با گستردگی واکسیناسیون در سنین بالای ۶۰ سال و با توجه به افزایش سرعت واکسیناسیون می توانیم مرگهای حاصل از بیماری را به شکل بالایی کاهش دهیم.
او ادامه داد: در حال حاضر وضعیت بیمارستانها وضعیت پیچیده ای است. ما یک سامانه ۶۰۷۰ هم داریم که به ما کمک میکند تا بتوانیم بیمارها را در بیمارستانها جانمایی کنیم، ولی به دلیل تعداد بی شمار مراجعان به بیمارستانها، سامانه ما نیز دیگر به اندازه کافی پاسخگو نیست. ما به شکل گستردهای در حال تصمیم گیریهای دقیق برای بهبود وضعیت بیمارستانها و توسعه درمانهای سرپایی هستیم و به هر حال با همکاری و تکیه بر خرد جمعی باید بتوانیم از این بحران عبور کنیم.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام /