احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر نحوه قیمت گذاری خودروهای داخلی و اینکه آیا خودروسازان میتوانند خود اقدام به قیمت گذاری خودرو کنند؟ گفت: شورای رقابت وظیفه قیمت گذاری خودروهای داخلی را دارد اما متاسفانه اکنون زیر قیمت تمام شده نرخ تعیین می کند.
او گفت: زیان خودروسازان بالغ بر ۸۵ هزار میلیارد تومان شده است. ما میگوییم باید از تجربه دهه ۷۰ استفاده کنند و اجازه دهند خودرو در حاشیه بازار به فروش رود.
دبیر انجمن خودروسازان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به آمار تولید خودروسازان و کاهش تولید برخی از خودروهای داخلی و اینکه آیا برخی از خودروهای داخلی مانند پژو ۲۰۶ تیپ ۲ که در طرحهای پیش فروش و فروش فوق العاده دیگر حضور ندارد، قرار است از خط تولید خارج شود؟ گفت: این جزئیات باید از خودروساز پرسیده شود، اما آنچه مسلم است خودروسازان سعی میکنند خودروهای جدید به بازار عرضه شود، به طور مثل اکنون خودروسازان خودروهای جدید تارا و شاهین را به بازار عرضه می کنند.
او ادامه داد: بر اساس استانداردهای اجباری کشور ممکن است برخی از خودروها استاندارد لازم را نگیرند و از خط تولید خارج شوند. این ادعا وجود ندارد که ۲۰۶ استاندارد لازم را ندارد، اما به هر ترتیب برنامه هر شرکت را تولیدکننده مشخص میکند و تصمیم میگیرد چه خودرویی را تولید کند.
بیشتر بخوانید
دبیر انجمن خودروسازان در پاسخ به چرایی فروش بیشتر خودروهای جدید مانند راناپلاس و دنا پلاس نسبت به گذشته، گفت: وقتی شورای رقابت زیر قیمت تمام شده برای خودروسازان قیمت تعیین میکند، بهتر است که خودروهای گرانتر را پیش فروش کنند تا کمتر زیان ببینند.
نعمت بخش تشریح کرد: ایران خودرو سال گذشته متوسط روی هر خودرو ۳۵ میلیون تومان زیان کرد در صورتی که اختلاف قیمت با بازار بیش از ۱۰۰ میلیون تومان است. متاسفانه سیستم قیمت گذاری معیوب است که امیدواریم در دولت جدید برای این سیستم تصمیم جدید بگیرند.
دبیر انجمن خودروسازان گفت: در دولت قبل متاسفانه شهامت تصمیم گیری برای قیمت خودرو وجود نداشت و امیدوارم در دولت جدید تصمیم درستی برای قیمت گرفته شود. نباید اینطور باشد که خودروساز با زیان بفروشد.
انتهای پیام/
من و این همه خوشبختی محاله
الان سه ساله ی تفریح نبرمشون.
وقتی نمیتونید و خودتونم میگید زیان ده هستن دیگه چرا ادامه میدید؟انحصار تا کی ؟قرار نیست که ۸۰میلیون نفر به خاطر بیکاری چند هزار نفر شاغل در خودروسازی تا ابد جون و سرمایه ی خودشونو بریزن دور.تنها راه اینه که واردات خودرو کاملا آزاد بشه و خودروسازی ایرانی واسه ماشینایی که وارد میشن قطعات و خدمات پس از فروش ارائه بدن،اینجوری هم مردم ماشین درست حسابی سوار میشن هم کارگرا بیکار نمیشن،فقط من مطمئنم یه سری هستن که عمدا این کارو نمیکنن چون تا زمانی که این آشغالا رو بدن دست مردم اینام نونشون تو روغنه...به امید روزی که همه مردم ایران ماشینایی در شآن خودشون بتونن سوار شن