به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خوندماغ (Epistaxis) ممکن است علتهای سادهای داشته باشد. اکثر اوقات وقتی افراد به مدت زیادی در معرض تابش خورشید قرار میگیرند، دچار خوندماغ میشوند. ایجاد خراش در مخاط بینی و ناخن زدن به قسمت قدامی تیغه میانی بینی و محل تجمع مویرگها نیز میتواند یکی دیگر از دلایل خوندماغ شدن باشد.
البته باید به این نکته نیز توجه کرد که خوندماغ شدن میتواند نشانه بیماریهای دیگری نیز باشد. بیماریهای عفونی مانند تیفوئید، سرخک، سرطان خون میتوانند باعث خوندماغ شوند. اگر فردی به صورت مکرر دچار خوندماغ میشود، باید حتماً به پزشک مراجعه کند.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، برخی گیاهان با دارا بودن خواص ضدخونریزی و تنگکننده مجاری عروق خونی سطحی، در رفع حالات ساده خوندماغ اثر درمانی خوبی دارند. مصرف روزانه ۳ فنجان از دمکرده زمینساقه (ریزوم) گیاه اگیر ترکی (Acorus calmus L) در رفع خوندماغ و همچنین خونریزیهای رحمی مؤثر است. از این گیاه در دستنوشتههای قدیم مصر به عنوان دارو نیز یاد شده است.
جوشانده سرو کروهی (Cupressus Sempervirens L) تنگکننده مجاری عروق و مؤثر در خونریزیها است. از میوه سرو کوهی میتوان برای رفع خوندماغ استفاده کرد. ۳۰ گرم از میوه این گیاه در یک لیتر آب جوشانده و سپس به میزان یک فنجان قبل از غذا مصرف شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/