غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشکلات شرکتهای دانش بنیان در زمینه بازارسازی اظهار کرد: برای دستیابی به هدف توسعه دانشبنیانها، پارکهای علم و فناوری دارای ظرفیت قابل توجهی هستند و به همین علت در هر استانی باید یک مرکز رشد ایجاد شود.
رحیمی گفت: بر اساس آمار استان البرز فروش محصولات فناور شرکتها قابل توجه بوده و پارک علم و فناوری این استان توانسته از میانگین کشوری بالاتر رود.
او افزود: محدوده پیگیری این موضوع بر عهده مسئولان پارک استانی و شهرستانی و فرمانداران و نمایندگان است تا با مدیریت آنها بتوانیم در هر شهرستانی یک مرکز رشد ایجاد کنیم و مشارکتهایی در این زمینه صورت گیرد.
رحیمی تصریح کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قول داده که هر جا توانستیم زیرساختهایی فراهم کنیم آنها هم تجهیزاتی را فرام کنند تا یک مرکز رشد در واحدهای متعدد شکل گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این موضوع به عنوان یک سیاست هم اکنون در حال پیگیری است و تعداد قابل توجهی از شهرستانهای کشور هم به ایجاد مرکز رشد اقدام کرده اند و ما باید آنها را ادامه دهیم تا دو سال آینده تمامی شهرستانهای کشور یک واحد رشد فناور داشته باشند.
رحیمی تصریح کرد: توجه ویژه به فناوری و توسعه فناوری، تقویت کانونها و مراکز نو آوری، اثر بخشی اجتماعی و مهارت آموزی باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم اضافه کرد: بازارسازی در بخش دانشبنیان به ویژه شرکتهای تازه تاسیس با مشکلات و سختیهایی روبررو است که بسیاری از شرکتهایی که تازهکار هستند زمین میخورند بنابراین باید پارکهای علم و فناوری تمهیدات ویژهای را در این زمینه داشته باشند.
رحیمی گفت: هر شرکت نوپا امکان زمین خوردن دارد و مراکز حامی آن مانند مراکز رشد و نوآوری باید با حمایتهای همه جانبه از بروز آن جلوگیری کنند. توسعه مراکز رشد و واحدهای فناور و واحدهای نوآوری و توسعه پارکهای علوم و فناوری نوید دهنده تبدیل دانشگاههای ما به سمت نسل دوم و سوم است. اشتغال دانشجویی بر عهده وزارت علوم نیست بلکه وزارت علوم باید برنامههای را ایجاد کند که توان ورود به بازار کار را داشته باشند. ما کماکان مشکل جذب دانش آموختگان دانشگاهی را داریم.
وی ادامه داد: اکنون تسهیلات با سود کمتر در بخش دانشبنیان ارائه میشود و این اقدام نقش موثری در توسعه دانش بنیانها و استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتهای علمی برای توسعه در بخشهای مختلف دارد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: دانش بنیانها حاوی برنامههای راهبردی کلان دانشگاهی هستند که بایستی با شرایط محیطی بومیسازی شوند تا بتوانیم برنامه ریزیهای مناسب را در حوزه بکارگیری هر چه بهتر از ظرفیتهای دانشبنیان داشته باشیم و گامهای موثری را در این زمینه برداریم.
انتهای پیام/