به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با آغاز به کار دولت سیزدهم و انتصاب تیم اقتصادی دولت جدید، طبیعتا افراد در سمتهایی از جمله ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار نیز تغییر خواهند کرد. برای مشخص شدن روند و تشریفات قانونی این انتصاب و جزییات آن با کارشناسان بازار سرمایه به گفت وگو پرداختیم.
وحید واشقانی فراهانی کارشناس حقوقی بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با اینکه دوره انتخاب اعضای شورای عالی بورس چند ساله است و چه کسی اعضای شورای عالی بورس را انتخاب میکند؟ اظهار کرد: اعضای شورای عالی بورس دو دسته هستند. یک دسته به واسطه سمت در شورای عالی بورس حضور دارند مانند وزیر اقتصاد، وزیر صنعت، معدن، تجارت، رئیس کل بانک مرکزی، دادستان کل کشور و معاون آن و تا زمانی که در آن پست هستند در شورای عالی بورس حضور دارند.
او افزود: دسته دیگر در شورای عالی بورس انتخاب میشوند که بارزترین آنها نماینده کانونها و سه نفر خبره مالی هستند. نماینده کانونها را کانونهای بازار سرمایه برای نمایندگی ۵ ساله انتخاب میکنند و سه خبره مالی را تشکلهای بازار پیشنهاد میکنند و هیئت وزیران برای ۵ سال آنها را انتخاب میکند.
بیشتر بخوانید
این کارشناس حقوقی بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: قانون بیان کرده است که این سه خبره مالی از طرف بخش خصوصی با مشورت تشکلهای بازار و با پیشنهاد وزیر اقتصاد و با تایید هیئت وزیران انتخاب شوند.
واشقانی در رابطه با نحوه انتخاب رئیس سازمان بورس نیز بیان کرد: رئیس سازمان بورس از بین اعضای هیئت مدیره سازمان بورس انتخاب میشود. اعضای هیئت مدیره سازمان بورس توسط شورای عالی بورس انتخاب میشوند و انتخاب آنها ۵ ساله است و باید از بین خودشان یک نفر برای ریاست سازمان بورس پیشنهاد کنند و حکم آن را رئیس شورای عالی بورس امضا میکند.
این کارشناس حقوقی در رابطه با نقش وزیر اقتصاد در انتخاب رئیس سازمان بورس گفت: وزیر اقتصاد دو نقش دارد یکی به صورت مستقیم که حکم رئیس سازمان بورس را امضا میکند و یک نقش به صورت غیر مستقیم به صورتی که هیئت مدیره سازمان بورس را شورای عالی بورس انتخاب میکند که رئیس شورای عالی بورس وزیر اقتصاد است و آن سه نفر خبره مالی را نیز به نحوی وزیر اقتصاد معرفی میکند.
او افزود: در رابطه با کامل شدن دوره ۲ و نیم ساله ریاست دهقان دهنوی برای تغییر وی میتوان گفت که حتما نباید این ۲.۵ سال یا سی ماهی که در قانون ذکر شده پر و به اصطلاح تکمیل شود. این موضوع در دست شورای عالی بورس است و حتی میتواند تا ۵ سال هم ادامه پیدا کند.
کوروش آسایش کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان در پاسخ به این پرسش که مهلت قانونی اعضای شورای عالی و هیئت مدیره بورس چه زمانی پایان مییابد؟، گفت: طبق قانون حداکثر دوره زمانی فعالیت اعضای هیئت مدیره سازمان بورس ۵ سال و دوره ریاست هر رئیس سازمان بورس دو دوره ۲.۵ سال است که به نظر میرسد بزودی در جلسهای درباره دوره جدید هیئت مدیره سازمان بورس تصمیم گیری شود.
او بیان کرد: در سالهای گذشته، برای انتخاب رئیس سازمان بورس روند قانونی طی نشده است و این مشکل که چرا رئیس سازمان بورس طبق روال قانونی و طبق اساسنامه سازمان بورس انتخاب نشده وجود دارد. موضوعی که درباره آن شکایاتی از سوی مجلس به قوه قضاییه ارسال شد. چرا که رئیس سازمان بورس باید به انتخاب اعضای هیئت مدیره سازمان بورس باشد و نه به انتخاب رئیس شورای عالی بورس که وزیر اقتصاد باشد.
با توجه به اظهارات کارشناسان بازار سرمایه دوره ریاست رئیس سازمان بورس دو و نیم سال است. دورهای که میتواند به ۵ سال افزایش پیدا کند و یا حتی زودتر از زمان مقرر به اتمام برسد، اما هر چه باشد انتخاب رئیس سازمان بورس موضوعی بسیار حائز اهمیت است که انتخاب آن در دستان اعضای شورای عالی بورس است. انتخابی که تبعات آن در سرنوشت سرمایههای تمام سهامداران و فعالان بازار سرمایه دخیل است. افرادی که با از سرگذراندن تجربیات تلخ سال ۹۹ و زیانی که هنوز جبران نشده در پی راهحل اساسی برای مشکلات خود هستند.
انتهای پیام/
رویه ریزشی به خودش گرفته . یعنی کسانی هستن که رشد و ثروت مند شدن مردم رو نمیخوان . اما اینا کی هستن و چرا اینقدر قدرت دارن ؟ غیر از رهبری و سپاه کدام شخص یا اشخاص و نهادی اینقدر توان داره که هر بخشی از اقتصاد را که بخواد راحت میتونه زمین گیر و فلج کنه ؟ چرا روشنگری نمیشه ؟ بازی دیگه بسه آقای رئیسی . تا کی باید این وضع باشه ؟ اگر توان حل مشکل نیست چرا افشاگری نمیشه؟ در بانکها و اقتصاد در خودرو و مسکن در سیمان و فولاد و ِ... چرا همه بخش های اقتصادی این مملکت فلج و ناتوان هست ؟ واقعا چرا ؟
وقتیکه بورس کاملا" نابود شد آقای رئیسی یک دروغگوی بی رحم را جهت توجیه انتخاب خواهد کرد