به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه رضا جعفرپور مدیر اجرایی همایش بین المللی شمس و مولانا در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: در این رویداد علمی بین المللی که به مدت چهار روز برگزار خواهد شد، ۱۲ نفر از اساتید برجسته کشور و ۱۱ نفر از اساتید و پژوهشگران کشورهای فرانسه، آمریکا، اسپانیا، ترکیه. بنگلادش و لبنان سخنرانی و مقالات خود را در حوزههای ادبی و عرفانی و معرفتی در خصوص شمس و مولانا ارائه میکنند.
وی بیان کرد: سخنرانیهای علمی هفتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در بستر مجازی به نشانی https://meeting.atu.ac.ir/ch/shams روزهای ۱۰ تا ۱۲ مهرماه هر روز از ساعت ۱۷.۳۰ تا ۲۱.۳۰ برگزار میشود.
مدیر اجرایی همایش بین المللی شمس و مولانا ادامه داد: همچنین سخنرانان داخلی و خارجی جدیدترین پژوهشها و مقالات خود را با موضوع شمس و مولانا ارائه خواهند کرد که علاقمندان میتوانند با وارد شدن به پیوند همایش از برنامههای این رویداد بین المللی استفاده کنند.
عادل نجف زاده نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی در آئین افتتاحیه هفتمین همایش بین المللی شمس و مولانا در خوی، گفت: خوی پیشران تمدن ایران اسلامی است که میتواند به عنوان پیشران توسعه گردشگری منطقه و ایران باشد.
وی اظهار کرد: تبدیل ظرفیتهای بالقوه به ظرفیتهای بالفعل در منطقه، نیازمند بسترسازی فرهنگی و گردشگری است که متاسفانه در این راستا اهتمام جدی برای به اتمام رساندن پروژه فاخر شمس تبریزی صورت نگرفته است.
نجف زاده افزود: جهانی شدن تاریخ فرهنگ ایرانی نیازمند دیپلماسی قدرتمند فرهنگی و گردشگری است.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل مرز رازی قدرت اقتصادی کشور را افزایش خواهد داد که این امر مهم هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.
نجفزاده ادامه داد: ما باید زیر ساختهای خود را ارتقا دهیم تا پذیرای هزاران نفر از میهمانان شمس تبریزی در خوی شویم.
وی اضافه کرد: متاسفانه اهتمام لازم و شایسته در موضوع بین المللی شمس صورت نگرفته و در این زمینه بایدهایی در نوع نگاه به منطقه وجود دارد که باید ارتقا یابد.
رونمایی از کتاب مجموعه مقالات ششمین همایش بین المللی شمس و مولانا، رونمایی از پروژه موزه شمس تبریزی به صورت مجازی و حقیقی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی و موسسه ایکوم را از دیگر برنامههای این روز اعلام کرد که به دلیل شرایط کرونایی شهرستان و رعایت پروتکلهای بهداشتی با حضور حداقلی دوستداران شمس و مولانا خواهد بود.پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دانشگاه علامه طباطبایی، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، خانه اندیشمندان علوم انسانی ایران، موسسه نگارستان اندیشه و ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیمای مرکز آذربایجانغربی با شهرداری و شورای اسلامی شهر و تولیت شمس تبریزی در برگزاری این همایش بین المللی همکاری دارند.
انتهای پیام/گ