مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکلهای گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نقش و تاثیر استانداران ویژه در عملکرد دولت سیزدهم توضیح داد: این سیستم یک مدل تجربه شده ای است که در دوران دفاع مقدس هم به عنوان کار قرارگاهی انجام می دادیم. کار قرارگاهی طوری بود که فرمانده قرارگاه، مجموع عوامل موثر در آن موضوع را گردآوری می کرد و در یک زمان کوتاه با یک جمع محدود و اختیارات فراوان کار را انجام می داد، یعنی همین مدلی که در حال حاضر آقای رئیس جمهور آن را به کار می برد.
وی ادامه داد: این مدل در حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله و ... نیز استفاده شده، در حال حاضر وقتی دولت استاندار ویژهای را برای استانی معین می کند، یعنی تمام اختیارات را برای امر و نهی کردن به ادارات و دستگاههای مختلف را در اختیار استاندار مربوطه قرار می دهد تا استاندار ویژه بتواند در همان نقطه، به هنگام و با اختیار تام کار را انجام دهد و فرقی نمی کند فرد استاندار ِچه استانی باشد، بلکه تفاوت اینجاست که اختیارات می تواند یک استاندار را تبدیل به یک استاندار ویژه کند و این اختیار ویژه می تواند بسیاری از مشکلات را حل کرده، مخصوصا برای استانهایی که مشکلات در آن ها انباشته شده است.
شاکری درباره نحوه حمایت دولت از استانداران ویژه هم گفت: باید تمام اختیاراتی را که رئیس جمهور در هیئت دولت دارد در نمونه کوچک تر استاندار در استان مربوطه داشته باشد و بتواند امر و نهی کند و مشکل را با یک دستور و در یک جلسه سریعا حل نماید، برای مثال می خواهند چند صد واحد مسکن را بسازند، باید در همان جلسه توانایی دستوری را داشته باشد و بگوید زمین را فلان نهاد بدهد، سیمان از فلان شرکت تهیه شود و الی آخر.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی افزود: اگر استاندار ویژه اختیاراتی را مشابه اختیاراتی که رئیس جمهور دارد در همان محدوده استان خودش داشته باشد و کار جهادی، انقلابی و مردمی هم به میان بیاید همه اینها می تواند کشور را از مشکلات رها کند.
مجتبی شاکری درباره خصوصیات استانداران ویژه بیان کرد: افرادی که به عنوان استاندار ویژه انتخاب می شوند باید دید کلان داشته باشند، با برنامه باشند، کارنامه انجام کارهای بزرگ را دارا باشند، با حقوق و اعمال اداری آشنایی داشته و محدوده های دستگاه های دیگر را بشناسند و بدانند که از هر دستگاهی باید چه موردی را مطالبه کنند و در مجموع آن هنر مدیریتی و هوشمندی را که بتواند همه دستگاه ها را دور هم جمع کند را داشته باشند.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی در پایان درباره تعلل دولت در تعیین استانداران ویژه نیز اشاره کرد: ما در حال حاضر با دولتی که دوره دوم خود را پشت سر گذاشته مواجه نیستیم، چرا که دولتی که چند سال کار کرده افراد زیر مجموعه خود را می شناسد، به همین علت دیدیم که حتی برای تشکیل کابینه هم برای هر وزارتخانه ای چهار الی پنج وزیر پیشنهادی مطرح بود تا به گزینه های نهایی رسیدند. اگر بخواهیم نیروی جوان و کارآمد انقلابی را برای مناصب مختلف دولتی انتخاب کنیم قطعا زمانبر است، اما امیدواریم این زمان کوتاه تر شود. هم اکنون که مردم این حرکت رو به جلوی دولت سیزدهم را میبینند و نسبت به دولت قبل مقایسه می کنند شبیه به افسانه ای است که تحقق پیدا کرده است.
انتهای پیام/