به گزارش حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا رزاقی مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در خصوص موضوع استاندارد سازی مدارس شاهد اظهار کرد: در راستای شفاف سازی موضوع «استاندارد سازی مدارس شاهد» باید به اساسنامه طرح شاهد و ایثارگران (مدارس شاهد) برگردیم.
او با اشاره به ابلاغ اساسنامه «طرح شاهد و ایثارگران» در سال ۹۶ از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برمبنای این اساسنامه که به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شد، این وزارت به صورت عام و اداره کل امور شاهد و ایثارگران به صورت خاص، موظف شدند دو مأموریت «استاندارد سازی مدارس شاهد به منظور ارتقای کیفیت فعالیتهای آموزشی و تربیتی این مدارس» و «اولویت قراردادن مدارس شاهد در تأمین نیازهای علمی، آموزشی و اداری» را به سرانجام برسانند.
رزاقی با بیان اینکه برای تحقق بند «الف» وظایف خاص اساسنامه اداره کل شاهد و ایثارگران، ۳ اقدام اساسی را پیش بینی و عملیاتی کرد، بیان کرد: «تبیین و تشریح محتوای اساسنامه مدارس شاهد برای مدیران ستادی و استانی»، «تدوین شناسنامه فعالیتهای آموزشی، پرورشی و اجرایی مدارس شاهد به عنوان ابزاری برای تحقق استاندارد سازی» و «برگزاری کارگاههای آموزشی» به صورت حضوری برای تمام استانها تا اسفندماه ۱۳۹۸ و بعد آن، همزمان با شیوع ویروس منحوس کرونا به صورت مجازی یا نیمه حضوری از سوی مدیر کل، از جمله اقدامات اساسی در این راستا است.
او اضافه کرد: «در این کارگاههای آموزشی برای هر کدام از مدیران مدارس شاهد سراسر کشور، رؤسا و کارشناسان ادارات شاهد استانها و مناطق، حداقل ۲ یا ۳ جلسه کارگاهی برای تبیین محتوای و اهداف شناسنامه فعالیتهای آموزشی، پرورشی و اجرایی مدارس شاهد برگزار شد.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش و پرورش در خصوص تدوین و تبیین «شناسنامه فعالیتهای مدارس شاهد» اظهار کرد: با توجه به پیام حضرت امام (ره) و تأکیدات مقام معظم رهبری نسبت به ارتقای کیفیت آموزشی و پرورشی فرزندان شهدا و ایثارگران، لازم بود تا این خواسته در قالبی واقعی و منطبق با ساختار و قوانین و مقررات نظام تعلیم و تربیت کشور محقق شود، لذا تصمیم گرفتیم تا با ایجاد یک چارچوب با محوریت تحقق اهداف ایجاد این مدارس و مأموریتهای آن، یکپارچگی فعالیتهای مدارس شاهد را نیز دنبال کنیم.
او ادامه داد: با مشارکت مدیران مدارس، کارشناسان مناطق و رؤسای ادارات شاهد استانها، شناسنامه فعالیتهای مدارس شاهد را طراحی و تدوین کردیم تا به عنوان نقشه راه مدارس، ایفای نقش کند.
رزاقی ادامه داد: «موضوع اجرای شناسنامه مدارس شاهد، سال سوم خود را تجربه میکند و همزمان کارگاههای تعاملی نیز با حضور مدیران مدارس شاهد استانها برگزار میشود تا اجرای آن به صورت کاملاً واقعی و مدرسه محور محقق شود، اما ویروس منحوس کرونا همچنان که بر تمامی برنامهها، ایدهها و مناسبات جهانی از هر لحاظ، اعم از فرهنگی، آموزشی و اقتصادی از جهاتی تاثیر ناخوشایند گذاشت و اجرای کامل و دقیق شناسنامه مدارس شاهد را تا حدودی دچار فراز و نشیبهایی کرد.
او در خصوص ویژگی و رسالت شناسنامه فعالیتهای آموزشی و پرورشی مدارس شاهد گفت: «مهمترین ویژگی یا به عبارتی رسالت شناسنامه مدارس شاهد، تمهید مقدماتی است که مدارس شاهد را به استاندارد و کیفیت مطلوب فعالیتهای آموزشی و پرورشی میرساند، اما میتوان به نکات شفاف دیگری نیز در این خصوص اشاره کرد.
مدیرکل امور شاهد و ایثارگران ادامه داد: شناسنامه فعالیتهای آموزشی، پرورشی و اجرایی مدارس شاهد، چارچوب فعالیتهای مدارس شاهد را به صورت یکسان تعریف میکند تا هر مدرسه با توجه به مقتضیات خود (فرهنگ، بوم، جغرافیا و ...) فعالیتهایی را برای تحقق اهداف آموزشی و پرورشی در نظر گیرد.
او با بیان این که شناسنامه مدارس شاهد آسیبهای مدرسه را به مدیر و مجموعه مدیریتی نشان داده و آنها را برای اصلاح یا تقویت فعالیتها آماده میکند افزود: ساختار حاکم بر شناسنامه، مبتنی بر خودارزیابی مدیران از برنامهها و عملکرد خود است و اینگونه تلاش برای بهسازی فعالیتها، ریشه دارتر و ماندگارتر خواهد بود.
رزاقی در پایان با اشاره به اینکه شناسنامه مدارس شاهد مشخص میکند هر فعالیتی که در مدرسه انجام میگیرد کدام یک از ساحتهای تربیتی را هدف گذاری و محقق خواهد کرد، عنوان کرد: «شناسنامه مدارس شاهد هویت مستقل مدارس شاهد در قالب مدرسه صاحب سبک است.
انتهای پیام/