به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، سید هادی حسینی بیدار ، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان بیان کرد: با توجه به تنش آبی به وجود آمده آبرسانی به ۱۶۱ روستای همدان از طریق تانکر پیش بینی شده بود که با مدیریت آب و فاضلاب این میزان به ۵۶ روستا کاهش یافت.
او اضافه کرد: میزان بارندگی امسال را نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۴۴ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۳ درصد کاهش داشته است که این میزان کاهش در ۵۰ سال گذشته کم سابقه است با این وجود شرکت آب و فاضلاب و آب منطقهای برای مدیریت تامین آب تلاش کردند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان اظهار داشت: با وجود کاهش بارندگی و افزایش ۲.۵ تا ۳.۵ درجهای دمای هوای استان، اجازه قطعی آب در شهرستانها داده نشد؛ آب شهر همدان نیز با مدیریت فشار در شبکه مدیریت شد.
حسینی بیدار بیان کرد: میزان تولید آب در سال ۸۶ حدود یک هزار و ۹۵۰ لیتر در ثانیه بود که هم اینک با وجود گذشت ۱۴ سال به یک هزار ۷۵۰ لیتر کاهش داشته است.
او با بیان اینکه آب منابع سطحی در حال اضطرار استفاده میشود گفت: از هفت سال پیش تاکنون با بهره گیری از آب عباس آباد و رودخانه خاکو اجازه ندادیم این منابع هدر برود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان اظهار داشت: فامنین از جمله شهرستانهایی است که منابع آبی زیر زمینی ندارد به همین منظور علاوه بر تخصیص ۵۰ میلیون متر مکعب به نیروگاه شهید مفتح اجرای طرحهایی در این شهرستان در اولویت قرار گرفت.
حسینی بیدار ادامه داد: ۱۱ میلیارد تومان به طرحهای آب و فاضلاب فامنین از سوی فرمانداری تخصیص یافته و آب و فاضلاب نیز به همین علت بیش از ۲ برابر این میزان اعتبار برای شتاب دان به طرحهای این شهرستان اختصاص میدهد تا مجموع اعتبارات به بیش از ۳۰ میلیارد تومان برسد.
او تاکید کرد: با توجه به کمبود منابع آبی در استان به ویژه فامنین نباید شاهد کشت محصولات پر آب بر از جمله هندوانه و یونجه در اراضی این شهرستان باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: حفر ۲ حلقه چاه برای فامنین پیش بینی شده که یکی در حال مناقصه بوده و دیگری در صورت تعیین مکان، کارهای اجرایی آن شروع میشود.
طبق آخرین سرشماری نفوس و مسکن استان همدان یک هزار و ۷۵ روستا دارد.
منبع ایرنا
انتهای پیام/غ