به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، اکبری، سرپرست جهاد کشاورزی کبودراهنگ با بیان اینکه برداشت گلرنگ تا پایان تیر ادامه دارد گفت: پیش بینی میشود در هر هکتار بیش از ۴۰۰ کیلوگرم دانه روغنی گلرنگ از مزارع این شهرستان برداشت شود.
او با اشاره به اینکه گیاه گلرنگ در تناوب زراعی جایگزین مناسب برای گیاهان پر آب بر است، افزود: این گیاه مقاوم در برابر خشکسالی یکی از الگوهای کشت در استان همدان است.
سرپرست جهاد کشاورزی کبودراهنگ با با بیان اینکه گیاه گلرنگ یکی از گیاهانی است که با کمترین میزان مصرف آب، بیشترین بهره وری و تولید را دارد، گفت: این محصول به شکل تضمینی هر کیلوگرم ۱۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری میشود.
اکبری گفت: استان همدان جایگاه نخست کشت گلرنگ در کشور را دارد.
گلرنگ که به ترکی به آن «فطیر گلی» گفته میشود، بومی ایران بوده و از قدیم الایام جهت رنگرزی و تزئین فطیر و به عنوان گیاه داروئی مورد استفاده قرار میگرفت. اما امروزه از دانه گلرنگ که شبیه گندم و به رنگ سفید است، روغن استخراج میشود که بسیار با ارزش است؛ بنابراین از گلچههای گلرنگ به عنوان گیاه داروئی، همچنین در رنگرزی و تزئین، از دانه برای استخراج روغن و از شاخ و برگ آن به عنوان علوفه دام استفاده میشود.
۱- گلرنگ نسبت به سایر دانههای روغنی به خشکی مقاومتر است و به راحتی میتوان آن را به شکل دیم کشت کرد. (حداقل بارندگی ۳۰۰ میلی متر)
۲- گیاهچههای گلرنگ دمای ۷ درجه زیر صفر و در بعضی ارقام تا ۱۲ درجه زیر صفر را نیز تحمل میکنند.
۳- مزارع گلرنگ به دلیل فراوانی گرده و شهد، زنبورهای عسل را به خود جلب میکنند.
۴- گلرنگ نسبت به شوری خاک مقاوم است.
این دانه روغنی در درمان بیماریهای ضد التهاب، کمک به درمان ناباروری، کاهش کلسترول کمک میکند.
میوه گلرنگ دارای پروتیین و حدود ۶۰٪ روغن است که اگر به طریقه فشار سرد به دست آید، روغن خوبی برای تغذیه است.
این روغن حدود ۷٪ اسیدهای چرب اشباع شده، ۲۰٪ اسید اولئیک، ۶۵ ٪ اسید لینولئیک و ۵٪ اسید لینولنیک دارد.
انتهای پیام/د.ا