به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،برای، چون منی که نه از علم دین، فلسفه، عرفان، فقه، نجوم، ریاضیات قدیم، طب، ادبیات، علمهای خاص و... اندک چیزی سررشته ندارم، نوشتن از قدر و منزلت و توصیف علامه حسن زاده آملی ظلمی بزرگ به ایشان است؛ اما علامه حسن زاده برای بسیاری از هم نسلهای ما جذبهای خاص بود برای انقلابی شدن، اخلاقیتر شدن، علاقهمند به طلبه دین شدن، مطیع ولایت فقیه شدن، نگاه اسطورهای داشتن به علامه طباطبایی ها، پیدا کردن گوش و قلبی برای شنیدن سخنان عارفانه و ...... بوده است.
اینکه یک فرد به صورت نادر در رشتههای متعدد در اوج باشد برای اهل علم و غیر علم همواره محل شگفتی و تحسین است، ولی علامه حسن زاده از آن دست علمایی بود که لازم نبود حتما فلسفه بدانی تا فیلسوفش بپنداری، لازم نبود عرفان نظری خوانده باشی تا عارفش بدانی، لازم نبود تا حتی درون حجرههای طلبگی زندگی کرده باشی تا عالمش بدانی. فقط عقول جامعه نبود که ایشان را علامه ذوالفنون میدانست بلکه قلوب جامعه نیز به صورت شهودی ناخواسته، ایشان را عالمی خاص و بزرگ میدانست.
این در حالیست که علامه حسن زاده سالها دور از هیاهوهای معمول زندگی کرد و نه تنها افراد کمی از اندرونی زندگی و خلوت هایش خبر داشتند بلکه کسانی زیادی هم در این سالها آنچنان از بیرونی خانه اش و فعالیت هایش خبر نداشتند. اما بر خلاف قواعد خبری و رسانهای نیازی به سخن گفتن و سخنرانی کردن نداشت تا تایید بشود، نیازی به حضور در فضای مجازی نداشت تا شناخته شود، نیازی به مشاور رسانهای نداشت تا برای برجسته سازی اش سناریو رسانهای تنظیم کند و یا در فضای مجازی از او محافظت کند؛ نیازی حتی به شاگرد و مرید نداشت تا ابهت علمی اش بیشتر شناخته شود، اساسا نیازی به دیده شدن نداشت!
این دست علما را رسانهها بزرگ نمیکنند، کانالهای خبری زنده نگهشان نمیدارند، توییتریها برایشان کاریزما درست نمیکنند، باید بپذیرییم این افراد را ارادهها و تقدیرهای دیگری همواره در اوج نگه میدارد، علامه طباطباییها چگونه چهار دهه خوشنامترین علمای ایران شده اند؟! حساب و کتاب این اسطورهها را باید جدای از معادلات فهم موضوع سلبریتیها و قواعد تبلیغاتی دانست! نه اینکه امروزه سلبریتی دینی نداشته باشیم، بلکه خوب هم داریم! ولی جنس جاذبه این دست از بزرگان دینی، جنس رسانه، تبلیغات، سلبریتی بازی و ... نیست. بزرگان میگویند، این بی نیازی از تایید مردم و رسانه و آن نیازمندی که در مناجاتهای علامه نوشته شده، تضادهای ظاهری است که جاذبههای باطنی در قلوب مذهبی جامعه درست میکند.
ضمن اینکه از این دست علما در هر دورهای از تاریخ آمده اند و برای همیشه به عنوان ستارگانی نادر باقی میمانند و همچنانکه امثال شیخ مفیدها، علامه مجلسیها با وجود گذشت قرنها همواره برای طلاب اسطوره باید باقی بمانند. این یک واقعیت تاریخی است که برخی بزرگان دینی سالیان طولانی برای نسلهای جوان منبع تولید جاذبههای دینی، اخلاقی، عرفانی و علمی باقی میمانند.
به این جذبههای مقدس باید احترام ویژه گذاشت و نیاز هست تا به چگونگی شکل گیری این جذبهها در جامعه فکر کرد. خوبست ما مدعیان فعالیت رسانه ای، سیاسی و فرهنگی جبهه انقلاب درباره علامه حسن زاده اینگونه نیز بیاندیشیم چه ویژگیهای باید یک فرد داشته باشد تا برخی جملاتش تا سالها تبدیل به فرقانی برای جبهه حق و انقلاب اسلامی شود؟! چگونه یک فرد به ظاهر دورتر از مواضع سیاسی و محافل روزمره انقلابی میتواند بزرگترین پشتوانهها برای ولایت فقیه باشد؟! چگونه کمیت پرتکرار مواضع انقلابی و سیاسی ما به اندازه مواضع کم تکرار مواضع علامه حسن زاده اثر ندارد؟ سادهترین پاسخ شاید این باشد که برای موثر بودن برای انقلاب علاوه بر مهارتهای خاص علمی، زبانی و سیاست ورزی، باید قلوبی عارفانه و باطنی پاک و راست شبیه علامه حسن زادهها داشت.
منبع:جهان نیوز
انتهای پیام/