سعید معین مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه طی یک ماه گذشته مبارزهای علیه ملخ صحرایی در کشور نداشتیم، اظهار کرد: بنابر آخرین آمار ۱۹ هزار و ۳ هکتار مبارزه با ملخ صحرایی در استانهای جنوبی صورت گرفته است.
او افزود: با توجه به بارشهای غیرمنتظره در شبه جزیره عربستان و استمرار این شرایط در ماههای آتی پیش بینی میشود که ملخهای صحرایی در زمستان وارد کشور شوند.
معین ادامه داد: با وجود شرایط کنونی بارش در شرق آفریقا و شمال هندوستان و پاکستان این احتمال وجود دارد که جمعیت ملخ صحرایی به سبب ازدیاد علف در صحرا و وضعیت مساعد مرتع افزایش یابد.
مدیر کل مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات درباره آخرین وضعیت مبارزه با ملخ بومی بیان کرد: تاکنون حدود ۱۷۸ هزار هکتار مبارزه با انواع ملخ بومی از جمله ملخ مراکشی در استان های مختلف انجام شده و همواره انتظار میرود که ظرف چند هفته آتی سطح مبارزه به ۲۰۰ هزار هکتار برسد.
او با اشاره به اینکه ملخهای تهران ارتباطی به ملخ صحرایی ندارند، بیان کرد: بنابر آمار تاکنون ۵ هزار هکتار مبارزه با ملخ بومی در استان تهران صورت گرفته که عمده آن در اطراف فرودگاه امام(ره) بوده است.
معین با اشاره به اینکه مشکلی در مبارزه با آفت ملخ در کشور نداریم، بیان کرد: با پیگیری های صورت گرفته، ستاد بحران ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ملخ صحرایی تصویب کرد که به دلیل جابه جایی دولت، تصویب آن از خزانه به زمان روی کار آمدن دولت جدید موکول شد که امیدواریم در ۲ ماهه نخست پاییز این امر صورت گیرد تا مشکلی در مبارزه نداشته باشیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه خسارتی از حیث ملخ صحرایی به باغات و مزارع نداشتیم، گفت: مبارزه با ملخ بومی و صحرایی در صحرا و مرتع انجام میشود که با این وجود خسارتی از این حیث نداشتیم.
او ادامه داد: در ماههای شهریور و مهر، سازمان هواشناسی جهانی وضعیت آب و هوای دنیا برای یک سال بعد را اعلام میکند که در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی در شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا، ملخها شروع به جفت گیری و تخم ریزی میکنند و هر سال جمعیت هر نسل ۲ برابر میشود که با این وجود احتمال حمله در زمستان به شدت افزایش مییابد، چنانچه شرایط آب و هوایی مرطوب و خنک نباشد، شرایط برای آفت نامناسب است که در این صورت جمعیت ملخ نمیتواند افزایش یابد و از کشوری به کشور دیگر منتقل شود.
معین در پایان تصریح کرد: مبارزه علیه ملخ بومی تا اوایل شهریور بسته به شرایط آب و هوایی و توپوگرافی هر منطقه در استانهای سردسیر و کوهستانی ادامه دارد.
انتهای پیام/