کارشناس ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانه‌ها آستان قدس رضوی گفت: از تنها نسخه خطی کتاب کشف‌المهم فی طریق خبر غدیر خم اثر سیدهاشم حسینی بحرانی در کتابخانه آستان قدس رضوی رونمایی شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سیدرضا صداقت حسینی کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در آیین معرفی و رونمایی از کتاب کشف المهم فی طریق خبر غدیر خم، گفت: این کتاب اثر سیدهاشم حسینی بحرانی و تنها نسخه خطی از این اثر در کتابخانه‌های ایران است.

او افزود: این کتاب به زبان عربی و در بیان حدیث شریف غدیر خم در سه باب تالیف شده است که باب نخست در خصوص اخباری است که از طریق شیعه امامیه در مورد واقعه غدیر وارد شده و مشتمل بر ۳۶ حدیث همراه با سلسله اسناد آن است.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: باب دوم شامل اخبار و روایاتی است که از طریق اهل سنت در مورد واقعه غدیر رسیده و دارای ۸۸ حدیث همراه با سلسله سند آن است و در نهایت باب سوم شامل نصوص پیامبر (ص) بر ولایت امیرالمؤمنین از طریق شیعه امامیه و حاوی ۴۳ حدیث است.


بیشتر بخوانید


صداقت حسینی بیان کرد: مؤلف در این کتاب درصدد اثبات ولایت حضرت علی (ع) از طریق اثبات احتیاج مردم به امام و تواتر حدیث غدیر است.

او به بیان ویژگی‌های ظاهری این کتاب پرداخت و تصریح کرد: این اثر که با عبارت بسمله، الحمدلله الملک الحق المبین باعث الانبیاء آغاز و با عبارت و الطلحه و الزبیر و ساقوا ذکر الرواه من الصحابه و غیرهم تمّ الکتاب پایان می‌یابد، دارای ۴۳ برگ ۲۴ سطری است که در ذی القعده سال ۱۱۰۱ به خط نسخ کتابت و توسط رضا نایینی در سال ۱۳۱۱ وقف حرم مطهر رضوی شده است.

کارشناس ارزشیابی و ثبت نسخ خطی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی صحت محتوای این اثر و خطی بودن این نسخه را از دلایل ارزش، اهمیت و نفاست آن دانست و تاکید کرد: نسخه رونمایی شده بنابر توضیحات برگ آخر، به رؤیت مؤلف رسیده و توسط علی بن سلیمان بحرانی در حضور وی در دهم جمادی‌الثانی۱۱۰۲ هجری قمری مقابله و تصحیح شده که این مطلب نشان‌دهنده صحیح بودن محتوای آن است.

سیدهاشم حسینی بحرانی از فقها، محدثین و مفسّرین شیعه در قرن ۱۲ هجری و از شاگردان فخرالدین طریحی نجفی و استاد شیخ حر آملی و شیخ حسن بحرانی و صاحب آثار و تألیفات متعددی همانند البرهان فی تفسیر القرآن، معالم الزّلفی، مدینة المعاجز و تبصرة الولی است که ۴۱ نسخه خطی از تألیفات و آثار وی در مرکز نسخ خطی کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

انتهای پیام//ف.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.