مهدی حمیدی، رئیس اداره آموزش و مشارکت عمومی معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان یزد در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، گفت: همزمان با تغییرات در طول روز، رطوبت هوا و درجه حرارت بروز اختلالات خلقی در نوجوانان میتواند باعث تغییرات در سطح انرژی و استرس آنها شود.
حمیدی افزود: برخی نوجوانان علائمی همچون افسردگی را نشان میدهند که مرتبط با اختلال عاطفی فصلی است و در برخی فصول در طول سال بروز کرده و سپس به پایان میرسد.
او بیان کرد: اختلال عاطفی فصلی که به افسردگی تابستانی یا زمستانی نیز شهرت دارد به حالتی اطلاق میشود که فردی که در بیشتر اوقات سال شرایط طبیعی دارد، در زمستان یا تابستان دچار اختلالات عاطفی میشود. متاسفانه در بیشتر موارد این اختلال با افسردگی اشتباه گرفته میشود، در این اختلال نوجوان دستکم برای دو سال پیاپی شاهد مشکلات جدی افسردگی در یک فصل خاص است.
حمیدی علائم غالب این اختلال را شامل احساس افسردگی در اغلب اوقات، احساس ناامیدی و بی ارزشی، انرژی پایین، از دست دادن علاقه برای انجام فعالیتهایی که از آن لذت میبرد، مشکلات خواب، تغییر در اشتها یا وزن، تنبلی یا اضطراب، سختی در تمرکز کردن، اندیشیدن مداوم به مرگ یا خودکشی دانست.
او ادامه داد: با این حال، افراد مختلف به صورتهای متفاوتی این اختلال را درک میکنند و ممکن است اختلال عاطفی فصلی به صورت ملایم یا شدید خود را نشان دهد، علائم مختلف بستگی به فصول به صورت متفاوت خود را نشان میدهد.
این کارشناس گفت: گرچه زمستان رایجترین فصل بروز این اختلال است، اما در فصل تابستان نیز این اختلال میتواند به صورت جدی فرد را درگیر کند.
حمیدی در پایان اضافه کرد: علائم منحصر به فرد اختلال عاطفی فصلی در زمستان شامل بی خوابی، انرژی کم، افزایش وزن، میل شدید و عطش برای خوردن کربوهیدرات و کناره گیری از اجتماع و انزواست که به خواب زمستانی نیز شهرت دارد.
انتهای پیام/ع