به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، آیتالله لطفالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس در دیدار رئیس شورا و شهردار منتخب شیراز با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با نامیدن شیراز به نام "سومین حرم اهل بیت (ع) " مسیر درست حرکت را مشخص فرمودند، تاکید کرد: امروز حرم سوم، باید مسئله محوری و اصلی مدیریت شهری شیراز باشد نه یک موضوع فرعی و حاشیهای.
او، ضمن درود به روان پاک شهدا و همه کسانیکه در مسیر انقلاب زحمت کشیدند، افزود: امروز نگاه آنها به عملکرد مسئولان است، لذا از روح همه آنها استمداد میطلبیم که انشاءالله در مسیر مستقیم اسلام و انقلاب اسلامی بتوانیم راه را ادامه دهیم.
آیتالله دژکام با بیان اینکه در رابطه با شیراز و مسائل مختلف آن اعم از عمرانی، توسعه شهر، فرهنگی و دینی خط و خطوطی قبل از انقلاب برای ما کشیده شد، گفت: خطوطی که در زمان طاغوت ترسیم کردند مورد رضایت طیف متدین و حتی عامه جامعه نبوده و متعلق به پیش از انقلاب است، اما امروز و ۴۰ سال بعد از پیروزی انقلاب هنوز آب از همان جوی میرود و متاسفانه خیلی مسائل هنوز تغییر ماهوی پیدا نکرده بنابراین مسئله امروز ما اینست.
امام جمعه شیراز بیان کرد: برخی دوستان احساس میکنند شیراز فقط چند پل یا زیرگذر کم دارد که بشود یک شهر مطلوب، خیر اینگونه نیست، اینکه پل در چه راستایی تاسیس میشود و نگاه شهرسازی و حتی فرهنگی به این پل چگونه و فلسفه احداث آن چه بوده مطرح است. بهره معنوی پل کدام است؟
آیتالله دژکام تاکید کرد: مهمترین مسئلهای که شورای شهر در آن دخیل است و شهرداری بعد از شورای شهر باید به آن ورود کند و بقیه دستگاهها را باید با آن هماهنگ کنیم این است که ما این جریان را باید متحول کنیم و مقام معظم رهبری، بنیانگذاری و طراحی این کار را کردهاند؛ یعنی شیراز را حرم سوم اهل بیت نامیدند.
او ادامه داد: وقتی این موضوع (حرم سوم) به عنوان هدف و آرمان تعیین شده و نگاه به سمت شکل دادن حرم سوم متمایل میشود یعنی اینکه کارها از عمرانی تا فرهنگی متفاوت خواهد شد. رهبری جهت حرکت این رودخانه را تغییر داد که بعد از ۴۰ سال در شیراز همان مسیر (پیش از انقلاب) را نرویم.
آیتالله دژکام، ایجاد کمیسیون حرم سوم از سوی شورای ششم شیراز را نشاندهنده شروع یک جهتگیری درست و آن را مهمترین مسئله دانست و گفت: تحقق الزامات و اقتضائات سومین حرم اهل بیت (ع) بودن باید به عنوان مهمترین رویکرد شورا تلقی شود نه فقط به عنوان یکی از کارها، همه باید حس کنند مسئله حرم سوم مسئله جدی شهر است نه مسئله فرعی و حاشیه ای.
امام جمعه شیراز با یادآوری اینکه این قضیه را رهبری مشخص کرده و اگر این رویکرد را ما در بحث عمرانی و فرهنگی و اجتماعی بیاوریم دقیقا مشخص میشود که ما باید به کدام قسمت شهر ویژه نگاه کنیم؟، گفت: متاسفانه اطراف حرم بزرگترین معضلات شهری را داریم، هم از نظر ترافیک، ساخت و ساز، فرهنگی و مسائل اجتماعی.
نماینده ولی فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد: شیراز باید تبدیل به شیرازِ جنت تراز شده و حس و حال معنوی ایجاد شود و هر چه غیر از این تصور و برای آینده شیراز برنامه ریزی کنیم به نتیجه نخواهیم رسید.
امام جمعه شیراز تاکید کرد که همه باید به تولیت جدید حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) کمک دهیم تا این حرم مقدس را آباد کنیم، جایی که مرکز نماز جمعه و حرم مطهر آنجا است.
