به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مهدی بماندشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج گفت: بروسلوز (تب مالت) بیماری واگیردار مشترک بین انسان و دام است که احتمال شیوع این بیماری در فصل تابستان به دلیل افزایش مصرف مواد لبنی بیشتر میشود.
او افزود: از علائم این بیماری در انسان میتوان به تب مواج، عرق شدید، سردرد، ضعف، کاهش وزن، افسردگی، درد کمر، پشت و مفاصل اشاره کرد.
بماندشتی تصریح کرد: بیماری بروسلوز به دلیل ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و از دست دادن ارزش اقتصادی دام دارای اهمیت است و علاوه بر بعد اقتصادی از لحاظ مشترک بودن این بیماری بین انسان و دام، اهمیت ویژهای دارد.
او از دامداران درخواست کرد، به منظور پیشگیری از شیوع بیماری تب مالت، دامها را علیه این بیماری واکسینه کنند تا از ابتلا و سرایت این بیماری به انسانها جلوگیری شود.
بماندشتی با اشاره به رعایت نکاتی در این فصل گفت: دامداران در صورت وجود خراش یا زخم بر روی دست از شیردوشی اجتناب کنند و دام تلف شده، سقط شده و ترشحات رحمی دامهای آلوده را سوزانده یا به مقدار کافی بر روی آنها مواد ضدعفونی کننده ریخته و به طور بهداشتی دفن کنند یا بسوزانند.
رئیس شبکه دامپزشکی فهرج افزود: خودداری از مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه، مصرف نکردن گوشت فاقد مهر و لیبل بهداشتی، استفاده از تجهیزات حفاظتی همچون دستکش و ماسک در ارتباط با دام از جمله اقدامات مهم در پیشگیری از بروز بیماری تب مالت است.
او گفت: واکسیناسیون دام ها، شناسایی و حذف دامهای آلوده و آموزش افراد جامعه و دامداران از مهمترین راههای کاهش بیماری در جمعیت حیوانی و انسانی است.
انتهای پیام/ب