به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، سروش ابراهیمی، مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: مگس زیتون یک آفت عمومی محسوب میشود و بر اساس قانون مبارزه با آن بر عهده باغدار است.
او افزود: مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان با تهیه ۵۰ درصد نهادههای مورد نیاز مبارزه با آفت و نیز دراختیار گذاشتن تجهیزات سمپاشی زمینه را برای مشارکت فعال باغداران در مبارزه با این آفت فراهم کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار با بیان اینکه سطح زیر کشت زیتون در رودبار ۹هزار و ۲۵۲ هکتار است گفت: ۲ هزار هکتار از این باغها به دلیل سنتی بودن درگیر آفت مگس زیتون است.
سروش ابراهیمی با تاکید بر اینکه مدیریت تلفیقی آفت مگس زیتون بهترین راه کنترل این آفت است، از مصرف بی رویه سموم شیمیایی در باغهای زیتون ابراز نگرانی کرد و افزود: باغداران باید از روشهای مبارزه تلفیقی از جمله نصب کارت زرد، نصب تلههای فرمونی و غذایی، طعمه پاشی و در صورت لزوم سمپاشی پوششی استفاده کنند.
او گفت: استفاده از شیوههای مبارزه تلفیقی، هرس اصولی، کنترل سایر آفات و بیماریها، تغذیه صحیح، آبیاری تحت فشار و مدیریت کف باغ تاثیر به سزایی در کنترل آفت مگس زیتون و کاهش مصرف سموم شیمیایی خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار افزود: امسال با توجه به اینکه پیش بینی میشد سال آور زیتون باشد، به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی و وزش بادهای گرم در زمان گرده افشانی و گلدهی شاهد کاهش عملکرد در این باغها هستیم.
سروش ابراهیمی با اشاره به اینکه عملیات پایش و رد یابی آفت مگس زیتون با راه اندازی ۵ ایستگاه پیش آگاهی از نیمه دوم اسفند پارسال آغاز شده است گفت: طبق آمار ایستگاههای پیش آگاهی احتمال بروز خسارت پیش از موعد در میوه زیتون وجود دارد که در صورت مبارزه نکردن با آفات، خسارت جبران ناپذیری به محصول وارد خواهد شد.
او تصریح کرد: جهاد کشاورزی رودبار برای یکپارچگی عملیات مبارزه و کنترل آفت در باغهای سنتی در صورت مشارکت باغداران و معرفی نماینده باغداران، پروتئین، سم و سمپاش را رایگان به باغداران میدهد و فقط هزینه کارگران بر عهده باغداران سنتی خواهد بود.
انتهای پیام/م.ی