نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: مساجد فرصت بسیار خوبی برای تهذیب طلاب است و نیاز است مساجد بر اساس گنجایش و اهمیت‌شان برای حضور طلاب برنامه‌ریزی شود تا کیفیت فعالیت‌های فرهنگی افزایش یابد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ،حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در دیدار با مسئولین پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی محلّات سازمان تبلیغات اسلامی گفت: می‌باید کاری کنیم که همواره ارتباطمان با قرآن، اصول کافی، منابع معنوی و روایی آنقدر مستمر و مدام باشد که دائما خوشه‌ چینی کنیم و عقب نمانیم که اگر خودمان را رها کنیم بی‌خاصیت و بی‌برکت می‌شویم.

حجت الاسلام عابدینی در دیدار با مسئولین پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی محلّات سازمان تبلیغات اسلامی استان قزوین با تسلیت ایام سوگواری حضرت ابا عبدالله‌ الحسین (ع) و روز‌های اسارت اهل بیت (ع) که زمینه آزادگی همه عالم را فراهم آورد، گفت: مرحوم حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیمی محقّق برجسته و محور وحدت اقشار مختلف به ویژه علمای حوزه علمیه بودند که فقدان ایشان ما را بسیار متاثّر کرده است.

او تاکید کرد: انقلاب اسلامی قبل از پیروزی‌اش تنها بر دوش افراد کمی بود و باید می‌دیدی که کدامشان مسلمان و کدامشان با نگاه‌های کمونیستی و امثال آن دنبال انقلاب هستند و کدامشان مانند انقلابیِ متدین از جنس سیدعلی اندرزگو در میدان حضور دارند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین افزود: تا وقتی‌ که جوّ حاکم بر جامعه اینگونه بود امیدی به پیروزی انقلاب نبود، ولی انقلابیون در خانواده‌ها تکثیر شدند، مثلا یک انقلابی را دستگیر کردند و یک قومی به مخالفت با رژیم طاغوت به پا خاست و نام امام خمینی (ره) مطرح شد و این باعث شد انقلاب مردمی شده و در نتیجه به پیروزی برسد.

امام جمعه قزوین ادامه داد: در دفاع مقدس تا زمانی‌ که سپاه و بسیج به خوبی شکل نگرفته بودند و نگاه ما تنها به ارتش بود، صدامیان هر روز پیشروی داشتند، اما وقتی‌که جنگ مردمی شد پیروزی‌های بزرگ فتح‌المبین و بیت‌المقدس اتفاق افتاد.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی با اشاره به فتنه‌های دوران انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در بحث فتنه که در قرآن با تعیبر «الْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ» آمده، اگر مردم در نهم دی به میدان نمی‌آمدند فتنه‌گران همه چیز را به آتش می‌کشیدند. در موضوعات مختلف دیگر مانند دفاع از حرم و دفاع از سلامت، مردم صحنه‌گردان اصلی بودند و می‌باید در قضایای دیگر مانند مواسات، مبارزه با فقر و گسترش عدالت اجتماعی پای مردم به میدان باز شود.

او با اشاره به آیه ۲۵ سوره حدید یادآور شد: همه پیامبران آمدند، همه کتاب‌های آسمانی نازل شد و همه ابزار اجرای عدالت اجرا شد تا مردم در جامعه فعال شوند. در نتیجه یکی از مهمترین کار‌هایی که می‌باید مدنظر قرار بگیرد فعال کردن مردم است و اگر ما تنها به اهدای بسته معیشتی بسنده کردیم و زمینه اشتغال و کسب درآمد نیازمندان را فراهم نکردیم مانع رشد و چاره‌جویی شده‌ایم؛ چرا که بسیاری از افرادی که برای صد‌ها نفر شغل ایجاد کرده‌اند به برکت فقری بوده است که کشیده‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین زیبایی و ایجاز قرآن را در تفاوت معنای واژه‌های مترادف دانست و تاکید کرد: معتقدم بسیاری از مترادفات قرآنی، مترادف نیستند؛ مثلا در قرآن تقوا، خوف، خشیت و انواع دیگری از این جنس واژه‌ها را داریم که ممکن است در ترجمه این واژه‌ها را ترس معنا کنند؛ اما اگر با دقت به سراغشان برویم هر کدام این‌ها معنای ویژه‌ای دارند.

امام جمعه قزوین با اشاره به دو واژه قرآنی «امامت» و «ولایت» اظهار کرد: اگر ما به آسانی به این واژه‌ها نگاه کنیم فرق بینشان را نمی‌فهمیم؛ ولی اگر با دقتِ لغت قرآنی این دو واژه را بررسی کنیم می‌بینیم تفاوت زیادی باهم دارند. نظام امامت، نظام حاکمیتی و مدیریتی بر همه انسان‌ها است، ولی نظام ولایت متفاوت است و با توجه به آیه ۶۷ و ۷۰ سوره توبه منافقان بر یکدیگر ولایت ندارند و فقط مومنان اولیای مؤمنان هستند.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی افزود: نظام امامت همانی است که عزیزان ما در سنگر مسجد و جامعه برای آن تلاش می‌کنند و لایه پشت سر این حرکت ارزشمند نیز نظام‌سازی ولایی است و در این مرحله نیاز به ایجاد نهضت است و با همتی که در مدیریت جدید سازمان تبلیغات دیده می‌شود و شرایطی که به وجود آمده زمان مناسبی است که به این معنی نظام ولایت بیشتر بپردازیم.

او بیان کرد: رابطه بین امامت و امت رابطه‌ای تشکیلاتی است، درصورتیکه رابطه بین ولایت و ولایتمداری بر اساس ایمان و محبت است و این مهم فرق بین امامت و ولایت را برای ما بیشتر روشن می‌کند.

امام جمعه قزوین حمایت کرامت‌مدارانه را ارزشمند خواند و تاکید کرد: قرآن کریم در مورد یتیمان نمی‌گوید اطعام یتیم، بلکه می‌گوید اکرام یتیم؛ یعنی مسائل معنوی، فرهنگی و حفظ موقعیت انسانی خیلی بالاتر از گرسنگی است و ما اگر کرامتشان را ضایع کنیم و آن‌ها را سیر کنیم هیچ خدمتی به آن‌ها نکرده‌ایم و حتی در دیوان الهی مدیون می‌شویم.

حجت الاسلام و المسلمین عابدینی پیوند بین فعالان مسجد را مهم دانست و خاطرنشان کرد: لازم است هماهنگی بیشتری بین مرکز رسیدگی به امور مساجد و سازمان تبلیغات اسلامی در خصوص فعالیت‌های مسجدی اتخاذ شود تا انسجام آن‌ها هر روز بیشتر شود و الحمدلله برادری بین مسئولان وجود دارد.

نماینده، ولی فقیه در استان قزوین گفت: در روایت داریم که در حکومت امام زمان (ع) نیازمندی پیدا نمی‌شود و اگر ما نظام دینی را در زمان غیبت درست به اجرا در بیاوریم می‌باید دنبال نیازمند بگردیم و نیازمندی پیدا نکنیم.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.