به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، وضعیت بارشی امسال بیانگر آن است که ترسالی دو سال اخیر به پایان رسیده و بار دیگر دوره خشکسالیها شروع شده و همین امر تاثیر منفی خود را بر تامین آب باقی گذاشته است.
برخی متخصصان صنعت آب و برق معتقد هستند که سال ۱۴۰۰ یکی از خشکسالترین سالها در ۵۰ سال اخیر است و تازهترین گزارش منتشر شده از سوی مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی بر این ادعا مهر تایید زده است.
تداوم روند کاهشی بارشها نسبت به دوره مشابه دو سال اخیر اثر منفی خود را بر روی موجودی آب سدهای کشور نشان داده است به گونهای که این کاهش سبب شده تعدادی از نیروگاههای برق آبی کشور از مدار تولید خارج شوند.
حجم کل ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای سال آبی امسال تا نوزدهمین روز شهریورماه در حالی به رقم ۲۹ میلیارد و ۱۵ میلیون متر مکعب رسیده که این میزان در سال آبی پارسال (مهرماه ۹۸ تا آخر شهریور۹۹) ۵۵ میلیارد و ۳۱ میلیون متر مکعب بوده که ۴۷ درصد کاهش یافته است. حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور از ابتدای سال آبی (مهرماه ۹۹) تا نوزدهمین روز شهریور ماه که آخرین ماه این سال آبی است ۲۰ میلیارد و دو دهم میلیون متر مکعب شده است.
این در حالی است که در سال آبی پارسال (مهرماه ۹۸ تا آخر شهریور۹۹) حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور ۲۸ میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب بوده که کاهش ۳۰ درصدی را نشان میدهد.
حجم خروجی سدهای کشور نیز از ابتدای سال آبی تا نوزدهمین روز شهریور ۳۶ میلیارد و ۲۳ میلیون متر مکعب گزارش شده که نسبت به مدت مشابه پارسال که ۵۴ میلیارد و ۹۹ میلیون متر مکعب بوده، ۳۴ درصد کاهش یافته است.
درصد پرشدگی سدهای کشور از ابتدای سال آبی (مهرماه ۹۹) تا نوزدهمین روز شهریورماه (۱۱ روز تا پایان این سال آبی باقی مانده) به ۴۰ درصد رسیده است.
وضعیت سدهای ۵ گانه تامین کننده آب تهران نیز مطلوب نیست به گونهای که با ۲۸ درصد پرشدگی نسبت به پارسال ۳۸ درصد کاهش یافته است.
در این میان وضعیت سدهای ۱۳ گانه حوضه دریاچه ارومیه نیز چندان خوب نیست، به گونهای که حجم کل این سدها نسبت به پارسال ۱۷ درصد کاهش داشته است.
وضعیت سدهای کشور در آخرین روزهای سال آبی جاری در حالی به این ترتیب است که گزارش اخیر موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بیانگر آن است که پاییز امسال وضعیت بارشها کمتر از حد طبیعی خواهد بود؛ بنابراین امکان تکمیل شدن مخازن سدها با، اما و اگر روبهرو خواهد بود و این امر میتواند تامین آب کشور را با چالش جدی همراه سازد.
انتهای پیام/