به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اختلالات خوردن، طیف وسیعی از شرایط است که از طریق عادات غذایی غیر طبیعی یا ناراحت کننده ایجاد می شود.
برخی، پرخوری کرده و چاق می شوند، برخی به اندازه ی کافی نمی خورند و به معنای واقعی کلمه به خودشان گرسنگی می دهند، درحالی که برخی دیگر پرخوری کرده و سپس با روش های دیگر برای خلاص شدن از دست کالری های اضافی، تخلیه می کنند.
اختلال بی اشتهایی عصبی
افراد مبتلا به آنورکسیا اغلب خودشان می گویند که اضافه وزن دارند حتی اگر زیاد کاهش وزن داشته باشند، این افراد تمایل دارندبه طور مداوم بر وزن خودشان نظارت و از خوردن انواع خاصی از غذاها جلوگیری کنند. ترس شدید از افزایش وزن و چاق شدن یا تلاش های شدید برای جلوگیری از افزایش وزن با وجود اینکه فرد کمبود وزن دارد.
بولیمیای عصبی
بیماری بولیمیا یک اختلال پرخوری است که به دلایلی همچون استرس و فشار زیاد ایجاد میشود. این بیماری با زیاد غذا خوردن شروع میشود. بعد از آن افراد به خاطر ترس از چاقی سعی میکنند تا کالری دریافتی را از بدن خود دفع کنند که به این مرحله پاکسازی غذایی میگویند. پاکسازی غذا مرحلهی آخر چرخه است که اغلب با بالا آوردن، ورزش شدید و یا مصرف داروهای مسهل همراه است.
اختلال خوردن عیاشی
پرخوری بسیار زیاد از نشانههای این اختلال تغذیه ای به شمار میرود. افراد مبتلا معمولا حتی زمانی که احساس گرسنگی نداشته باشند به پرخوری روی میآورند و با سرعت زیادی غذا میخوردند. این اختلال بیشتر در دورهی میانسالی بروز میکند و ریسک ابتلا به بیماریهایی مانند چاقی و اضافه وزن، دیابت نوع دو، فشار و چربی خون را افزایش میدهد. از نشانههای اختلال پرخوری میتوان به احساس شرمندگی و گناه پس از پرخوری و تغییر وزن اشاره کرد. افراد معمولا به علت استرس و افسردگی به این اختلال روی میآورند.
پیکا
پیکا نوعی اختلال روانی مربوط به تغذیه است که در آن فرد موادی را که معمولاً غذا تلقی نمیشوند و ارزش غذایی ندارند، میخورد. فرد مبتلا به این اختلال ممکن است مواد نسبتاً بیضرر مانند یخ، یا مواد به شدت خطرناکی مانند تکههای آهن را بخورد. در مورد دوم، این اختلال ممکن است منجر به عواقب بسیار خطرناکی نظیر مسمومیت شود. یک فرد هرزه خوار را نباید با کسی که غذاهای رژیمی یا نوشیدنیهای فاقد مواد مغذی را میخورد اشتباه گرفت.
این اختلال اغلب در کودکان و زنان باردار رخ میدهد و معمولاً موقتی است. پیکا همچنین در افراد دارای ناتوانیهای ذهنی نیز دیده میشود. این اختلال معمولاً در افراد مبتلا به اختلالات رشدی شدید، نسبتاً شدید و طولانی مدت است.
سندروم خوردن شبانه
افراد مبتلا به سندروم خوردن شبانه، در حدفاصل بین شام و خواب غذای زیادی می خورند، مشکلات خواب دارند و هنگام شب از خواب بیدار می شوند و غذا می خورند.
ویژگی اصلی سندرم شب خوری، مصرف غیرمعمول غذا در شب است. افراد اغلب در هر زمان مقدار کمی غذا مصرف می کنند اما گزارش می کنند که در طول شب چندین بار غذا مصرف می کنند. غذاهایی که معمولا مصرف می شوند عبارتند از فست فود ها و غذاهای میان وعده که به سرعت و آسانی می توانند در اواسط شب آماده شوند، مانند کوکی ها.
انتهای پیام/