مجید آذر کیش مشاور تحصیلی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نکات مهمی که در انتخاب رشته باید به آن توجه شود، اظهار کرد: در انتخاب رشته باید به فاکتورهای مهمی توجه شود.
او افزود: شخصیت فرد، محیط کاری رشته قبولی، بومی بودن آن رشته و ... در انتخاب رشته مهم هستند. انتخاب رشتههای بومی استانی، بومی قطبی یا ناحیهای شانس پذیرش داوطلبان را افزایش میدهند.
آذرکیش تصریح کرد: مهمترین ملاک انتخاب رشته، شخصیت فرد است؛ چرا که برای مثال اگر او رشته پیراپزشکی را انتخاب کرد باید بتواند در محیط بیمارستانی با انرژی فعالیت کند و این موضوع به شدت حائز اهمیت است.
این مشاور تحصیلی درباره مافیای کنکور گفت: برخی از مشاوران خیلی راحت با تکنیکهای خاص به تبلیغات کار خود و جذاب کردن انتخاب رشته اقدام میکنند. این تبلیغات در باطن فریبنده هستند و نمیتوانند انتظار داوطلب را برآورده کنند.
آذرکیش گفت: خیلی از موضوعات مختلفی وجود دارد که بتواند انتخاب رشته را تا حدودی پیچش دهد و آن را جذابتر به نظر رساند. خیلی از موسسات و مشاور کنکور با کارنامههای سوابق تحصیلی سالهای قبل استفاده میکنند و آن را به انتخاب رشته معجزه آسای خود ربط میدهند.
او بیان کرد: برخیها مدعی هستند که با رتبه ۱۲۶ هزار در دانشگاه تهران یا شریف قبولی داده اند، اما این قبولی بستگی به رشته دارد. برای مثال، رشته حقوق دانشگاه تهران واحد پردیس کیش بدون کنکور داوطلب میپذیرد و نیازی به رتبه کنکور سراسری ندارد و صرفا بدون کنکور هر فردی میتواند وارد آن شود و ادامه تحصیل دهد.
آذرکیش تاکید کرد: هیچ معجزهای در انتخاب رشته سهمیم نیست و تنها نکته مهم این است که برخی از فاکتورهای اصولی را رعایت کنیم تا بتوانیم مطابق رتبه خود به نتیجه مورد قبول برسیم و نباید فریب انسانهای فرصت طلب را بخوریم.
این مشاور تحصیلی گفت: برخی باورهای غلط در خصوص چیدمان انتخاب رشته وجود دارد و برخی از مراجعانی که نزد بنده میآیند فکر میکنند که اگر رشتهای را در اولویتهای بالاتر انتخاب کنند احتمال قبولیشان افزایش مییابد، در صورتی که این موضوع درست نیست.
آذرکیش بیان کرد: توجه به بومی پذیری هر رشته یکی دیگر از ملاکهای قبولی در انتخاب رشته است. اگر داوطلبی از میان تمام رشتههای موجود باید تنها ۱۵۰ رشته را انتخاب کند و مابقی را حذف، به حذف رشتههایی میپردازد که بومی خود محسوب میشود و از این موضوع خبر ندارند که آن رشته شانس قبولی بیشتری برایشان دارد.
این مشاور تحصیلی افزود: ملاکهای انتخاب رشته بسیار ساده بوده و در صورت رعایت کردن میتوان به نتیجه مطلوب رسید؛ بنابراین کلمه معجزه در انتخاب رشته که از زبان برخی مشاوران مطرح میشود، بحث جذب و تبلیغاتی است که از سوی برخی سودجویان بیان میشود.
آذرکیش درباره درستترین و اصولیترین راه برای انتخاب رشته داوطلبان گفت: اگر مطالب گفته شده بالا را داوطلبان یا دانش آموزان کنکوری طی کنند به نتیجه دلخواه خود دست مییابند. آنها در ابتدا باید به سمت تستهای شخصیت شناسی اقدام کنند تا بتوانند متناسب با شخصیت خود دست به اقدام رشته بزنند و با شناخت کافی گام بردارند.
این مشاور تحصیلی اضافه کرد: داوطلبان باید قبل از زمان انتخاب رشته شناخت کاملی از آنها پیدا کنند تا بتوانند موفق شوند. برای مثال، در رشته تجربی بیش از ۲۰۰ کد رشته در دفترچه انتخاب رشته وجود دارد، در صورتی که تمام داوطلبان شاید ۱۵ الی ۱۶ از این رشتهها را بشناسند و به انتخاب آنها بپردازند.
آذرکیش تاکید کرد: اگر داوطلبان تمام رشتهها را بشناسند صد درصد با رشتههایی که متناسب شخصیت آنها هستند آشنا خواهند شد و با ارتباط گیری بیشتر در آن موفق شوند. برخی از رشتهها آینده شغلی بهتری دارند و با توجه به اینکه دنیا در حال رفتن به سمت تکنولوژی است؛ بنابراین پیشرفت این قبیل از رشتهها هم زیاد است.
او گفت: تمام توضیحات دفترچه انتخاب رشته باید با دقت مرور شود تا افراد بتوانند خودشان انتخاب رشته کنند و حتی اگر نیاز به راهنمایی مشاور داشتند حواس خود را جمع کنند تا فریب تبلیغاتی که صرفا جنبه ظاهر سازی را دارد، نخورند.
این مشاور تحصیلی اضافه کرد: بنده به عنوان مشاور تحصیلی وقتی کارنامههای قبولی منتشر شده از سوی مافیای کنکور را مشاهده کنم باورم میشود؛ چرا که اگر آن را از سایت سازمان سنجش استعلام بگیری، دقیقا همان موضوع ذکر شده و هیچ شک و تردیدی در خصوص درستی یا نادرستی آن به وجود نمیآیند، اما اگر همان کد رشته را در دفترچه سال قبل کنکور بررسی کنیم متوجه میشویم که آن رشته موضوعی که برخی موسسات مطرح میکنند، نیست.
آذرکیش بیان کرد: برای مثال، برخی از موسسات قبولی را به عنوان روزانه جلوه میدهند، در صورتی که آن قبولی در دانشگاههای پردیس بوده یا رشتههایی با سوابق تحصیلی را جایگزین رشتههای با کنکور به عنوان معجزه انتخاب رشته میکنند.
این مشاور تحصیلی افزود: اگر داوطلبان تکنیکهای انتخاب رشته را بدانند دیگر فریب مافیای کنکور را نمیخورند و توصیه بنده به آنها این است که در صورت مشاهده این قبیل از کارنامهها حتما به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و کد رشته را با دفترچه سالهای قبل تطبیق دهند تا با واقعیت و دیدبهتری بتوانند انتخاب رشته کنند و درگیر حواشی نشوند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/