او با بیان اینکه اعتقاد دارد یکسری از مراکز فرهنگی و اجرایی باید در بافت حرم مستقر شود، گفت: امروز ستاد بازسازی عتبات عالیات آنجا قرار دارد و کانون مساجد و ستاد امر به معروف و نهی از منکر را هم باید همان جا مستقر کرد تا مردم احساس کنند که آباد و یک مرکز دینی است نه اینکه فقط حرم و بازار به چشم آید و در کنار آن انبوهی از آسیبهای فرهنگی و اجتماعی.
امام جمعه شیراز گفت: بحث معنویت از آن جهت بسیار مهم است که اگر در کشور معنویت از دست برود، هر چند جهات مادی را توسعه دهیم، به جایی نمیرسیم و در آخر طبق الگوی غرب میشود. حال اگر ما بخواهیم الگوی معنوی خود را برای توسعه بافتها و مسائل عمرانی و ساختاری بیاوریم میبینید چقدر تغییر باید ایجاد شود.
آیتالله دژکام با بیان اینکه سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری باید برای هویت سازی دینی و فرهنگی شیراز اقدام کند و در این راستا باید از همه کمک بگیری، گفت: امروز آغوش ما باید برای پذیرش جریانهای مختلف بازتر باشد، نگاه آقای رئیس و دولت ایشان همین است و مقام معظم رهبری نیز این موضوع را تایید کردند.
امام جمعه شیراز گفت: راهبری را با فکر اصیل انقلابی انجام دهید، اما به شکلی که دیگران همراه شوند نه اینکه از قطار انقلاب پیاده شوند. امروز نیاز داریم این جهت را تقویت کنیم و الحمدالله با رویکرد عزیزان من مطمئنم به این سمت خواهیم رفت.
او با اشاره به اینکه باید کار را با لطافت پیش برد، گفت: گاهی اوقات برخی دوستان ما از اینکه برای تبیین اهدافشان و اجرای پروژه هایشان ادب و هنر و ظرافت را به کمک بگیرند پرهیز میکنند و در نتیجه عدهای در مقابل زاویه میگیرند. این تعبیر خود رهبری است که اهدافمان را باید هنرمندانه پیش ببریم.
امام جمعه شیراز ادامه داد: برخی از ما مدیران اجرایی و فرهنگی ابتداییترین مسائل آداب را کم اهمیت میشمریم درحالیکه همین موارد سبب ارتباط ما میشود، ما اگر خوب گلستان سعدی را بخوانیم نه تنها زمینه پیوند ما با همه شهر بلکه با همه کشور و همه کشورهای فارسی زبان خواهد شد، اما در این قسمت کوتاهی کردیم.
آیتالله دژکام با تاکید بر اینکه مدیر فرهنگی باید فن کار را بلد بوده و کسی باشد که یک نگاه فرهنگی و هنرمندانه القا کند تاکید کرد که اگر نتوانیم چنین کسی را به میدان بیاوریم همین است که بقیه او را بازی میدهند.
او ادامه داد: مدیر فرهنگی شهر، چهره فرهنگی واقعی باشد و توانمندی خود را نشان دهد تا کسانی که در پشت صحنه قرار دارند حساب کار را بکنند. حدود ۱۵ سال است که بعضی از افراد سر این مسئله را گرفته و رها نمیکنند. ما باید نیروی فرهنگی متناسب با خود را بگذاریم و کار به مرور درست میشود.
امام جمعه شیراز با تاکید براینکه از باب مشورت در خدمت همه مسئولان خواهد بود، تصریح کرد: در مسائل شهرداری و عزل و نصب مدیران و معاونان و دیگر اعضای این مجموعه به هیچ وجه دخالتی نمیکنم. ما باید بگذاریم هر بزرگواری در مسئولیت خودش احساس مسئولیت کند و هر کس حیطه عمل خودش را دقیق بیابد. در این صورت نتیجه بهتری خواهیم داشت، اما باید همفکر باشیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: ما میخواهیم هم اهداف را نگه داریم هم مردم را هماهنگ کنیم و این دو موضوع با هم مسلما هنرمندی و سلیقه لازم دارد و گاهی صبوری میخواهد، یعنی عجله کردن باعث میشود نتیجه نگیریم.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز در این جلسه، گزارشی از روند انتخاب شهردار شیراز توسط آن شورا، ارائه داد.
انتهای پیام/