به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از دویچه وله فارسی به گزارش جروزالم پست؛ بر اساس مطالعهای که بر روی ۷۵ هزار بیمار از سراسر دنیا انجام و نتایج آن سوم ماه اوت در مجله علمی PLoS One منتشر گردیده، ثابت شده که تزریق سالانه واکسن آنفلوآنزا خطر سکته مغزی، سپسیس و لخته شدن خون یا DVT را در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کاهش میدهد.
تجزیه و تحلیلهای این مطالعه نشان داد افرادی که واکسن آنفلوآنزا نزدهاند، بهطور قابلتوجهی بیشتر از دریافتکنندگان این واکسن، (بیش از ۲۰ درصد) در اثر ابتلا به کووید ۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بستری شدهاند. آنها همچنین بیشتر به بخش اورژانس مراجعه کردهاند (بیش از ۵۸ درصد)، خطر ابتلا به سپسیس یا مسمومیت خونی در آنها بیش از ۴۵ درصد و خطر ابتلا به سکته مغزی و لخته شدن خون بهترتیب بالای ۵۸ درصد و ۴۰ درصد بوده است.
اگرچه هنوز بهطور دقیق مشخص نشده که واکسن آنفلوآنزا چگونه در برابر کووید ۱۹ محافظت میکند، اما محققان حدس میزنند که این واکسن ممکن است سیستم ایمنی ذاتی را که از بدو تولد با انسان است، تقویت کند. سیستم ایمنی ذاتی با سیستم ایمنی اکتسابی متفاوت است و بهسرعت با تمامی عوامل بیماریزا و بیگانه که وارد بدن میشوند مبارزه میکند.
بنا به تاکید محققان، ضروری است که مردم واکسن کووید ۱۹ و همچنین واکسن سالانه آنفلوآنزا را دریافت کنند، زیرا ترویج تزریق واکسن آنفلوآنزا میتواند به جمعیت جهان در جلوگیری از شیوع همزمان آنفلوآنزا و ویروس کرونا کمک کند.
انتهای پیام/